Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 399

Serdar MANGA yazdı; SEÇMEN TAAHHÜDÜM

SEÇMEN TAAHHÜDÜM   40 gün sonrası Belediye Başkanlarımızı seçiyoruz. Kişisel görüşüm net. Adayımın temsil ettiği parti yada ideolojik görüşlerinden keza vizyonuna ve yeteneklerine bakmaktan ibaret. Her ne kadar resmi ikametim..

Serdar MANGA yazdı; SEÇMEN TAAHHÜDÜM

SEÇMEN TAAHHÜDÜM

 

40 gün sonrası Belediye Başkanlarımızı seçiyoruz. Kişisel görüşüm net. Adayımın temsil ettiği parti yada ideolojik görüşlerinden keza vizyonuna ve yeteneklerine bakmaktan ibaret. Her ne kadar resmi ikametim birkaç seçimdir Uzunköprü’de olsa dahi mekansal yerleşimlerim Erikli özelinde Keşan, Istanbul büyükşehir ve ilçeler bazında Küçükçekmece ve Fatih olduğu için buralarda oy kullanamayacak olsam da buraları 5 yıl yönetecek Belediye başkanları benim için önem taşıyor.

2019 seçimlerinde parametrem adayların projeleriydi. Bu seçimde değil. Kaldıki bu yazımın ana teması da bu. Örneğin önceki seçimdede oyumu kullandığım Uzunköprü’de Sn.Özlem Becan’a ben oy vermedim. Çünkü rakibi Sn.Azbiye Ataş’ın projelerine karşı kendisinin neredeyse hiçbir projesi yoktu. Ötesi, diyordum ki ortada bir vaad yoksa icraat başarısını yada başarısızlığını nasıl ölçümeleyebilirsinki? Lakin Özlem başkanının vaatsiz hayata geçirdiği projelerini görünce. Bu yaklaşımımın hatalı olduğunu kabul ettim; ediyorum.

Rahmetli Uğur Mumcu’nun Bilgi sahibi olmadan Fikir Sahibi olunmaz” lafı gereğince Uzunköprü Belediye’sinin tüm faaliyet raporlarını, en ince detayına kadar inceliyorum 5 yıldır. Mütevazi bir şekilde hedefler başlığında topluyor ve bir yıl sonrası bu hedeflerinin hangisini gerçekleştirmiş şeffaf bir biçimde halka beyan ediyor Özlem Başkan. Velasılı ölçümleme metodum bu minvalde artık. Seçilmeden önce işkembeden ne attın ve sonunda ne tuttun değil.Her yıl ne hedef koydun ve yıl sonunda hangilerini ne seviyede ve ne kadar gerçekleştirebildin. Aynı şekilde meclis üyelerin ilçe halkı lehine olan bu hedeflerin hangisine ilkel politik gerekçeleriyle ne şekilde ket vurdu yada vurmaya çalıştı. İlçeye zaman kaybettirdi.

Görüyorum ki Özlem Becan hala aynı yaklaşıma sahip. Şöyle ki:

Geride bıraktığı yönetişim öğrenimiyle eş değer 5 yılda, üstelik pandemiye rağmen koyduğu proje hedeflerinin % 80 inin tamamlamış yada zaten başlatmış. Eğer sizde benim gibi bir ölçümleme kriterine sahipseniz eğer lütfen belediyenin 2019-2023 yıllarını kapsayan tüm faaliyet raporlarına göz gezdirdiğinizde bu başarılı sonucu göreceksiniz. Yok eğer icaatlerde eksik ve hata görüyorsanız büyük bir ihtimalle adayın yetenekleri noktasından çok partisi merkezli bir seçme içgüdünüz vardır. Sınanmamış olanlarla mukayese etme hakkınız elbetteki bakidir.

Görece makro-yapısal anlamda sadece Kapalı Pazaryeri ve Kilit Taşı Üretim tesisi hedeflerini reelize edememiş Özlem Becan. Son 5 yıl içerinde vatandaşın gelirleri bile realistik olarak 5 kat düşmüşse; aynı şekilde enflasyon altında ezilen; üstelikte muhalif olan bir belediyenin niyetlenildiğinde 100 Milyon TL altında bir fizibilite maliyeti olup şu gün Milyar TL seviyesine çıkan yapısal projelere en ince değerlendirmeleri yapmadan girmesi Uzunköprü halkının geleceğine resmen ipotek koyması anlamı taşırdı. Kaldıki  bütçe yönetimi özelinde mali müşavirlik yeteneğiyle ülkenin en başarılı belediyelerinden olan Uzunköprü Belediyesinin başında olan bir başkanın bu cengaverliği yapmaması gayet normaldi.

Peki o zaman, aklımızdaki adaya oy verdik; seçildi yada seçilemedi diyelim. Görevimiz bu kadarmı? Hayır değil. Oy verdiğiniz aday seçildiğinde her projeksyonunu anlık olarak takip etmek ve başarılı olması için fikirsel yada bilgisel olarak destek vermek zorundasınız diye düşünüyorum. Bu benim içinde geçerli elbet. O yüzden seçime daha 40 gün kala kendi seçmen taahhüdümü veriyorum:

Aklımın yattığı adayım başkan olduğunda kurumsal anlamda en büyük sorunu olan küresel nitelikli PR, kalkınma  ve finansman problemlerinin yapısal çözümü için, Uzunköprü’nün sürdürülebilir geleceği adına bireysel yetkinliklerim ve bilgimin tamamını apolitik bir koşulsuzlukla paylaşacağım!

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL