Tarım Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 237

ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ FASULYE ÜRETİCİLERİNİ UYARDI

İlçemiz Ziraat Odası Ziraat Mühendisleri saha çalışmaları kapsamında Karapınar,Türkobası ve Altınyazı köylerini ziyaret ederek bu köylerde fasulye üretimi yapan üreticileri olası verim kaybını azaltmak adına fasulye pası ve antraknozu ve..

ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ FASULYE ÜRETİCİLERİNİ UYARDI

İlçemiz Ziraat Odası Ziraat Mühendisleri saha çalışmaları kapsamında Karapınar,Türkobası ve Altınyazı köylerini ziyaret ederek bu köylerde fasulye üretimi yapan üreticileri olası verim kaybını azaltmak adına fasulye pası ve antraknozu ve kırmızı örümcek ilaçlamalarını yapmaları gerektiğine dair önerilerde bulundular.

 

Konu hakkında                 Uzunköprü Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada; “Ziraat mühendislerimiz Karapınar, Türkobası ve Altınyazı köylerini ziyaret ettiler. Yapılan arazi kontrollerinde fasulye üreticilerimizi verim kaybı yaşamamak için fasulye pası ve antraknozu ile birlikte kırmızı örümcek ilaçlamalarını yapmaları gerektiğine dair önerilerde bulundular. Kontrolü sağlanan çeltik ekim alanlarında herhangi bir hastalık belirtisine rastlanmadığı gözlemlenmiştir.” İfadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL