Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 477

NUR KURT YAZDI;İşte Hayat

Özel Röpörtaj Nur Kurt Uzman Arabulucu Av.Seda Hatunoğlu Mesleğinde başarılı , iş yaşamının kilometre taşlarından hedeflerine, icra ettiği mesleğinin önemi ,hedefleri ve bir  çok konuyu konuştuk.   Bize kısaca kendinizden..

NUR KURT YAZDI;İşte Hayat

Özel Röpörtaj Nur Kurt

Uzman Arabulucu Av.Seda Hatunoğlu

Mesleğinde başarılı , iş yaşamının kilometre taşlarından hedeflerine, icra ettiği mesleğinin önemi ,hedefleri ve bir  çok konuyu konuştuk.

 

Bize kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?UzmArb.Av. Seda Hatunoğlu kimdir?

-Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2013 Lisans, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2018  Tezli Özel Hukuk Yüksek Lisans Mezunuyum. 2014 yılından beri İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat , 2019 yılından itibaren ise Arabulucu ve Bilirkişi olarak görev yapmaktayım.

Bu günlere gelene kadar hangi yollardan geçtiniz? Bize iş yaşamınızın en temel yapı taşı nedir anlatabilir misiniz?

-Bugünleregelene kadar kendimi hem mesleki hem de kişisel gelişim anlamında olumlu yönde geliştirmeye gayret ettim. Ama bunların en temel yapı taşını hem akademik hem de kişisel gelişimimde büyük rol oynayan üniversite hayatı oldu. İstanbul’un sürekli değişen , sosyal ve kültürel anlamdaki çeşitli ve dinamik yapısının da bunda katkısı vardır.

İş yaşamında başarılı olmak için kendinize koyduğunuz öncelikli hedefler nelerdir?

-İş yaşamımda başarılı olmak için kendime koymuş olduğum hedefler mesleki gelişimim yanında sosyal gelişimime de özen göstermek, yeteneklerimin farkına varıp kendimi bu yönde işimi en iyi yapmaya teşvik etmektir.

Fakültedeki ilgileriniz, ilişkileriniz, gündemleriniz nelerdi? Etkilendiğiniz hocalar kimlerdi?

-Hukuk Fakültesi niteliği itibariyle yoğun bir programa ait, okumak , çok okumak ve üzerine muhakeme yapmanız gereken bir bölüm, sosyal hayatın bir çok alanında karşılaşabileceğiniz karmaşık hukuki ilişkilerin düzenlenmesi takdir edersiniz ki kolay değildir. Bizler de toplumsal adalete ve barışa katkı sağlayacak en önemli meslek gruplarından bir tanesi olarak Hukuk Fakültesine girdiğimiz andan itibaren bu bilinçle yetiştik. Fakültede kendime örnek aldığım akademide kendi azimi, çabası , bilgi birikimi çevresine ve kendisine saygısı olan kadın ve erkek hocalarım vardı, ben de hepsinden beğendiğim özellikle kendim için ve hizmet ettiğim meslek için uygulamaya başladım.Fakat en önemlisi  avukat bir babanın kızıyım.Babam Uzman Arabulucu Avukat Tevfik Hatunoğlu her zaman desteklerini esirgemeksizin bana örnek ve rol model olmuştur.

 

Mesleği öğrenme sürecinde en çok kimlerden, hangi avukatlardan etkilendiniz, halen kimleri takip ediyor ve örnek alıyorsunuz?

-Benim kanaatime göre ; mesleği öğrenme süreci Hukuk Fakültesine girmeyle başlıyor, mezun olmak, ruhsat almak, fiili olarak o işi yapmak tabii ki çok önemli ama bunlar yola çıktığımız süreçlerden bazılarıdır. Açıkçası kişileri değil  yeniliklere ve değişikliklere açık olan mesleğimdeki güncel gelişmeleri takip ediyor, ulusal ve uluslararası konferansları, eğitimleri takip ediyor ve katılıyorum.

 

Neden avukatlığı seçtiniz?

-Yaptığımız iş bize her konuda farklı düşünmeyi, farklı şeyler öğrenmeyi ve analiz etmeyi gerektiren bir iş ve bu yüzden bu mesleği seçtim.

 

Röpörtajımızın başında Uzman Arabulucu  Avukat bir babanın kızı olduğunuzu söylediniz.Avukatlık mesleğini seçmenizde babanız Avukat Tevfik Hatunoğlu’nun etkisi oldu mu?

-Mesleği seçmemde babam UzmArb Av. Tevfik Hatunoğlu’nun bir etkisi olmadı, kendisi benim fikrime saygı duydu ve benim tercihimden itibaren bugüne kadar maddi ve manevi olarak destekledi, bu konuda kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum, hakkını ödeyemem. Zorlu bir sınav, eğitim ve mesleki süreçte bana her zaman destek olmuştur.

 

Ülkemizde hukuk fakültesi sayısının artışı hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isteriz. Bunun avukatlık mesleğine etkileri nelerdir?

-Ülkemizde Hukuk Fakültesinin sayısının artmasının yanında niteliğinin de artması önemsenmelidir. Fakülte sadece bina ve amfiden oluşmaz, oraya gerçek anlamda bilimsel bir nitelik kazandıracak olan yetişen öğrenci , o öğrencileri yetiştiren akademisyen ve akademiye verilen değerdir. Bu değer maddi ve manevi unsurları içerisinde barındıran, bağımsız ve liyakata dayan bir sistem içerisinde ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan en öndemli değerlerden bir tanesidir.

Son olarak bizlere; genç meslektaşlarınıza tavsiyeleriniz neler?

-Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza kendilerini çok iyi yetiştirmelerini ve işlerini iyi yapmaya özen göstermelerini tavsiye ederim.

 

 İleriye yönelik koyduğunuz hedefler nelerdir?

-İleriye yönelik hedeflerim mesleki ve akademik anlamda kendimi geliştirmek ve işimi en iyi şekilde yapmaya gayret göstermektir.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL