Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 138

SELİM BEKAR YAZDI:GÖÇÜN SUÇLUSU KİM?

Sevgili okurlarım,31 Mart 2024 ‘de yapılacak Mahalli ve Yerel İdareler seçimine sayılı günler kala  CHP ve İYİ parti adayları projelerini tek tek  açıklarken AKP Adayının projelerini kamuoyunla paylaşmaması  proje mi..

SELİM BEKAR YAZDI:GÖÇÜN SUÇLUSU KİM?

Sevgili okurlarım,31 Mart 2024 ‘de yapılacak Mahalli ve Yerel İdareler seçimine sayılı günler kala  CHP ve İYİ parti adayları projelerini tek tek  açıklarken AKP Adayının projelerini kamuoyunla paylaşmaması  proje mi üretemiyor sorusu soruluyor? Türkiye’nin olduğu gibi Uzunköprü’nün de sorunların başında  göç ve işsizlik ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Ergene Kirliliği alıyor.

 

“BİR UZUNKÖPRÜ DE DIŞARI DA VAR” haberin altına Uzunköprülü vatandaşlar  şu yorumlarda bulundu. TC Mustafa Duvan:90’lı yılların en popüler gençleriydik hepimiz aş iş için gurbetlere gittik bu saatten sonra da dönüşler çok zor olur herkes temelini gittiği il ve ilçelere attı zaten dönmemiz en 60’lı ve ya 70’li yaşlarda oda bizim ülkemizde torun bakmaktan zor gözüküyor Allah kasabamızın yardımcısı olsun tren kaçtı artık

 

 

İlkay Gursoy:Uzunköprü’nün en büyük sorunu Ergene nehri ve ovaları kirliliği toprağı suyu kirlenen Uzunköprü ve köyleri kirletenlere köle oldular OSB temiz su hava toprak mı üretecek OSB koyun keçi sığır ördek kaz üretecek mi balık mı üretecek suda canlı yaşamıyor kanatlı hayvanlar bölgeyi terk etti ovaların bitki örtüsü tamamen değişti insanlar kanserden ölüyor yatırımcı kanser olmaya mı gelecek OSB olur bölge seçilir ilk önce alt yapısı hazırlanır kirleten sanayi olmaması gerekir elektrikli arabalar üretiliyor bütün Avrupa elektrikli araçlar üretiyor bizde elektrikli araba ustaları hiç var mı? Yok alt yapı çalışmaları meslek liselerine önem verilmesi gerekli içi boş eğitim ile hiçbir başarı gelmez ilk önce Ergene suyuna toprağına sahip çıkmalıyız 1944 yıllarında Uzunköprü’den sirkeciye ürünler gidiyordu ani nerede kaldık Eskiköy sınır kapısı ne oldu yandı bitti kül oldu toprağı suyu havası kirlenen kirletenlere köle oldular tüm canlılara can veren Ergene nehri canlar alıyor etrafına ölüm saçıyor leş gibi kokan şehre kimse yatırım yapmaz.

 

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı  Zülal Kalkandelen’in 21 Şubat 2024 Çarşamba günü yazdığı  Azdılar! Köşesinden alıntı yaptım. Anayasanın ilk dört maddesini açıkça hedefliyorlar.

AKP’li cumhurbaşkanı, eğitimin Diyanet’in sorumluluğuna bırakıldığını itiraf edip “Diyanet Akademisi’nin de hizmete girmesiyle eğitim imkânları genişleyen din görevlilerimizin, önümüzdeki dönemde ilim, irşat, tebliğ ve temsil görevlerini en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanıyorum” diye konuşabiliyor.

ŞEVKİ YILMAZ, HALİL KONAKCI VE İLBER ORTAYLI

Bunlar olurken TBMM’deki muhalefet ürkek bir şekilde olanları izliyor. Yasal olanı ve anayasayı savunanlar, tedirgin bir şekilde cılız sesler çıkarırken yasaları ve anayasayı çiğneyenler iktidarla birlikte haykırıyor.

Bu ürkekliğin bedelini ise hem ülke hem de toplum ödüyor. Bunların seçim öncesinde sadece kutuplaşmayı artırmak için yapıldığını söyleyerek yaşananları önemsizleştirme hatasına düşülüyor. AKP, laik hukuk devletini yıkmak ve Cumhuriyet Devrimi’nin kazanımlarını yok etmek için adım adım ilerliyor. Bunu da saldırıları sistematik olarak zamana yayarak yapıyor.

Durumu net olarak tek cümleyle özetlemek gerek: Bu artık anayasal düzene ve laik hukuk sistemine karşı gerici bir kalkışmadır!

Sivil darbe öyle bir aşamaya geldi ki gerici Şevki Yılmaz, II. Abdülhamit’in torununun düğününde “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” derken nikâh şahidi olan İlber Ortaylı dinlemiş. Ortaylı, önce tepkiler karşısında “Vallahi beni ilgilendirmez” deyip, sonra çark ederek yaptığı açıklamayla bazılarını inandırmış olsa bile ben inanmadım.

Bursa Gemlik’te bir vatandaş, AKP’nin seçim aracını durdurdu. Hayat pahalılığından şikayet ederek elinde poşeti gösterdi. “Şuraya bak şuraya! 200 lira burası” dedi.

 

 

GÖRÜŞME İSTEĞİNİ KABUL ETMEDİ 

Araçtan inen kişi tarafından AKP’li yetkilerle görüştürülme isteğini reddeden vatandaş “Hayır kimseyle görüşmeyeceğim. Buradayım işte ben. Allah yiye yiye batırsın” dedi. Yaşlı vatandaş daha sonra aracın önünden ayrılarak yoluna devam etti.O onlar bir başka vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.Sevgili okurlarım, 31 Mart’tan sonra 1 Nisan’ın ardından zamları görmeye başlayacağız. Bugünlerimizi arayacağız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL