Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 541

SERDAR MANGA YAZDI:CHALLENGE: İYİ ATLANTİK’İN UZUNKÖPRÜ’YE FAYDASI OLURMU?

CHALLENGE: İYİ ATLANTİK’İN UZUNKÖPRÜ’YE FAYDASI OLURMU? Emin Çölaşan 1 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan IYI Parti gerçekleri başlıklı yazısında şöyle diyordu:“Devlet Bahçeli olmasaydı, çizgisini değiştirip yönünü şaşırmasaydı, kraldan çok kralcı havalarına..

SERDAR MANGA YAZDI:CHALLENGE: İYİ ATLANTİK’İN UZUNKÖPRÜ’YE FAYDASI OLURMU?

CHALLENGE: İYİ ATLANTİK’İN UZUNKÖPRÜ’YE FAYDASI OLURMU?

Emin Çölaşan 1 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan IYI Parti gerçekleri başlıklı yazısında şöyle diyordu:“Devlet Bahçeli olmasaydı, çizgisini değiştirip yönünü şaşırmasaydı, kraldan çok kralcı havalarına girip AKP’ye stepne olmasaydı bugün IYI Parti diye bir parti olmayacaktı. Dolayısıyla IYI Partinin kurucusu Meral Akşener değil Devlet Bahçeli’dir.”

IYI Parti’nin kuruluş tarihi 25 Ekim 2017 olsa da, her daim dile getirdiğim tüm ülkelerin aklınıza gelebilecek her türde sosyal, siyasi ve iktisadi değerlerini para olarak görüp her biri min.2 Milyar USD’lik kontratlarla rahatlıkla manuple eden kapital ötesi üstün güç HFT mekanizmasının ender Türkiye’li oyuncularından olan birkaç iş insanının ağzından böyle bir partinin kurulacağını 2015 yılının sonlarında Antalya’da duymuştum. Hatta Keşan’lı hemşehrimiz Av.Tolga Akalın gibi Bahçeli’nin AKP replikası ümmet miliyetçiliğine kayan politikalarına muhalefet bayrağı açan çok sayıda dostuma da “merak etmeyin sizin istediğiniz gibi ülkücülüğün Türk-Islam sentezini Turancılık olarak benimseyecek bir parti yolda demiştim müteakip seferler.

HFT oyuncusu iş insanları diyordu ki: “HFT Türkiye için 2036 yılına dek Cumhuriyetçi ve Demokrat bağlamda 2 parti üzerine ve senatöryel eyalet yapısıyla kurgulanmış bir başkanlık sistemini kontratlıyor. Erdoğan ve proje partisi ümmetçi doktriniyle AKP, ilk tarafı oluşturma görevini yerine getirmiş benzeri ideolojideki partileri de bünyesine almış sayılır. Fakat yeni sistemin cumhuriyetçiler tarafı eksik kalmıştır. CHP yetersizdir. Atatürk’ün ağzından CHP solcudur-sağcıdır lafı çıkmamasına rağmen partinin sosyalist enternasyonelin Marksist-Leninist tarafına çekiştirilmesi rahatsız etmektedir. “ vs…

Gün oldu devran döndü IYI parti kurulduğunda 2 şey dikkatimi çekmişti: Ilki; Partinin 9 temel ideolojisinin içinde CHP ile özdeşleşmiş Kemalizm ve küresel sermaye sisteminin Amerikancı mottosu olan Atlantikçilik doktrinlerinin yeralmasıydı. İkincisi de CHP’nin koşulsuz biat ettiği Sosyalist Enternasyonel Örgütü’ne Avrupa cenahından en güçlü baskıyı kuran Avrupa İçin Liberaller ve Demokratlar birliğine (ALDE) üye olmalarıydı.

ATLANTİK Lobilerini yakından takip ettiğim için de, ilk günden kurultay kararına kadar olan süreçte IYI Parti cenahından gelen hiçbir şeye açıkçası şaşırmadım. 31 Mart hezimeti ertesi seçimli kurultay kararı alan Akşener her ne kadar ben aday değilim desede 2018 seçim hezimeti ertesindeki 22 Temmuz 2018 tarihindeki kurultay açıklamasındaki yanar döner tavrının aynısını gösterse gene şaşırmam.

Peki IYI Parti tüm Türkiye’de çöküşe girmişken Uzunköprü’de Ediz Martin’in belediye başkanı seçilmesi süprizmidir? Bence değildir. Çünkü Özlem Becan ile olan challengeda vurguladığım “ CHP’li antibecancılar” faktörü böylesine kritik bir zamanda CHP içinde kavga istemeyen seçmenin CHP’ye tepkisi olarak IYI Parti’ye yaramıştır. İkincisi kim ne derse desin Uzunköprü siyasetinde baskın bir gücü bulunan Dramılılar (akalın) ailesinin önde gelen 2.kuşak liderlerinden Mehmet Akalın’ın üstelikte milletvekili sıfatıyla Ediz Martin’in seçilmesindeki etkin faktörü asla yadsınamaz. Bununla beraber Ediz kardeşimin son derece munis, ağırbaşlı olup belediyecilikten gelmesi de etkili olmuştur.

Şimdi diyorlarki Ediz CHP ocağından yetişmiştir ve yakın zamanda yuvasına geri döner. Bu konuda yorum yapamam. Lakin tutarsızlığı yüzünden yeni iktidar CHP’de ki işbirliği şansını yok eden; reel iktidar AKP destekçisi MHP’den doğma ve kurultayda nereye savrulacağı net olmayan dolayısıyla ülkenin hem siyasal hemde bürokrasisisinde etkisiz eleman olarak kalan Atlantikçi IYI Parti, belediyecilik noktasında Ediz Martin başkana ne fayda sağlayabilecek; bende herkes gibi merak ediyor ve @uzunköprü_iyiparti yönetimini challengima davet ediyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL