Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 109

Sedat SAYGIN yazdı; CHP VARSA CUMHURİYET VAR

CHP VARSA CUMHURİYET VAR     8 Mart 2024 tarih ve 1685 Sayılı gazetemizde yayımladığımız  konuk yazarımız ve değerli  dostum Sedat Saygın ‘ın yazısını hoşgörüsüne sığınarak bir kez daha yayımlıyoruz..

Sedat SAYGIN yazdı; CHP VARSA CUMHURİYET VAR

CHP VARSA CUMHURİYET VAR

 

 

8 Mart 2024 tarih ve 1685 Sayılı gazetemizde yayımladığımız  konuk yazarımız ve değerli  dostum Sedat Saygın ‘ın yazısını hoşgörüsüne sığınarak bir kez daha yayımlıyoruz

Yerel seçimlere 3 gün kaldı, AKP önceki yerel seçimlerinde kaybettiği büyük şehirleri istiyor, çünkü rant İstanbul’da, Ankara’da İzmir’de, Mersin’de, Adana’da, Antalya’da.

Ülkede satılacak milli değer kalmadı, Telekom satıldı, Tekel satıldı, Limanlar satıldı,  Şeker fabrikaları ve arazileri satıldı, Seka satıldı, Elektrik işletmeleri satıldı, çimento fabrikaları satıldı, Sümerbank satıldı, Türkiye Zirai Donatım Kurumu satıldı, Gübre Fabrikaları satıldı, Demir Çelik Fabrikaları satıldı, dağlar, ormanlar, hazine arazileri satıldı… bu liste daha uzar gider peki ne oldu, bu satılan milli değerlerimizden elde ettiğiniz paralara?

Yol yaptık, köprü yaptık hastane yaptık diyorlar, bu 20 yılda sattıklarınızın parasıyla yaptıysanız, niçin hastanelere hasta garantisi, yollara, köprülere araç geçiş garantisi verdiniz, yok yap işlet olarak bunları yaptırıp garantiyi bu yüzden verdiyseniz,  sattığınız bu milli değerlerimizden elde ettiğiniz paralar NEREDE?

3 gün sonra yerel seçim var dedik, AKP adayları sokaklarda, kahvelerde, mahallelerde ve evlerde çalışmalarına hızla devam ediyor. Şarkılar, türküler 9/8 oyun havaları gittikleri mahalleye göre vaatler değişiyor. Peki, 2002 yılından bu yana iktidarda olan, Türkiye tarihinde görülmemiş bir özelleştirme uygulamasına imza atan AKP, 100 yıllık Cumhuriyetin kazanımı ve birikimi olan ne varsa adeta haraç mezat sattı. Çiftçi traktörüne mazot koyamazken,  tarlasına gübre atamazken en önemlisi üretim yapamazken, işçinin, memurun emeklinin hali perişanken, Üniversite öğrencileri kalacak yurt, ev bulamazken, bu adayların anlattıklarına, vaatlerine ‘’ külahıma anlat sen’’  demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Değerli dostlar hani hep derler ya bu otobana girmeden önce ki son çıkış diye, işte bu seçim de gerçekten Cumhuriyet için,  Atatürk için son seçim. CHP’li yöneticilerimize, başkanlarımıza, başkan adaylarımıza kızabiliriz, sevmeyebiliriz, ama kızgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak Cumhuriyete, CHP oy vereceğiz, önceliğimiz Cumhuriyet. Onlar da biliyorlar ki CHP varsa Cumhuriyet var, Onlar da biliyorlar ki CHP varsa ilkeler var, ATATÜRK var, Demokrasi var, Halkın Egemenliği var. Bu değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz, yaptıkları algı yaratma oyunlarına gelmeyeceğiz, vaatlerine kanmayacağız, aldanmayacağız,  CHP’den, ilkelerinden ve Cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz.

Köylerimize, mahallelerimize gelip bizlerden oy isteyenlere, iktidarda olduğunuz 22 yıldır, 100 yıllık Cumhuriyet kazanımlarını haraç mezat sattınız, bu gün çiftçinin, işçinin, memurun, emeklinin öğrencinin, esnafın hali ortada, Ülkeye ne yaptınız ki, İlçemize yapacaksınız, Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkıyoruz size oy vermeyeceğiz diyelim. Bunu geleceğimiz olan çocuklarımız için, Cumhuriyet için yapalım.

31 Mart 2024 Pazar günü sandığa gidip her şeye rağmen CHP diyerek oyumuzu kullanalım.

CHP varsa Cumhuriyet var.

 

Sedat SAYGIN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL