Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 305

SELİM BEKAR YAZDI:TROLLER UNUTSA UZUNKÖPRÜ HALKI UNUTMAZ

Sevgili okurlarım Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ı 2019-2021 Yılları arasında                Avrupa projesi  üretmeyerek ve halkı ziyaret etmedi diye eleştiren  eleştirmenlere vatandaşlar soruyor? 2019-2021’e kadar Covid-19 salgınını Tüm dünya ülkeleri..

SELİM BEKAR YAZDI:TROLLER UNUTSA UZUNKÖPRÜ HALKI UNUTMAZ

Sevgili okurlarım Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ı 2019-2021 Yılları arasında                Avrupa projesi  üretmeyerek ve halkı ziyaret etmedi diye eleştiren  eleştirmenlere vatandaşlar soruyor? 2019-2021’e kadar Covid-19 salgınını Tüm dünya ülkeleri ve Türkiye yaşarken Uzunköprü’de fazlası ile  yaşıyordu. Çarşı pazara inebilmek için bile izin kağıdı alınıyordu. Maske takmayanlara ceza yazılıyordu. İktidar partisi vatandaşına MASKE ulaştıramazken Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,Covid-19 salgınını Uzunköprü vatandaşını korumak için İş yerlerimize, araçlarımıza, ,işyerlerimize dezenfektan bileşenleriyle temizliyordu.Küçük esnafımıza maddi ve manevi destek çıkıyordu. Belediye personeli nizami çöplerimizi toplarken,suyumuzu da akıtıyordu. Uzunköprü Halkı olarak bizler Covid-19 salgınını ve Uzunköprü belediye Başkanın bizlere yaptığı hizmetleri unutmuyoruz. Yine soruyoruz madem Başkan Becan Avrupa projesi BU SÜREÇTE ÜRETMEDİ Hangi belediye üretti? Uzunköprü halkı olarak meyve veren ağaç taşlanır ata sözünü bu arkadaşlara hatırlatıyoruz.

25 Aralık 2020 tarihinde dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Uzunköprü’müze gelerek Tarihi taş köprümüzün restorasyon müjdesini vermişti. Eylül 2021 tarihinde de  Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile köprümüz trafiğe kapatılarak restorasyona başlanmıştı.

 

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalışmaların Mayıs 2024’te tamamlanacağını söylese de Cumhurbaşkanlığı’nın yayımladığı 2024 Yılı Yatırım Programı’nda bitiş tarihi 2027 olarak öngörüldü. Söz konusu programda belirtilen toplam maliyet ise 2023’e oranla yüzde 48 artarak 255 milyon 900 bin liraya ulaştı.

 

Gazi caddesi  esnafı dişlerini sıka sıka  2024 tarihin gelmesini beklerken şimdi dişlerini kıra kıra 2027 yılını bekleyecek.AKP Belediye başkan adayı bu konuda nasıl bir proje üreteceğini sizler gibi bende merak ediyorum. Başkan Becan YAŞAM YOLU Projesini hazırlayarak ÇEVRE YOLUNU DİREK ŞEHİR MERKEZİNE bağlayarak  esnafımızın rahat  nefes alması için düğmeye bastı.

 

Dünkü gazetemizin manşetinde Ravalı’nın Reklam belediyeciliği başladı  haberi vardı. Okurlarımız ve vatandaşlarımız Selim bey Uzunköprü Belediey Başkanı Özlem becan’ı reklam belediyecilik yapmakla  eleştiren AKP Belediye başkan adayı Mustafa Ravalı , seçilirse yaptığı hizmetleri vatandaşa nasıl anlatacak. Keşan belediye başkanının yaptığı gibi 400 sayfa kitapçık mı bastırarak mı anlatacak.

Sayın Ravalının ilk adaylık konuşması reklam değil miydi?

 

Şehir merkezi haberlerinden şöyle ulusala da bir göz atalım değil mi? Siyasi arenada neler oluyor Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin yönetimindeki Karabük Belediyesi‘nde Başkan Rafet Vergili‘nin AKP’yi ağır ifadelerle eleştirdiği konuşmasına ait video sosyal medyada gündem oldu.

Vergili, konuk olduğu televizyon programında ittifak ortakları için şu ifadeleri kullanıyor:

“AK Parti siyaseti, herhangi bir yerde rant varsa onu peşkeş çekmekle başlar. Şu andaki arkadaşlarımızın pozisyonu bu. Bunu o kadar gizli saklı yaparlar ki normal AK Partili olan vatandaşlar onu görmez. Bunları söyleyen artık biz olduk Karabük’te. Ondan sonra Karabüklü bunları görmeye başladı.”

MHP’li belediye başkanının ne zaman söylediği bilinmeyen bu sözlerinin ardından sosyal medyada AKP’ye yakınlığıyla bilinen bazı isimler harekete geçti. Bunlar arasında önde gelenlerden biri olan AKP’li Furkan Bölükbaşı, görüntüleri paylaşıp “Tek kelimeyle Cumhur İttifakı ruhuna ihanet. MHP’nin de bu sözlerden rahatsız olduğuna adım gibi eminim. Gerekli süreçleri mutlaka yürüteceklerdir” dedi. İktidara yakın gazeteci Taha Hüseyin Karagöz de “Sayın Bahçeli’nin bu gibi durumlarda tavrının ne olduğunu hepimiz biliyoruz” yorumunda bulundu.

 

Sevgili emekliler sizlerin dertlerinizde yazıyorum aldığınız maaşla geçinemediğinizi her gün güncellenen fiyatlara yetişemediğinizi 31 marttan sonra elektriğe , doğal gaza gelecek zammı düşündüğünüzü biliyorum ben biliyorum ama ülkeyi yöneten  AKP İktidarı bilmiyor. Şimdi yerel seçimler için kapınıza gelecekler bir çok vaatler verecekler. Sorun onlara 22 yıldır ülkeyi kim yönetiyor. Size açlığa kim mahkum etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL