Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 255

Selim BEKAR yazdı; Sayın rant severler Belediyeye ait her şeyi verelim mi ?

Sayın rant severler Belediyeye ait her şeyi verelim mi ? Sevgili okurlarım, seçimin  son gününe geldik. Bende 60 gündür çıktığım günlük gazetemizinde son sayına köşemi yazıyorum. Cuma günü gazetemizin  manşetinde..

Selim BEKAR yazdı; Sayın rant severler Belediyeye ait her şeyi verelim mi ?

Sayın rant severler Belediyeye ait her şeyi verelim mi ?

Sevgili okurlarım, seçimin  son gününe geldik. Bende 60 gündür çıktığım günlük gazetemizinde son sayına köşemi yazıyorum.

Cuma günü gazetemizin  manşetinde CHP Uzunköprü yöneticisi ve Hür Gazetenin konuk yazarı Ayhan Uztosun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım var.

Sayın Uztosun’uın açıklamasını defalarca okudum yorumum uda yapıyorum. Ekonomi yazarımızdanda bilgiler aldım. Nede olsa ekonomist değilim.  sizde mutlaka satır satır okuyun…

 

AKP’nin milletin başına musallat olduğu 2002 yılından bu yana 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış-devir işlemleri yapıldı. Bu kuruluşlardan 268’inde kamu payı kalmadı. 1986 yılından AKP’nin iktidara geldiği döneme kadar 8 milyar dolarlık özelleştirme yapılırken, 2002’den günümüze toplam 63 milyar dolarlık satış gerçekleştirildi.

Neler neler yok ki AKP’nin rantçı yandaşlarına peşkeş çektikleri arasında..Şeker fabrikaları, enerji santralları, serbest bölgeler, elektrik üretim şirketleri, teknoparklar, limanlar..say say bitmiyor. Bu hesabın içinde hazine arazileri ve TSMF’den AKP’ye geçen taşınmazlar yok üstelik. Öyleki; bugüne kadar 4 binden fazla kamuya ait gayrimenkulü satan AKP iktidarının, 2 binden fazla gayrimenkulü satmak için de özelleştirme portföyüne eklediği, karayolları ve köprüleri de satılacak değerler listesine koyduğu ve 30’a yakın kamu kuruluşunu daha satmayı planladığı alenen bilinen gerçekler.

Yetiyormu açgözlü rantçılara yetmiyor maalesef! Meşhur sözün dediği gibi bu dünyada açları değil açgözlüleri doyurduğunuz zaman ancak kimse yatağa aç girmez. 5 li çetelerle yatan kalkan AKP doymuyor arkadaş. AKP’li belediyelerde istediği gibi halka değil ranta hizmet eden AKP anlayışı halkçı CHP belediyelerinide işte bu yüzden almak istiyor. Dertleri milleti açlığa mahkum etmiş olmaları yada ekonomik buhran falan değil. CHP’li belediyelerin koruduğu halka ait mülklerin de AKP yönetimlerine geçip; yok pahasına yandaş rantçılara verilmesi. Mesela Istanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB):

IBB Imar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı çok kısa bir süre önce bir rapor yayınlayarak AKP dönemindeki büyük ölçekli 130 inşaat projesini masaya yatırdı. AKP döneminde imza atılan projelerle, toplam 1 trilyon 486 milyar 900 milyon 741 bin 243 TL rant yaratıldığını ortaya çıkarttı. (Güncel kura göre 84 milyar 678 milyon 372 bin 715 dolar.) Bu rakam, İBB’nin 2022 bütçesinin 21 katına, TOKİ’nin 18 yıllık kentsel dönüşüm faaliyetlerinin 8 katına ve Türkiye’de öncelikli dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon konutun yenileme bütçesine denk geliyor.Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, imar planlarında kamu kullanımına ayrılan yol, yeşil alan, okul, karakol, ibadet yeri, sağlık tesisi gibi donatı alanlarının özel imara açılmasıyla üretilen projelerden 890 milyar 743 milyon 178 bin 573 TL rant elde edildi. İmar artışı veya emsal (inşaat hakkı) artışıyla 519 milyar 6 milyon 4 bin 555 TL rant yaratıldı. İmara açılan orman alanları da 28 milyar 951 milyon 485 bin 599 TL’lik ranta neden oldu. İmar mevzuatına aykırı olarak ek inşaat üreten kaçak imalatları bulunan 30 proje ile de birilerinin cebine 48 milyar 200 milyon 72 bin 516 TL girdi.

Şimdi Istanbul’dan çıkıp Uzunköprü’ye gelelim. Rutin bir iş akdine karşı verilen teminatı sulandırarak; sözde ödenmemiş bir borca karşı icradan belediye malı satışı asparagasını kara propaganda malzemesi yapan AKP adayı Ravalı bu kez de eski AKP ilçe binasının mülk sahibi Göz Hekimi Osman Kaplaner’i siyasal malzeme yapmaktan çekinmedi.Dediğine göre soruşturmalarla dolu son derece çalkantılı bir dönemde Uzunköprü Devlet Hastanesinde başhekim yardımcılığı yapan Kaplaner içinde onlarca iş yeri ve ofis bulunan eski belediye binası için Trakya’da zincirleşmeye çalışan bir hastane grubu adına Özlem Başkan’dan ricacı olmuş; Becan’da oralı olmamış.

Olsaydı ne diyecektiniz ey AK Partililer eyyy Mustafa Ravalı ? Halka ait mülkü ; üstüne sayısız avantajla özel bir hastaneye çeviren yabancı bir şirkete verirken; onca iş yeri sahibini ve çalışanlarını nasıl mağdur ettin Özlem Başkan’mı diyecektiniz bu seferde?

Bal tutan parmağını AKP’yi tutan rantını yalar iyi güzelde Uzunköprü halkının ve belediyesinin malvarlıklarından elinizi çekin artık. Gazetemiz yazarı gerçek Atatürk’çü emekli öğretmen Ayhan Uztosun Hocam yüreğine sağlık.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL