Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 195

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI:YEREL SEÇİMİ KAYBEDEN “TEK ADAM”

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Oyların sayılması  tamamlandı. Şimdi iktidar olup başımızda olan cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan’ın partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nn yerel seçimlerde göstermiş olduğu adaylar seçimi kaybettiler…

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI:YEREL SEÇİMİ KAYBEDEN “TEK ADAM”

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Oyların sayılması  tamamlandı. Şimdi iktidar olup başımızda olan cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan’ın partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nn yerel seçimlerde göstermiş olduğu adaylar seçimi kaybettiler.

Seçim profagandalarında, bir  cumhurbaşkanı  kimliğini bir yana bırakarak parti başkanlığı kimliği ile tüm yurtta seçim  konuşmaları, mitinğler yapan cumhurbaşkanımızın, şimdi ne yapacağı düşündürülüyor.

Demokratik rejimlerde bu seçimler, kaybedenler için  büyük bir kayıp olurdu.Ama ” tek  adam” – “monarşik düzen” içinde bu tip seçimlere “sonun başlangıcı” demek gerekir.

CHP uzun yıllardır alamadığı oyları bu seçimlerde almıştır.AKP nin destekcisi olan MHP  de AKP ile birlikte umdukları oyları alamadılar. İYİ PARTİ de bu seçimlerde nerede ise silinenler arasına karıştı. Doğu anadolumuzda da DEM partisi ümit edileyen zaferler kazandı.

Bütün bu olaylar, “tek adam” rejimine karşı olanlar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

“Bundan sonra neler olabilir.?” sorusuna karşılık olarak verilecek olan tek cevap ise sadece “sabır” dilemek olacaktır.

“Tek  adam” bu yenilğinin altında kalmayacaktır. Öncelikle, bu seçimlerde birlikte çalıştığı yandaşlarından kurtulacaktır. Ardından ise hangi belediye başkanı onun sözünden çıkarsa, o kazanan belediye başkanını bir takım oyunlarla görevden alarak yerine “kayyum” atayacaktır. Başkanlar ya “tek adam” emrinde kalacaklar, ya da görevlerinden alınacaklardır.

Seçimlerden önce kamuoyunda seçim sonra kurlarda yükseliş olacağı söylentileri yayılmıştı. Bu söylentilere inanan çok sayıda vatandaş döviz bürolarına ve bankalara gitmiş ve 8 milyar dolar civarında bir döviz alımı gerçekleştirmişti. Ancak bu vatandaşların beklediği olmadı. Kurlar seçimin ardından haftanın ilk işlem günü hızla geri çekildi. Dolarda yaşanan sert düşüşle ilgili sosyal medyada çok sayıda neden düştüğüne yönelik çok sayıda paylaşım yapıldı.

Yapılan araştırmaya göre kurlarda yaşanan düşüşte özellikle şirketlerden gelen satışlar etkili oldu. Çalışanlarına Türk Lirası cinsinden maaş ödeyecek olan firmalar, TL ihtiyaçlarını karşılamak için ellerindeki dövizlerin bir kısmını satmış durumdalar.

Öte yandan Merkez Bankası’nın da bir miktar satış yaptığı piyasa oyuncuları tarafından söylenenler arasında. Seçim öncesinde kurlar seçim sonrası yükselecek söylentilere inanan bireysel bazı yatırımcıların da kurlarda bekledikleri yukarı yönlü hareket olmayınca satışa geçtikleri belirtiliyor. Bu arada seçim sonrası için çeklerin ödemeleri için de yine firmaların döviz sattığı söylenenler arasında.

Şimdi, doğu anadolumuzda, DEM partisine oy verenler ile CHP ye oy verenlerin çok dikkatli olmaları gerekecektir.

AKP, ve MHP partileri yeni dönemde, bu seçimler dolayısı ile  kaybetmiş oldukları yerler başta olmak üzere inanılmaz değişiklikler yapacaklar ve aldıkları bu acıların karşılıklarını da ne yazıktır ki milletimizden çıkaracaklardır.

Bütün bu sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu ise, “ERKEN YAPILACAK OLAN GENEL SEÇİM” dir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL