Asayiş Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 570

CANI PAHASINA GÖREV YAPAN TÜRK POLİS TEŞKİLATI 177 YAŞINDA

10 Nisan Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yılı olması sebebiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder nezaretindeki heyet Uzunköprü  Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam..

CANI PAHASINA  GÖREV YAPAN  TÜRK POLİS TEŞKİLATI 177 YAŞINDA

10 Nisan Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yılı olması sebebiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder nezaretindeki heyet Uzunköprü  Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan’ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Erdoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildirerek, mesai zamanı gözetmeksizin, özveri ile çalışan tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.

Uzunköprü  Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ziyarette yaptığı açıklamada, “Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor, vatandaşımızın huzur ve güvenliğinin temini için gece gündüz demeden çalışan emniyet mensuplarımıza sağlık ve huzur temenni ediyorum. ” dedi.

Polis haftası dolayısıyla Kaymakam Erdoğan’a İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder  tarafından çiçek takdim edildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri Şehit ve Gazi ailelerini de ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette personeller tarafından hediyeler verildi.

 

08 Nisan Cuma 2022 saat 12.00’de Rıza efendi Camii’nde Cuma namazı önce Gazi Mustafa ATATÜRK ve Aziz şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu..

10 Nisan pazar saat 10.00’da Cumhuriyet meydanını Atatürk Anıtına çelen koyma töreni yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal  marşımızın okunmasının ardından Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Güder Günün anlamını belirten konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Güder Yaptığı Konuşmada: Değerli Uzunköprülüler, Sevgili Mesai Arkadaşlarım ;

Emniyet Teşkilatımızın 177. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törenimize hoşgeldiniz.hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün Türk Polis Teşkilatının doğum günüdür. Ülkenizin her yerinde görevli teşkilat mensuplarımız gibi bizler de ilçemizde doğum günümüzü kutlamaktayız. bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan, sevincimizi ve mutluluğumuzu paylaşan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim,

Türk Polis Teşkilatı kuruluşundan bugüne kadar geçen 177 yıl boyunca, halkın can ve mal emniyetini sağlamak, ülkenin huzur ve sükûnunu temin etmek için büyük fedakârlıklar göstermiş, kahramanlık destanlarına imza atmış bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş, ancak ülkeye devlete ve halka hizmet hedefinden asla taviz vermemiştir. Herkes tarafından bilinmelidir ki Türk polisi insan haklarına saygıyı, bireyin özgürlüğünü ve kanun hâkimiyetini esas alan hizmet çizgisinden bugüne kadar en zor şartlar altında dahi taviz vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir.

Ülkemizde ve dünyada sürekli değişen ve yenilenen teknolojik ve yasal koşullar ile farklı yapılanmalar dikkate alınarak Teşkilatımızda da süratle uyum düzenlemeleri yapılmış gerekli altyapı ve donanım süratle hizmete kavuşturulmuştur. Türk polisi günümüzde çağdaş dünyanın benimsediği suç ve suçluyla mücadele yöntemlerini etkin ve verimli bir şekilde hukuka uygun olarak kullanmakta delilden şüpheliye ulaşma yöntemini adli soruşturmalarda temel ilke olarak benimsemektedir.

Bugün polisimize uluslararası sözleşme, kanun, kanun hükmünde kararname, cumhurbaşkanlığı kararı tüzük, yönetmelik ve yönergegibi değişik mevzuatlar görev vermektedir. Birçok mevzuatın görev verdiği bir teşkilatın mensuplarının kanunu kitabı araştırma şansı olmadan bir olay karşısında saniyede tüm mevzuatı bilip çözüp anında karar vererek doğru uygulama yapmak zorunda oldukları düşünüldüğünde yapılan görevin kutsallığı ve önemi açıkça ortaya çıkmaktadır.

Şurası unutulmamalıdır ki vatandaşlarımız suça ve suçluya hassasiyetini en yüksek seviyede tutmalı güvenlik güçlerimiz ile her an işbirliği içerisinde olmalıdır. Lakin en mükemmel yasalar ve cezalar bile toplumun suça suçluya ve suç ortamına karşı duyarlılıklarını yitirmiş olmasının doğuracağı tahribatları tek başına gideremez.

İnsanlarımızın gelişmiş ülkelerin vatandaşlarının sahip oldukları asgari duyarlılıklara sahip olması ve toplumsal bilince kavuşturulması gelecekteki en büyük toplumsal amacımız olmalıdır. Toplumsal duyarlılık ve bilinç arttıkça toplum destekli güvenlik hizmeti ön plana çıkacak suç ve suçluyla mücadelede yoğun ve etkili bir şekilde daha verimli sonuçlar alınacaktır.

İlçemizde şimdiye kadar hiçbir terör eyleminin ve  vahim toplumsal olayın olmaması son derece memnuniyet veren bir durumdur. Ancak bu durum halkımızda rehavete yol açmamalı daima uyanık ve zinde olmalıdır.

Sevgili Uzunköprülüler; sizin polisiniz günün 24 saatinde sizin can ve mal emniyetinizi sağlamak için çaba sarf etmektedir. Mevcut personel araç ve gereç teknik donanım ile yapılabileceklerin en iyisi yapılmakta ise de bunun yeterli olduğunu söylemek elbette mümkün değildir. Biliyoruz ki halkımız en iyiye en güzele en mükemmele layıktır. Başta şahsım olmak üzere  görev yapan tüm personelimiz, vatandaşlarımızın güvenlik ile ilgili olsun veya olmasın her talebine şikâyetine ve sorunlarına çözüm bulmak için gayret sarf edecek, ilgili kişi kurum ve kuruluşların harekete geçmesini sağlayacaktır,size her konuda yardımcı olacağımıza söz veriyoruz. Bunun karşılığında ise sizlerden sadece suça ve suçluya karşı toplumsal duyarlılığınızı arttırmanızı bekliyoruz.

Teşkilatımızın her kademesinde görev yapan personelimiz dün olduğu gibi bugün de tüm imkân ve kabiliyetlerini sadece milletinin can ve mal emniyetini huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmaktadırlar. Yapabildiklerimiz çok mükemmel olmasa da her geçen gün daha mükemmel olmaya çaba sarf ettiğimize inanınız.Bugüne kadar bize verdiğiniz desteğinizi, sizden aldığımız gücü arttırarak devam ettiriniz desteğinizi bizden esirgemeyiniz. Sizi ve toplumu doğrudan ya da dolaylı dolaylı ilgilendiren her sorun karşısında duyarlı olunuz. Toplumsal huzurun bizlere sadece gurur vereceğinden emin olunuz. Vatandaşlarımızın memnuniyetini duymak değil bizi şımartsın, sorumluluğumuzu daha da arttıracaktır.

Değerli Meslektaşlarım; sizler halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, toplumun huzur ve güvenliğini tesis etmek gibi çok onurlu ve şerefli bir görev ifa etmektesiniz. Bu hizmetlerin ifasındaki en önemli gücümüz anayasa ve yasaların verdiği güç ile yüce halkımızın desteği ve güvenidir.

Ülke ve teşkilat olarak her geçen gün büyüyen artan değişik sorunlar  karşısında daha büyük hedefler daha büyük projeler geliştirmek, insan haklarına daha saygılı, hukukun üstünlüğünü rehber edinmiş Atatürk ilkelerine bağlı din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden adil ve tarafsız hizmet anlayışından asla taviz vermeyen, çağın gelişen yenilik ve teknolojilerini en üst düzeyde hizmete yansıtan, toplumun her kesimini sevgi takdir ve desteğini alarak halkımızla kenetlenmiş bir anlayış oluşturmak en temel çizgimiz ve hedefimiz olmalıdır.

Sizler bu ülke ve ülkemizin güzel insanları için aile hayatınızdan sosyal yaşantınızdan hatta gerektiğinde canınızdan fedakârlık etmeyi vazife sayan yüksek şuur ve görev anlayışına sahip özel bir meslek mensubusunuz,

Bu vesileyle  Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yıl dönümü münasebetiyle yılın 365 günü 24 saat ülkemiz ve halkımız için kahramanca fedakârlık ve özverilerle görev yapan mesai arkadaşlarıma ve onların vefakâr eş ve ailelerine teşekkür ediyor, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu büyük önder Atatürk ile ülkemiz ve milletimizin güvenliği ve huzuru için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, gazilerimizi ve emeklilerimizi minnet ve şükranla anıyorum

, bu mutlu günümüzde yanımızda bulunmakla bizleri onurlandıran bizlere daima güç ve destek veren düzenlediğimiz pek çok etkinliğe katılan başta Sayın Kaymakamımız, basın ve yayın kuruluşu temsilcilerine ve nihayet tüm saygıdeğer Uzunköprülülere şahsım ve teşkilatım adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum bir kez daha sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL