Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 3.706

2. TARİHİ UZUNKÖPRÜ FESTİVALİ PROGRAMI BELLİ OLDU

2016 Yılından beri ilçemizde gelenek haline gelen Tarihi Uzunköprü Festivali bu yıl Uluslar arası Tarihi Uzunköprü Festivali ismiyle 2.’si 7-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.Geçtiğimiz yıl yeni ismiyle ilk kez..

2. TARİHİ UZUNKÖPRÜ FESTİVALİ PROGRAMI BELLİ OLDU

2016 Yılından beri ilçemizde gelenek haline gelen Tarihi Uzunköprü Festivali bu yıl Uluslar arası Tarihi Uzunköprü Festivali ismiyle 2.’si 7-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.Geçtiğimiz yıl yeni ismiyle ilk kez düzenlenen festivale katılım oldukça yoğundu.Bu yılki katılımın geçtiğimiz yıla nazaran daha yüksek olması bekleniyor.Her yıl olduğu gibi bu yılda 4 gün sürecek festivalin geniş programı belli oldu.Uzunköprülüler 4 gün boyunca konser dahil birçok etkinlikle harika bir festival geçirecek.

 

  1. GÜN PROGRAMI

Festivalin 1. Günü saat 17:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak ve sona erecek  olan kortej yürüyüşü ile başlayacak.Festival açılışı etkinliği kapsamında ilk etkinlikler olarak Açılış konuşmaları,halk oyunları ve nikah ve sünnet şöleni yapılacak.1. Gün etkinlikleri gece yapılacak etkinlikler ile sona erecek.Gece etkinlikleri şu şekilde:Ödül ve Plaket töreni,DJ Çağrı Baki Konseri,Rumeli Ekrem Konseri

 

  1. GÜN PROGRAMI

Festivalin 2. Günü saat 11:00’da Aziz Ioannis Kilisesi’nde yapılacak olan Sanat ve Zanaat Sergisi ile başlayacak.Gün boyu programı ise şu şekilde;12:00 Şehid ve Gaziler için Mevlid-Rıza Efendi Camii-,Ahşap Boyama ve Takı Tasarım Atölyeleri,12:30:Halk Oyunları Gösterileri Atatürk Parkı,13:00:Akustik Konseri,14:00:En Lezzetli Pilav Yarışması Atatürk Parkı.2. Günün gece programının kapanışı ise DJ Ozan Kudu ve son zamanlarda Aşkın Olayım isimli parçasıyla hit yapan ve Galatasaraylı taraftarların sevgilisi haline gelen Simge Sağın konseriyle olacak.

 

  1. GÜN PROGRAMI

Festivalde 3. Gün saat 12:00’da Aziz Ioannis Kilisesi’nde yapılacak olan Sanat ve Zanaat Sergisi ile başlayacak.Gün boyu programı ise şu şekilde;12:30 Halk Oyunları Gösterileri,13:00 Akustik Konseri,Saat 15:00’da Atatürk Kültür Merkezi’de ise Başkomser Nevzat kitap dizisiyle tanınan yazar Ahmet Ümit okurları ile buluşacak.Festivalin gece programında ise Futbol Ödül Turnuvası DJ Kutlu Tunca konseri yer alacak.Gecenin finalini Uzunköprü halkının yakından tanıdığı ve yardımsever kişiliğiyle tanınan Haluk Levent sahne alacak.

 

  1. GÜN PROGRAMI

Saat 12:00 Piknik ve Kano Etkinliği,13:Balık Tutma Yarışması,Sanat-Zanaat Sergisi,15:00 Çocuk Tiyatrosu,18:00 Basketbol Turnuvası Ödül Töreni

 

Not:Festival Boyunca Ördekli Göl Mesire Alanı’nda ücretsiz karavan ve çadır ile kamp yapılabilecektir.Sanat ve Zanaat Sergisi Canlı performanslarla festival süresi boyunca açık olacaktır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL