Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 112

SELİM BEKAR YAZDI:GÜNDEM SEÇİM DEĞİL EKONOMİ

Sevgili okurlarım, Uzunköprü’de  31 Mart Yerel seçimleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Uzunköprü  Belediyesi Meclis Üyeleri aday listesi belli oldu. Siyasi parti’lerin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı,..

SELİM BEKAR YAZDI:GÜNDEM SEÇİM DEĞİL EKONOMİ

Sevgili okurlarım, Uzunköprü’de  31 Mart Yerel seçimleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Uzunköprü  Belediyesi Meclis Üyeleri aday listesi belli oldu.
Siyasi parti’lerin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri aday listeleri dün 17.00 itibariyle iletti.

Listelerin iletilmesi ile yer beğenmeyenler eleştirilere başladı. Birkaç gün içinde ne açıklamalara şahit olacağız. CHP İlçe yönetimi ve başkan Adayı Özlem Becan’ın yaptığı listeyi inceledim. halkın rahat rahat gidip derdini anlatacağı rahat  konuşabileceği kişiler. Başkan hanımın Sütten ağzı yanmış ki  yoğurdu üfleyerek yiyor. Ben köşemi yazarken diğer siyasi partilerin belediye meclis listesi ulaşmamıştı.Ulaştığında onlarında değerlendirmesini yapacağım.

AKP Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapmış Ahmet İnceoğlu, Ömer Kuldaşlı, Ercan Çobanoğlu ve Enis İşbilen’i davet ettiğini sosyal medya hesabından paylaştı.Buraya kadar köşemi okuyanlar şunu diyebilir İbrahim Üzrek  Başkan neden yok. Siz okumaya devam edin neden olmadığını anlayacaksınız.

Ravalı  yaptığı paylaşımda: Hemşerilerimizin teveccühü ile Uzunköprü’müze Belediye Başkanı olarak hizmet etme gururunu yaşamış kıymetli başkanlarımız ile bir araya geldik. Sn. Ahmet İnceoğlu, Sn. Ömer Kuldaşlı, Sn Ercan Çobanoğlu ve Sn . Enis İşbilen başkanlarımızla Uzunköprü’nün dününü, bugününü ve en önemlisi yarınını konuştuk. Sn. İbrahim Üzrek başkanımızı da evinde ziyaret ederek tecrübesinden istifade ettik.

Kıymetli başkanlarımıza davetimize icabet ettikleri için ayrı ayrı minnettarım. 31 Mart günü Uzunköprülülerin teveccühü ile kendileri gibi Belediye Başkanı olarak kadim şehrimize hizmet etmek nasip olursa, her daim tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz.

 

Sevgili Okurlarım, bizim gazeteye böyle bir demeç verilmediği için meslektaşımızın haberinden alıntı yaptım.Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akalın; “Maalesef Uzunköprü her geçen gün kan kaybeden bir ilçe. Uzunköprü 1980’den önce 43 ilden fazla bir vergi veren ilçeyken, şu anda nüfusumuz günden güne azalan bir ilçe konumuna düşmüştür. Uzunköprü’nün kurtuluşu iki proje ile olur. Biri Çakmak Barajı biri de organize sanayi bölgesi projesidir. Biz burada yaşıyoruz. Evleniyoruz, çocuklarımız oluyor. Çocuklarımızı burada iş imkanı yok diye iş imkanı en yakın olan Çorlu, Çerkezköy sanayi bölgelerine gönderiyoruz. İnsanlar OSB’lere gidip çalışmalara başlıyor. Biz bu göçü tersine çevirmek istiyoruz. Hep birlikte hareket edip çalışacağız ve başaracağız.” dedi.

 

Sayın başkan çok uzağa gitmesin 2006 Yılında ilk beşyüz firma içine giren Buzcular Fabrikamız vardı. rahmetle Anıyorum Hamdi Buzcu ve Teoman Erdemgil’i  İşçi ,hamalı çiftçisi ile en az 5000 kişi, ekmek yiyordu. 2007 sonlarında iflas etti.kapandı fabrika yok pahasına gitti.  . Göç hızlandı. O günlerde Siyasiler  ve STK’lar ne yaptı?

 

Şimdi buradan göç etmiş işini,aşını kurmuş evini parkını çocuklarını evlendirmiş kişiler nasıl geri gelecek. Yeni göç olmasını engellemek için de organize sanayi bölgesi projesi hayata geçmeli geçmesi içinde AKP Milletvekili Fatma Aksal, şu bakan imza attı bu bakan imzasını attı. tamam denmekten öte  icraatını orya koymalı. Keşan ve İpsala’ya  yaptığını üçte birini Uzunköprü için yapsa. bugün bu yazdıklarımı konuşmazdık.

 

Başkanın altını  kalın harflerle çizdiği gibi ülkenin ve Uzunköprü’nün sorunu işsizlik yani  Ekonomi  Ve enflasyon Ekonomi  enflasyon tavan yapmış.

 

Seçime sayılı günler kala  en   çok duyacağımız  vaatlerin başında  OSB  gelecek.Seçim bitecek Köylü köyüne evli evine.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL