Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 249

SELİM BEKAR YAZDI:RAVALI AÇIKLADIĞI PROJELERİ HANGİ KAYNAKLA HAYATA GECİRECEK!

Sevgili okurlarım, 31 Mart 2024 mali ve idareler  seçimlerine 15 gün gibi bir zaman kaldı. Belediye başkanlığına talip olan  adaylar  projelerini açıklıyorlar. Öncelikle sizlerin benden talep ettiğiniz  ADAYLARIN MAL VARLIĞINI..

SELİM BEKAR YAZDI:RAVALI AÇIKLADIĞI PROJELERİ HANGİ KAYNAKLA HAYATA GECİRECEK!

Sevgili okurlarım, 31 Mart 2024 mali ve idareler  seçimlerine 15 gün gibi bir zaman kaldı. Belediye başkanlığına talip olan  adaylar  projelerini açıklıyorlar. Öncelikle sizlerin benden talep ettiğiniz  ADAYLARIN MAL VARLIĞINI AÇIKLAMASINI  Gazetemizden ve köşemden sordum yine soruyorum MAL VARLIKLARINIZI AÇIKLAYACAKMISINIZ? Şu güne kadar Uzunköprü belediye Başkanı  ve CHP Belediye başkan Adayı Özlem Becan  Seçim çalışmalarında halka anlatıyor.Diğer adaylardan çıt yok. Özlem Başkan Yazılı olarak bekliyoruz .. Köşemi takip edenler hatırlar  AKP Adayı Ravalı’nın seçim beyannamesinin ilk sırasını OSB ve istihdam alacak Diye yazmıştım. Aynen öyle oldu.ANA SORUNUMUZ  İŞSİZLİK  VE GÖÇ  İLK HEDEFİMİZ İSTİHDAM.

 

2019  AKP Adayı Azbiye ATAŞ’ın seçim beyannamesi yanımda inceleyip karşılaştırıyorum.

Azbiye ATAŞ: 1000 kişilik istihdam önde gelen tekstil sektörünün önde gelen firmalarından birini cazip hale gelen ilçemizi yarım yapmaya ikna edeceğim. Ardan 5 yıl geçti bir yatırımcı Uzunköprü’de yok. Uzunköprü sevdası lafta kaldı.Sayın Ravalı 2024 seçimlerinde ne diyor? GURBETTEKİ KARDEŞLERİMİZ BAVULLARINIZI TOPLAYIN!

Sayın Ravalı gurbetteki Vatandaşlarımız 20 yıldır çalıştığı işyerlerinde  40-50 bin TL maaş alıyor. Uzunköprü’ye geldiğinde  17  bin liraya mı çalışacak!  OSB  ne zaman başlayacak kaç yılda bitecek? Kaç bin kişi çalışacak? Ufak bir not bırakmak istiyorum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır bugün bir dizi ziyarette bulunma adına Edirne’ye gelecek.OSB OSB Diye bağıran AKP Yönetimi ve STK Başkanları Bakanımızı getirip yerinde inceleme yaptıramaz mı?

 

 

Sevgili okurlarım, 2019  AKP Adayı Azbiye ATAŞ’ın seçim beyannamesine Ravalı ve proje ekibi biraz rötuş yaparak  siz değerli Uzunköprü halkının önüne sürmüşler.Aynı tas aynı hamam .Tüm Adayların proje ve seçim vaatlerini siz değerli Uzunköprü halkı ile gazetemizde paylaşmaya ve köşemde yorumlamaya devam edeceğim. Bugün İddialı isimlerden Ravalı’nın proje seçim beyannamesinin bir kaçı ile başlayacağım.

 

AKP Adayı Mustafa Ravalı Uzunköprü belediyesi iflas etti. Borç batağında diyerek vatandaşa Özlem Becan’ı şikayet ediyor. Hatta Seçim aracında Paraları nereden yedin diyerek müzik yapmış. Uzunköprü halkı çok büyük tepki veriyor bilsinler istedim. Artı yerine eksi yazıyor.

 

Bakın ne demişti sayın Ravalı:Kadim şehrimiz tarihin kritik zamanlarında bulunduğu sağlam kurumsal yapıları ile bölgenin parlayan yıldızı olmuştur. Ancak gelin görün ki bugün belediyemiz icra tehditleri altında bırakın Uzunköprülülere hizmet etmeyi paha biçilemez taşınmazlarını kaybetme tehlikesi altındadır. 5 yıldır şehrimizin asli sorunlarını çözmek adına hiçbir şey yapmayan mevcut yönetim, seçim takviminin işlemeye başlamasıyla plansız ve programsız bazı işlere girişti. 5 yılda ‘Hiç bir şey yapmamanın’ paniği ile girişilen bu sözde hizmet hamleleri son kertede Uzunköprü Belediyesini adeta iflasın eşiğine getirdi. Özel bir asfalt firmasının belediyeye yönelik yaklaşık 28 milyon liralık icra takibi başlattığı herkesin malumu. Devletin ve Uzunköprülülerin bütçesini hoyratça savurmanın bir yansıması olan bu gelişme, tüm hemşerilerimiz derinden yaraladı. Avukatlık masraflar ve işleyen günlük faizler ile tutarın 35 milyon liraya dayanmasını ise özellikle dikkatlerinize sunuyoruz.

 

Siz değerli Uzunköprü halkı bana Sayın Ravalı’ya sorun dedi. Bu borç kaç liraydı kaç lirası ödenmemiş. Firma icraya vermişse  İcralık Belgeyi paylaşsın. Paylaşamıyorsa bu bir dedikodu ve karalama kampanyası olduğunu düşüneceğiz.

 

 

 

 

Borçlu ve iflas etmiş bir belediye İse  siz hangi kaynaklarla  AÇIKLADIĞINIZ PROJELERİ HAYATA GECİRECEKSİNİZ? Açıkladığınız projelerin toplam maliyeti ne kadardır?  Belediyenin yıllık bütçesi ne kadardır?  İller bankasından gelen ödeneklerle işçi ve memur maaşını ödediğinizde Hizmet etmek için ne kadar bütçe kalıyor?   Belediyenin taşınmazlarından satışı yapacak mısınız?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL