Uzunköprü’ye bağlı Bayramlı köyünde 1 Yıl önce Köy bayanları tarafından Muhtar Sezer Kirci önderliğinde Köy konağına Kadın faaliyet evi çalışması başladı. Geçtiğimiz gün faaliyete Başlayan kadın faaliyet evini ziyaret..
Uzunköprü’ye bağlı Bayramlı köyünde 1 Yıl önce Köy bayanları tarafından Muhtar Sezer Kirci önderliğinde Köy konağına Kadın faaliyet evi çalışması başladı.
Geçtiğimiz gün faaliyete Başlayan kadın faaliyet evini ziyaret eden gazetemize açıklamada bulunan Sevcan Kirci,Yaklaşık 1 yıl önce köyümüzde yaşayan kadın vatandaşlarımızla birlikte bir karar aldık. Bu kararımızı muhtarımız ve Aza heyetine sunduk.
Köy Muhtarımız ve azalarımızın sunduğumuz bu projemize olumlu yanıt vererek kadınlarımızın kullanması için köy konağımızı tahsis ettiler.
Köy konağımızın Kadınlarımıza kullanımına tahsisin ardından kadınlar olarak neler yaparız diye fikir alış verişinde bulunduk.
Kadın Faaliyet evinde Kuran okumak, Mevlit yapmak, Söz, Nişan, Düğün, Gün bunların yanında yazın Tarhana, Kuskus, Makarna, Salça Turşu yaparız diyerek böyle çalışmamız olacak.Kadın faaliyet evimizde televizyonumuz, çay ocağımız, masalarımız lazım oldu. Bu malzeme desteğini Başta sayın Muhtarımız Sezer, Kİrçi ,Bayramlılı iş insanımız Sayın Evren Sezenler’e köyümüzün hayırseverlerine teşekkür ediyorum.’’Dedi.
Bayramlı, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi
eski adıyla “şenyuva” olması sebebiyle köyün adı ilk zamanlarda tırnova olarak adlandırılmış cumhuriyetin ilanından sonra ise bir daha değiştirilmemek üzere köyün adı “bayramlı” olarak kararlaştırılmıştır. bayramlı köyünün eski bir tarihi vardır. 1800 lü yıllarda balkanlardan ve selanik yöresinden çeşitli bölgelere göç eden türk asıllı ailelerin mola yeri olarak burası seçilmiş ve bazıları sazlardan evler yaparak burada yaşamaya başlamışlardır. Cumhuriyetin ilanına kadar bölye bir seyir izleyen bayramlı köyü gelişerek ve hane sayısını arttırarak bugünki şeklini almıştır
Kültür
Bayramlı köyünde yılda bir defa olmak üzere mayıs ayında doğaya saygı yürüyüşü ve festivali düzenlenmektedir. Bu festivale istanbuldan ve trakyanın diğer yerleşim merkezlerinden binlerce kişi katılmaktadır. Köyün yazılı bir kültürü veya geleneği yoktur, fakat halk arasında bilinen yemek çeşitleri tarhana çorbası pirinç pilavı vs. dir
Coğrafya
Edirne iline 67 km, Uzunköprü ilçesine 15 km İstanbul iline ise 235 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Kış mevsimi oldukça soğuk ve yağışlı yaz mevsimi ise oldukça sıcak ve kurak geçmektedir. karasal iklim içerisinde bulunması sebebiyle yağış fazla görülmemektedir. kış aylarında ortalama hava sıcaklığı en düşük -10 en yüksek 8 derece olarak görülmektedir. yaz mevsiminde ise en düşük 22 en yüksek ise 42 derecedir yaz mevsimi ortalama sıcaklığı 30 derece olarak tesbit edilmiştir
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)