Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 316

TANAL; ‘’AK PARTİ HÜKÜMETİNİN TÜRKİYE’Yİ GETİRDİKLERİ NOKTA BORÇ BATAĞI VE İFLASTIR’’

  CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Uzunköprü CHP İlçe başkanı Muammer Çetiner,Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan 6 Haziran 2022..

TANAL; ‘’AK PARTİ HÜKÜMETİNİN TÜRKİYE’Yİ GETİRDİKLERİ NOKTA BORÇ BATAĞI VE İFLASTIR’’

 

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Uzunköprü CHP İlçe başkanı Muammer Çetiner,Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan 6 Haziran 2022 Cumartesi günü  basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal; “2002 yılında AK Parti, iktidara geldi. Tam 20 yıl oldu. Şu anda, geldikleri noktada 2002’nin gerisine gittiler. Baktığınızda AK Parti hükümetinin Türkiye’yi getirdikleri nokta borç batağı ve iflastır, iş yerlerinin kapanmasıdır, vatandaşın ekonomik anlamda sıkıntı içerisinde yaşamasıdır. Buradan çıkış var mı? Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ülkenin bu ekonomik çıkmazdan çıkış yolu, reçetesi vardır. Reçetesi CHP ve millet ittifakıdır.” Dedi.

CHP Uzunköprü  İlçe Başkanlığı’nda ‘Sorunu Biliyoruz, çözeceğiz’ başlığıyla basın toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, vatandaşın ekonomik olarak yaşadığı zorluklara değindi. Vatandaşın gündeminde zam olduğunu dile getiren Tanal, AK Parti’nin son 20 yılını değerlendirdi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; “O dönem akaryakıt kaç liraydı, bu dönem kaç lira. Gübre kaç liraydı, bugün kaç lira. Baktığınızda AK Parti hükümetinin Türkiye’yi getirdikleri nokta borç batağı ve iflastır, iş yerlerinin kapanmasıdır, vatandaşın ekonomik anlamda sıkıntı içerisinde yaşamasıdır. Buradan çıkış var mı? Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ülkenin bu ekonomik çıkmazdan çıkış yolu, reçetesi vardır. Reçetesi CHP ve millet ittifakıdır. Bağımsız yargı, hukukun üstünlüğü, liyakat, adaletli bir yönetim, şeffaflık, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlenmesi reçetenin bir kısmıdır. Siz eğer muhalif olan herkesi susturmaya çalışırsanız, ülkede demokrasi olmazsa o ülkede istihdam olmaz, üretim olmaz, hukuk güvenliği olmaz. Hukuk güvenliği olmayan bir ülkede ne yerli yatırımcı, ne de yabancı yatırımcı yatırım yapamaz. Ülkemizde artık siyasi iktidar gibi düşünmeyen ya da eleştiren kişi terörist, vatan haini ilan ediliyor. Daha 2 gün öncesi sayın cumhurbaşkanının, gezi olaylarına katılan insanlara ağır küfür, hakaret etmesi. dünyanın hiçbir ülkesinde kendisinin demokratik hakkını iktidara karşı kullananlara hiçbir cumhurbaşkanı böyle ağır hakaret küfür etmedi. Bu; ne sayın cumhurbaşkanının ettiği yeminle bağdaşıyor, ne anayasamızla bağdaşıyor. Maalesef mevcut iktidarın gündemi ile vatandaşın gündemi örtüşmüyor. Mümkün olduğunca vatandaşın gündeminden uzaklaşmak için bu şekilde suni gündemler yaratılıyor. Vatandaşın gündemi ekonomi, zam. Bunu unutturabilmek için bu sefer vatandaşa hakaret, küfür. Bu dışlanmayla, ötekileştirmeyle, nefret diliyle ülke kalkınamaz. Ülkede, milli birlik ve beraberlik için nefret dili yerine sevgi dilini kullanmak lazım. Düşmanlaştırma dili yerine kardeş dilini kullanmak lazım. Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden kucaklaşmayla ülkeye demokrasi gelebilir. Ülkeye demokrasi gelirse o zaman istihdam da olur, işsizlik de biter, bolluk, bereket, adalet olur, insanların yüzü güler, mutlu olurlar.” İfadelerini kullandı.

Eskiden yargıya güven ve itibar olduğunu iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sorunların çözümünün CHP olduğunu belirtti. Tanal; “Bunların dönemi ile birlikte terör hortladı. Ne yaptılar Oslo’da gizli görüştüler. Gittiler Habur Sınır Kapısı’nda çadır mahkemeleri kurdular. Kobani döneminde gittiler peşmergeleri alıp getirdiler, Şanlıurfa’da kebap söylediler. Düşünün millet ittifakına sen terörist diyeceksin, kalkacaksın kendin terörle kol kola gireceksin. Bunu tarih de millet de biliyor. Önce bir aynaya baksınlar. Bu 20 yılda eğitim sorununu mu çözdüler? Adalette güveni mi arttırdılar? Eskiden yargıya güven ve itibar vardı, bunların döneminde o da bitti. Bu 20 yıllık süre içerisinde israf var, terör var, işsizlik var, korku var, şiddet var, tecavüz var, hırsızlık var, saltanat var. Ne yok? Bilim yok, eğitim yok, hukuk devleti yok, demokrasi yok, liyakat yok, adalet, yok, saygı, hoşgörü, utanma, sevgi, özgürlük yok, demokrasi yok, para da yok ama zam üstüne zam var. Onun için hiçbir vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Çare millet ittifakı, Cumhuriyet Halk Partisi. Yeter ki bize şans tanısınlar. Kadrolarımız hakikaten hazır. Ülkenin nasıl yönetilemeyeceği aslında mevcut 20 yıllık AK Parti iktidarında Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakülteleri’nde pratik çalışma dersi olarak öğretilebilir.” Şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin yönettiği CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olduğu sorusuna yanıt olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; “Sayın Cumhurbaşkanı adayımızı öğrenmek istiyorsa bir an önce erken seçim kararı alsın. Bugüne kadar seçim kararı alınmadan, tarih belirlenmeden, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde adayın ismi açıklanmadı. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi sayın cumhurbaşkanının artık korkulu rüyası olmuş. Aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıda. Orada aslında Ekrem beyin karşısında yarışan Binali bey değil sayın Cumhurbaşkanıydı. İki sefer orada yenildi, o mağlubiyeti hazmedemeden dava üstüne dava. Çalıştırılmıyor arkadaşlar. Vatandaşın kamu hizmetlerine erişimi AK Parti iktidarı eliyle engelleniyor, baskılarla belediyelerimiz çalıştırılmıyor. Biz 6’lı masa dediğimiz millet ittifakı olarak oy birliğiyle, kiminle kazanılacaksa o aday olacak. Burada biz artık hedefe kilitlenmiş durumdayız. Amacımız bu ülkeye adaleti getirmek.

Cumhurbaşkanı artık ülkede siyasi anlamda miadını doldurdu. Sürekli düşüşte. Artık kimyası bozulmuş durumda. O nedenle bu şekilde savrulduğu için küfür ediyor. Netice itibariyle savrulmayan insan küfür etmez.” Dedi.

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Selim Bekar’ın CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ‘ÇAKMAK BARAJININ SUYUNU KİM KULLANACAK?’sorusa verdiği cevapta Yasanın çıkması halinde baraj ve göletlerdeki suyun kullanım iznini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın vereceğini ifade eden Gaytancıoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Aylar önce uyarmıştım. Uzunköprü Çakmak Barajının sularını çiftçimiz mi kullanacak yoksa Çorlu-Çerkezköy’deki sanayi tesislerine mi kullandırılacak? Muhalefet olarak soruyoruz? Net cevap bekliyoruz. Bu yasa çıkarsa AKP Genel Başkanı Türkiye’deki tüm su kaynaklarını istediği yere yönlendirebilecek. Tabii ki Anayasa mahkemesine başvuracağız.”

 

Tanal’ın Uzunköprü ziyareti Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ve mahalle ziyaretleri ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL