Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 92

SELİM BEKAR YAZDI:EMEKLİ DERTLİ,

Sevgili Okurlarım, 31 Mart tarihinde seçimlere katılacak siyasi partiler yarın saat 17.00’ye kadar Belediye ve İl Genel Meclisi listelerini İlçe Seçim Kuruluna teslim edecekler. 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel..

SELİM BEKAR YAZDI:EMEKLİ DERTLİ,

Sevgili Okurlarım, 31 Mart tarihinde seçimlere katılacak siyasi partiler yarın saat 17.00’ye kadar Belediye ve İl Genel Meclisi listelerini İlçe Seçim Kuruluna teslim edecekler.

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne ilişkin seçim takvimi devam ederken seçimlere katılacak siyasi partilerde ise liste heyecanı yaşanıyor.

Uzunköprü’de  Belediye Başkan adaylarının belli olmasından sonra hızlanan siyasi tempo İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi listelerinin Salı günü saat 17.00’ye kadar teslim edilecek olması ayrı bir heyecan dalgası oluşturdu.

 

AKP’nin seçim stratejisini AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hatay  mitinginde  sinyalini verdi. Ben önce dedim ki Cumhurbaşkanı böyle demek istemedi , ama değişik il ve ilçelerde adaylar  AKP Oy vermeseniz Doğal gaz gelmez diyerek aba altından sopa göstermeye başladılar.

 

AKP adayları karşınıza geldiğinde Bize oy vermezseniz Doğalgaz gelmez diyebilirler sanki siz değil de , adaylar doğalgazın parasını cebinden ödüyorlar.

 

AKP Ankara Büyük Şehir belediye başkanı Turgut Altınok, şöyle diyor; “Başka bir iktidar olsaydı emekliler maaş bile alamazdı.”Ankara bizlere çok uzak ancak sosyal medyadan yorum yazarız.  Yaşadığımız  şehrimizde Uzunköprü AKP adayı Mustafa Ravalı  size böyle bir şey söylerse ,AKP’den önce emekliler asgari ücretin  bir buçuk katı maaş alıyordu. Diye hatırlatırsınız.

 

Sevgili okurlarım, #Emekli‘ye müjde dedikleri 3000 TL Yılda iki defa 6000 TL yapar. 365 güne böldüğünüz zaman günlük 16 TL yapar.Sarayın günlük harcaması 34 MİLYON TL

Sevgili emekli büyüklerim, birinci vazifen sana sadaka gibi zam verenleri  oylarınla sandığa gömmektir.Geçenlerde bir markete gittim emekli amcam kasada ödeme yaparken:Ne aldık da bu fiyat dediğini duydum.Sevgili emekli amcam dedim  Kasa geldiğinde değil, 31 Martta  sandığa gittiğinde bunun hesabını oyunla soracaksın dedim.

 

Sevgili okurlarım,
Türkiye’de En Çok Değer Verilen Şeyler:
-Para

-Partiler
-Diziler
-Futbol
-Beton
-Hurafeler
-Kurnaz insanlar

Değer Verilmeyen Şeyler:
-Kitaplar
-Bilim
-Hayvanlar
-Ormanlar
-Aydınlar
-Sanat
-Sorgulayanlar
-Medeni insanlar

Sevgili okurlarım tam köşemi  noktalayacağım. Kimliğini kaybetmiş kayıp ilanı vermek istediğini söyledi. Soluk soluğa da kalmış; “Amcam otur dinlen. Bir çay ısmarlayayım karşılıklı içelim dedim.

Amcam 83 yaşında inanın yaşını hiç göstermiyor allah uzun ömür versin.

Amcama  30-40 yıl önce araba varmıydı olmaz mı, evinizde buzdolabı , çamaşır makinesi varmıydı olmaz mı . bu hükümete bakarsan yoktu. Şimdiki yeni nesli kandırırlar. Biz yaşadık biliyoruz.

Bayram geliyor emekli ikramiyemiz 3000 TL olacak. Torba yasasından geçtikten sonra. 3000 tl işle buradan İstanbul’da evlatlarım var torunlarımın var, ziyarete gitmek istesem gidemem. Yolda bitecek bir hediye alamam canlarıma.

 

Ben inanın CHP’li değilim, Uzunköprü CHP’li belediye başkanı Özlem Becan’ın  yaptığı hizmetleri görüyorum. Cumhuriyet mahallesinde yollarımız çok güzel oldu. Sularımız akıyor, çöplerimiz nizami toplanıyor, parklarımız var, Pazar yerimiz var. Daha ne isteyeyim. Oyum CHP’ye kızımız Özlem Becan’a.Esen kalın.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL