Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 161

SELİM BEKAR YAZDI:TEK GERÇEK PATRON SİZSİNİZ

Sevgili Okurlarım,AKP Adayı Mustafa Ravalı’nın  broşürünü okudunuz mu? Ön Sayfasında Uzunköprü için Gerçek belediyecilik sloganını kullanmış. Geçtiğimiz günlerde Sormuştum; “Uzunköprü için Gerçek belediyecilik Yapacaksanız Ziyaret ettiğiniz geçmiş dönem belediye başkanları..

SELİM BEKAR YAZDI:TEK GERÇEK PATRON SİZSİNİZ

Sevgili Okurlarım,AKP Adayı Mustafa Ravalı’nın  broşürünü okudunuz mu? Ön Sayfasında Uzunköprü için Gerçek belediyecilik sloganını kullanmış. Geçtiğimiz günlerde Sormuştum; “Uzunköprü için Gerçek belediyecilik Yapacaksanız Ziyaret ettiğiniz geçmiş dönem belediye başkanları ne Belediyeciliği yapmıştı?” Bu soruma daha cevap yok. Broşürün Arka sayfasında Uzunköprü için Üretken sol kısmında Türkiye yüzyılı belediyecilik  Özgeçmişinin son kıtalarında yine bu köşe yazmıştım anlatabilecek tek bir projeleri olacak oda OSB.

Bakın OSB için ne diyor sayın başkan adayı Ravalı; “OSB Projesi ve destekleyicisi atılımlara kanayan yaramız istihdam soruna çözüm olup,her seçim döneminde sadece beyannameleri süslemekten ileri gidemeyen yerel yönetim hizmetlerini tek tek Uzunköprü’nün gündeminden düşüreceğiz.Gözümüzün önünde Havsa,Keşan,Hayrabolu ve İpsala gelişirken Uzunköprü artık yerinde saymayacak.Kimsenin şüphesi olmasın ki;Mahalle mahalle,sokak sokak,adım adım,bir arada ve ortak akılla Uzunköprü’yü “Gerçek Belediyecilikle” tanıştıracağız.”

Sevgili okurlarım, Eczacı Cengiz Manga geçerken uğradı bana; “Selim köşelerini okuyorum gerçekleri yazıyorsun yazmaya devam et. Bilgilendirmeye devam et bizi.” dedikten sonra  “20 yıl önce Ankara’ya gitmiştik Orman ve Su işleri bakanı  Veysel Eroğlu’nu heyet olarak  ziyaret etmiştik. Ergene kirliliğini anlatmıştık. Bize  şu sözü söylemişti.  Misinalarınızı hazırlayın seneye balık tutacaksınız ve yüzeceksiniz demişti. Aradan 20 yıl geçti. MİSİNALAR ÇÜRÜDÜ,OLTALAR KÜF TUTTU.

Manşet haberimizi okuduktan sonra sandığa gitmeden  önce yüz kez düşünüp bir kez oy verin 1 Nisan’da sonra keşke oy vermeseydim diye dövünmeyin.

Sevgili okurlarım, AKP Adayı Mustafa Ravalı’nın bu manzara gördüğünü düşünüyorum sokak soka gezerken muhakkak gözüne takılmıştır.

 

Türkiye, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlanırken vatandaş hayat pahalılığı karşısında büyük bir geçim savaşı veriyor. Ucuzluk kuyrukları, yurttaşın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını ortaya koyuyor.Son olarak ilçemizde bir yurttaşın, yiyecek bulabilmek için çürük meyve ve sebzeleri çöp konteynerinden çıkardığı görüldü. Bu kare, halkın yaşadığı ekonomik zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi. Söz konusu görüntü, seçim sürecindeki Türkiye’de insanların yaşadığı ekonomik zorlukların acı bir belgesi olarak hafızalara kazındı.

Sayın Ravalı’nın emekli ve yoksul vatandaşlar için ne gibi bir projesi olacak…..

Yoksulluk demişken YURTTAŞ ,UCUZ ET İÇİN SAATLERCE BEKLİYOR.diye 28 şubat 2024 Çarşamba sayımızda yazmıştık. Emekli bir vatandaşımız gazete elinde gazetemize geldi. Yazdığın haberde emekli geçte olsa ucuz et ve kıyama alabiliyor. Ben emekli değimliyim ben neden alamıyorum. Neden Bir et süt kurumu benim ilimde ilçemde yok.  Bunu dile getir dedi. Emekli olarak  sürünüyoruz. Bunun sorumlusu da beni yönetenlerdir.

AKP Adayı OSB Devlet politikasıdır. Bir partinin değil. Bunu da kendisine hatırlatmak isteriz.OSB Gelmesi için tüm dinamikler şuanda birlikte hareket ediyor.  OSB Uzunköprü’ye kurulacak.   Vatandaş olarak kaç yılda bitecek onu bilmek istiyoruz.

Sevgili okurlarım, Uzunköprü belediyesinin asfalt işinden icralık olduğunu  neden yazmıyorsunuz diye sitem edenler var.  Geçtiğimiz yaz sonunda Uzunköprü’nün bir çok ana caddesine ve Cumhuriyet Mahallesi’ne asfalt atılmıştı.  Uzunköprü halkı bu hizmetten çok memnun kalmıştı.   Belediye ile firmanın nasıl bir ödeme planı yaptığını tam olarak bilmiyorum. Kaç milyona anlaşıldı. Kaç milyonu ödendi. Ne kadar belediyenin borcu kaldığını belediye başkanı Özlem Becan açıklamalı.Sizler bana borç hakkında şöyle dediniz.Asfalt döken şirketin seçime 1 ay kala böyle bir hamle yapması art niyet taşımamaktadır.

Sevgili okurlarım, sizlerin içinde bulunmaya dinlemeye devam ediyorum. Dün Burgaz Lokantasının önünde 8 vatandaşımızla konuştum. Fikirlerinizi açık şekilde paylaştınız resmi çeken kardeşim paylaşmış.verilen oyları ben paylaşsam tarafsınız diyeceksiniz. 7 Özlem Becan, 1 Mustafa Ravalı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL