Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 207

İSMAİL MERCİMEK YAZDI:UZUNKÖPRÜ’DE KİM KAZANACAK?

              ( Üsmen Aga’ya Sordum, Dobra dobra cevapladı) -Merhaba Üsmen Dedem, nasılsın? -Dur bi Ismayıl, ben arayayım seni uşaam, sen memlekette emeklisin ne de olsa, ben Alamanya’da… -Tamam, canım dedem…

İSMAİL MERCİMEK YAZDI:UZUNKÖPRÜ’DE KİM KAZANACAK?

              ( Üsmen Aga’ya Sordum, Dobra dobra cevapladı)

-Merhaba Üsmen Dedem, nasılsın?

-Dur bi Ismayıl, ben arayayım seni uşaam, sen memlekette emeklisin ne de olsa, ben Alamanya’da…

-Tamam, canım dedem. Taşı gediğine koydun yine, ara o zaman…

-Alooo, naabüsün be ayırsız, nereleedesin, geçende en büyük Atatürk Portresinin yanında gördüm fotografını?

-Tamamdır canım dedem, merak ettiydim uydudan görünce gittim gördüm.

-İii ii, anlat bakayım noolü oralaada? Memleketten aber ver sen şimdi.

-Canım dedem yaaa, sanki bilmiyor muyum, buraları ne kadar takip ettiğini? Gazetelerden, konu komşudan haber aldığını öğrenemedim mi sanıyorsunuz?

-Çok paalılık olmuş onu işittim inanamadım be kızanım? Geçenleede ninenin komşusu ölmüş, tutturdu gitmem lâzım diye, dedim git bari. Bi afta kalmış oralaada atta sana da bi viski gönderdiydim bıraamış sizin ısmınızın dükkâna, ama uuramaz oldu demişler senin için.

-Sağ ol dedem… Eee sonra?

-Araya girme be çocuum, kesmesene lafımı ikide bir. Soona ninen gelince anlattı, biber kızartayım akşama demiş gitmişken de domates, patates, piinir, yoğurt, ziitin, süt, ekmek, yarım kilo kıyma, bi de tavuk alayım demiş marketten.

-Sonra hahaha?

-Beri bak piknik tüpü kılıklı, aalanacak halinize gülüsün utanmadan. Bittaa ikaz etmem, söverim. Girme bea araya…

-Sözün kısası biber bile 80 olmuş bi kalıp piinire 200 veemiş ne soruusin? 2000 i bayılmış çıkmış markette. Gelince anlattı, inanamadım be çocuum?

-Ah canım dedem ah, sorma sorma…

-Eee madem bu kadar paalılık var, hani bunun suyu, elentirii, kömürü? Kaaveye gitseniz, bi bardak çay bile 7 lira falan diiler. A be nasıl sosyallaşçaanız,nasıl gülceeniz,içim acııyi be Ismayıl?

-Neyse kapatalım bu konuyu canım dedem?

-Al işte, bi de korkuyusunuz bu da cabası? Allah, yardımcınız olsun, ne diyeyim çocuum ?

-Ama sizin oralardan gelenler çok mutlu oluyorlar canım dedem. Türkiye’de hayat çok güzel diyorlar.

-Deeler tabi Ismayıl bi para bozduruular, karşılıında 30 alııiler. Çıkarcı, fırsatçı ve sadece kendileeni düşüniiler… Ama buraya gelen pırıl pırıl gençlerimizi görünce, dinleyince süt dökmüş kediye dönüyiler , konuşçak cevap vercek yüzleri kalmıyi.Ünversiteyi bitirmiş,doktor olmuş, hemşire,mühendis olmuş,öretmen olmuş pırlanta gibi çocuklaamız işsizlikten ötürü buralara gelmişler…İçim acıyı be Ismayıl.

-Neyse canım dedeciğim, burayla ilgili düşüncelerin ne seçimi kim kazanır dersiniz?

-Sen temelli kakavan olmuşun be Ismayıl. Kim kazanırmış diisin,utanmıyısın da bunu soraaken? Gidip reyini partine vercen, biz de gelcez seçimde partimize oy vercez. Aklı başında olan, memleketin bugünkü durumunu gören erkes de aynısını yapacak. Reyleeni bölenlere de selamaı sabaaa kesçem bundan soona…Bak sana söölüüm, iç kimseee bilmeden rey vermez ve erkess partisine rey verir.Başka esaplaanın içinde olanların bilesin ki tuzları kuru ya da çıkar için bizim partiden gitmişledir. Bizim kasabanın insanları akıllıdır, olup biteni sessizce izlerler ama neticede giderler sandııaaaa, Atatürk’ten, Cumhuriyetten, demokrasiden, hürriyetten, yana reyleeni verirler, duyduklarım bu cietteee.

-Yani?

-Ne yanisi Ismayıl, yine CHP, yeniden CHP diim ben. Yaşım olmuş doksan, bende vatana, ataya, demokrasiye aşk tamdır, çıkarcılık, bencillik olmaz… Allah’a şükürler olsun ki aklım yerinde, gerisini siz düşünün… Aydi Allah a emanet ol Ismayıl…

-Siz de canım dedem…

Saygıyla kalın…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL