Eğitim Ekonomi Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 703

UMEOT ODASI BAŞKAN ADAYI YALÇIN ÇEVİK İLE “GELECEĞİMİZ GÜVENDE”

Case Türk Traktör’ün Geleceğim Güvende projesini Meslek Lisesi Memleket Meselesi hedefi dahilinde Uzunköprü’de hayata geçireceğiz   Uzunköprü Madeni Eşya ve Oto Tamirciler Odası (UMEOT) Başkan adaylığını açıklayan, Case Türk Traktör..

UMEOT ODASI BAŞKAN ADAYI YALÇIN ÇEVİK İLE “GELECEĞİMİZ GÜVENDE”

Case Türk Traktör’ün Geleceğim Güvende projesini Meslek Lisesi Memleket Meselesi hedefi dahilinde Uzunköprü’de hayata geçireceğiz

 

Uzunköprü Madeni Eşya ve Oto Tamirciler Odası (UMEOT) Başkan adaylığını açıklayan, Case Türk Traktör Uzunköprü servisinin sahibi Yalçın Çevik gazetemizi ziyaret ederek hayata geçirmek istediği projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye’nin istihdam seferberliği hareketini desteklemeye devam eden TürkTraktör, bu hareket dahilindeki çalışmalarına 2018 yılında bir yenisini daha eklemiş ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ile birlikte “Geleceğim Güvende Projesi”ni hayata geçirmiştir. Türkiye’nin en yaygın servis ağına sahip olan TürkTraktör, en başta TürkTraktör yetkili servisleri olmak üzere, otomotiv sektörünün “Yetişmiş Teknik Eleman” eksiğini gidermeyi hedeflemektedir. Projeye 2018 yılında 48 şehirdeki, 64 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 88 TürkTraktör yetkili servisi dahil edilerek başlanmıştır. Projeye seçilen öğrenciler; davranışsal eğitim olarak “Servis Sürecinde Müşteri Odaklı Hizmet ve İletişim Eğitimi” almıştır. Buna ek olarak; teknik eğitimlerde motor, transmisyon ve hidrolik eğitimi ve farkındalık eğitimleri olan endüstri 4.0, iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve enerji yönetimi, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konulardaki eğitimlerini de tamamlamışlardır. Kendilerine özel tasarlanan teorik ve iş başı eğitim programlarını başarı ile tamamlayan öğrenciler staj yerlerine yerleştirilmişlerdir. Geleceğim Güvende” projesi ile yeni nesil ustalar yetiştiren ve sektörün önemli bir ihtiyacını karşılayan TürkTraktör, ülke istihdamına da katkı sağlamaktadır. Projenin başladığı günden itibaren projeye toplam 106 öğrenci dahil edilmiştir. Bu süreçte gerekli eğitim ve stajlarını tamamlayan 92 öğrenciden 50’si New Holland ve Case IH servislerinde iş hayatlarına başlamıştır.

Bizde Case Türk Traktör Uzunköprü servisi olarak “Geleceğim Güvende” projesini Uzunköprü’de başlatmak istiyoruz diyen UMEOT Başkan adayı Yalçın Çevik sözlerine şöyle devam etti:

 

“ Projemize büyük ilgi gösteren Sayın Kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan’ın direktifiyle “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” ulusal programının Uzunköprü paydaşları olan Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan,Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar ve Uzunköprü Mimar Muslihiddin MTAL Müdürü Mesut Kaya ile bir araya geldik. “Geleceğim Güvende” projesini UMMMTAL okulumuz bünyesinde yer alan motor bölümü vesilesiyle ulusal “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” programına entegre etmek istediğimizi beyan ettik. Büyük bir duyarlılık gösterdiler.

 

UMMTAL Müdürüü Mesut Kaya, motor bölümünün Keşan ve Edirne’de olduğunu söyledi. Bunun üzerine bende servisliğini yaptığım Case Türk Traktör firması yöneticileriyle görüşerek motor bölümünü okulumuza getirmek ve “Geleceğim Güvende” projesini hızlıca başlatmak adına onlardan her tür ekipman alet vs sözünü aldım. Mesut müdürümüz ”Bu projede bizim elimizden ne geliyorsa prosedür kısımlarını biz hallederiz.Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.Daha önce sanayi ile bu konularda kimseyle sıcak iletişim kuramıyorduk.İnşallah bundan sonra beraber olup çalışırız.Genç ve yetenekli bireylerimizi yetiştiririz dedi.

Kendisiyle Tarım Lisesi hakkında da bilgi alışverişinde bulunduk.Bölgemizin tarım bölgesi olmasından dolayı tarım ve makinacılığı birleştirme yönündeki projemizi de ayrıca anlattık. Oldukça heyecan ve sıcaklıkla karşıladı.

Sayın Kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan’a,Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan’a,okul müdürümüz Mesut Kaya’ya teşekkür ederiz.Proje hakkında Uzunköprü’müze hayırlı olmasını dileriz.

 

Uzunköprü Madeni Eşya ve Oto Tamirciler Odası (UMEOT) başkan adayıyım ve projeyi mutlaka gerçekleştirmek istiyorum. Çünkü yetişmiş ara istihdam sorunu tüm UMEOT üyelerinin ortak sorunu.

Dolayısıyla bize bu projemize büyük alaka gösteren sayın Kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan’a,Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan’a ve okul müdürümüz Mesut Kaya’ya teşekkür eder; projemizin hem UMEOT Odamıza hemde Uzunköprü’müze şimdiden hayırlı olmasını dileriz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL