Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 464

Serdar MANGA yazdı; EDERİ KADAR OY VERELİM

    EDERİ KADAR OY VERELİM Biyoloji ve kimya bilimleri ilerledikçe toprağın ve insan vücudunun karşılaştırmalı analizleri yapıldı. Bedenin içerdiği maddelerin, toprağın içerdiği elementler ile birebir aynı olduğu, sefil bir..

Serdar MANGA yazdı; EDERİ KADAR OY VERELİM

 

 

EDERİ KADAR OY VERELİM

Biyoloji ve kimya bilimleri ilerledikçe toprağın ve insan vücudunun karşılaştırmalı analizleri yapıldı. Bedenin içerdiği maddelerin, toprağın içerdiği elementler ile birebir aynı olduğu, sefil bir ruh taşımanın insan vücudundaki karbona ve azota pırasadakinden daha fazla bir ışıldama katmadığı saptandı.

Nitekim bedenimizin bilmem şu kadarı sudan oluşur doğrudur da; esas doğru  bedenimizin demir, kalsiyum, oksijen, silisyum, sodyum, potasyum, magnezyum, selenyum, alüminyum, hidrojen, klor, iyot, manganez, flor, krom, molibden, nikel, fosfor, bakır, gümüş, karbon, çinko, kükürt ve azottan oluştuğudur. Yani; Amerikan UCLA Kimya fakültesinin yaptığı analize göre insan bedenindeki (su hariç) katı ve gaz içeriğin %65’i karbon, %18’i hidrojen, %10’u azot, %3’ü oksijen, %1,5’u kalsiyum, %1’i fosfor, geri kalanı da diğer elementlerden mürekkeptir.

Yapısal finans temelli bir iktisatçı olarak beni en fazla ilgilendiren bedenimizi oluşturan bu kimyasalların parasal değeri. Bu temel maddelerin New York Borsasındaki bugünkü değeri, kantarda 70 kilo çeken bir fâni (emekli uzman doktor, dağdaki çoban, aysun kayacı, reis, Ekrem, polikitacı vs) için yaklaşık 4.5 dolar, yani yaklaşık 144 törkiş lirasıdır. İşte böbürlendiğimiz bedenimizin, maddeler dünyasındaki KDV dahil temel fiyatı. Bu 70 kilonun 4 kilosu bakteri, 6 kilosu da artık pek “siz” sayılmayan dışkı ve idrardır ki, bunları da düşersek fiyat 3.89 $ = 124 ₺’ya iniyor ve bir SSK emeklisinin bile nakit alabileceği kadar ucuzluyor.

Dolayısıyla bedenimizin borsa anlamındaki değeri 124 TL iken siyasetçilerin propagandif laforizmaları neden  milyon/milyar Te_Le ler seviyesinde? Altı üstü 124 TL diğer bir deyişle 4 doların bile altındasınız işte kardeşim.

Daha da ötesi Uzunköprü Belediyesinin son faaliyet raporundaki gelir beklentisi 157.545.000,00 TL. Bu beklentide  teşebbüs ve mülkiyet gelirleri 14.970.000,00.-TL olarak tahmin edilmiş olup bunun 16.010.504,09.-TL„si tahsil edilmiş. Ve birileri çıkmış çok bol sıfırlı proje vaadleri sallıyor. Bu benim için iyi bir şey. Çünkü müteakip seferler yazdığım gibi seçilecek belediye başkanının ne denli başarılı olup olmadığını verdiği vaadlere göre ölçümlüyorum. Tamam da matematik özürlü atmasyon salvolarına karşı kaleye kim geçecek. Bilim hepimizin ederi aynı diyor…Topu topu 124 Liracık. Sen bu gerçeği görmezden gelip arkamda iktidar partisi var diyerek 5 milyar TL lik bir mucize ötesi gelirle dahi yapamayacağın salvoları sıkıyorsun.

Diyor ki matematik ve hukuk özürlü destekçilerin: Sen oyunu ver ve seyret. Oluyormu olmuyormu gör. Parson ama kaleye ben geçmem. Çünkü ben makarnacı değilim. Heleki içinde bu şehrin bel kemiği olan onlarca esnafı barındıran eski belediye binası; hatta ve hatta köprü başı/Pazar yeri alanını rantiyecilere 5 kuruşa peşkeş çekerek yaparım diyorsan uuuppps derim. Neyseki tarihi köprümüzün daha 5 yıl kapalı kalacak olmasını fırsat bilip onu yatırımcıya verir; rant yaratırız dememişler.Belki onu da haberimiz yokken ayda 1 Milyon araç garantisiyle Uzunköprülülere tahakkuk ettirmiş olmasınlar?!!! Aman şom ağzımı açmayım ben. Zaten her bir yanımız yeterince çirkef, çamur dolu..

Sözün özü, Pazar günü oyumuzu vereceğimiz adayımız belli olsa dahi reyden önce ilk hatırlamamız gereken o aday ve şürekası da bizim gibi 124 TL ederi olan kimyasal bileşenlerden oluşuyor. İkincisi 22 yılın özellikle son 6-7 yılında değerimizi 3-4 kat düşüren habise, ya dur yeter artık yada bizi satmaya devam et diyeceğimizi hatırlayalım. Ve lütfen artık ayaklarımızı yere basalım! Burdan başka ne Uzunköprü ne de Türkiye var..

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL