Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 578

SERDAR MANGA YAZDI:CHALLENGE: ISTAKOZ YIYEN MUCAHID-E-

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan Twitter hesabında aynen şöyle yazmıştı: “Önce mücahittik, sonra müteahhit olduk, şimdiyse her şeye müsait” Yine o mahallenin yazarlarından şimdinin İzmir AK Parti milletvekili  Şebnem Bursalı’nın..

SERDAR MANGA YAZDI:CHALLENGE: ISTAKOZ YIYEN MUCAHID-E-

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan Twitter hesabında aynen şöyle yazmıştı: “Önce mücahittik, sonra müteahhit olduk, şimdiyse her şeye müsait”

Yine o mahallenin yazarlarından şimdinin İzmir AK Parti milletvekili  Şebnem Bursalı’nın Ramazan Bayramında gittiği Monako’dan paylaştığı İstakozlu yemek masası her şeye müsaitliğin vardığı son level olarak tarihe geçti. Aynen zamanın “çok muhafazakar” ANAP vekillerinin ve/yada papatya eşlerinin tescilli Siyonist kluplerde abdest alarak Samael’cilik oynamaları gibi.

Prens Albert’in başkanlığını yaptığı ve sadece üyelere açık olan Yat Klübü içinde restoran bulunmuyor. Monako’ya gidenler bilir. İzmir AKP’sinin mücahid-e vekilinin Istakoz ziyafetini yat klübünün de yer aldığı marina bulvarında koğuşlanmış restoranlardan birinde yaptığı belli. Ben açıkçası emekli ve işçiler mücahid-e hanımın lideri Erdoğan’ın affedilmez hataları nedeniyle açlık sınırının dahi altında geçinirken, € 20-30 (₺ 700-₺1.000) maliyetli Istakoz yemesini kesinlikle garipsemiyorum. Bilakis Monako’da dahi deniz ürünleri yemeği Türkiye’de kinin % 10’una mal oluyor. Amma velakin bırakın sözde yüksek eğitimli bir İzmir entellijiyans siyasetçisi olmasını; kim olursa olsun  yemek masasını kamuya gösteren herkese sonradan görme derim ben. Istakozlu mücahidemize has eleştirimse Monako’da yediği İstakoz’un şarapla marine edilmesi. İçkiyi içersen haram ama yersen elitizm öylemi!?

Halkın 22 yıl sonrada olsa AK Parti’de gördüğü bu işte. “Ele ver talkını kendin yut salkımı” hamaseti bitti. Milletvekillerini bir kenara bırakın yerel idareciler sözde hizmet diye yırtınır ama esas amaç kendi kazançlarının artmasıdır. Siyasete dün misalen 500 liralık adamken giren AKP’li ekabir 5 Milyonluk oluverir. Başlangıç noktasında eş değer olanı tanımaz; 5 Milyarlık iş insanlarının camiasına girebilmek için 50 milyonluk iş insanını dost edinir. Siyasal söylemleriyle icraatları taban tabana zıttır. Edirne gibi küçük bir ilde bu ulusal gerçekliği herkes alenen görür ve yaşı müsait olanlar 80’lerin ANAP’ıyla aynı kefeye koyar. İşte bunlar şaraplı Istakozun kendilerine haram olmadığı vaazını cemaati örgütlerden alan çakma mücahid yada mücahidelerdir.

Yandaş basını da çıkar vaadleriyle yanlarına çeker ve belediyelerin ancak iktidar partisinden olurlarsa “devlet” desteğine sahip olabilecekleri propogandasını yaparlar. Rakip parti adayı seçilmişse o belediyenin merkezi bütçe payını indirir, geciktirir ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından yatırım olarak gelmesi elzem olan hak edişini o belediyenin hizmet götürdüğü halkın önceliklerine göre değil yandaş müteahhitlerin zenginleşmesine göre planlatırlar. Bizden olmayan belediye hizmet veremez hale gelsin de halk sonrasında AK Parti adayını koltuğa oturtsun anlayışı geçerlidir.

Bu realite Mehmet Şimşeğin son açıklamalarıyla sanırım 1 tık öteye taşındı. Doğrudan yerel yönetimlere atfen “ ayağınızı yorganınıza göre uzatın, çünkü size 1 kuruş dahi yok” mealinde açıklama yaptı. Peki belediyelerin 100 Milyar TL’yi aşan borçları nasıl döndürülecek?

Mesela Keşan seçmenini Ankara her dediğimizi yapıp bize açık kaynak sağlayacak diyerek ikna etmek suretiyle AK Parti’ye kazandıran ama Dr.Fatma Aksal gibi Keşan’lı bir AKP vekiline ve partisinin genel merkezi nezdinde yüksek hatıra sahip Belgin Iba’ya rağmen 2024 seçimiyle bayrağı CHP’ye bırakan eski belediyenin borçları ne olacak? Ben faaliyet raporlarına göre mukayese etmek suretiyle her belediye borçlu olabilir ama  gelir-gider dengesi döndürülemez hale gelen Keşan Belediyesi iflas ediyor, Uzunköprü Belediyesi ise olağanüstü bir çabayla bütçe yönetiyor derken AK Parti ekabiriyeti her alandan trollüyordu. Eeee şimdi ne olacak peki? Sn.Vekil Aksal diyorki ex başkanımız Helvacıoğlu suç işlemiş, hata yapmışsa parti gereğini yapacaktır deyip kestirip atıyor. Yahu yandaş basınınızı da yanınıza alarak siz değilmiydiniz AK Parti devleti tüm kaynak ve imkanlarıyla Helvacıoğlu belediyesinin yanındadır diyen? Şaraplı Istakozun piri olan FETÖ, mücahid/e yalanlarıyla AKP genel merkezcilerini kandırmıştıya siz de Keşan halkı, hatta Mustafa Helvacıoğlunu’mu kandırdınız? Challenge topu sizde sn Keşan vekili  @Dr.Fatma_Aksal

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL