Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 82

Müfit DEMİRKOL Yazdı:MİLLETİMİZİN İSTEKLERİ NELERDİR.?

31 Mart yerel seçimlerden sonra, genel anlamda mevcut iktidara ve onun başında bulunanlara millet olarak bazı isteklerin olduğu belirmiştir. Bu istekler, içinde bulunduğumuz ekonomik durumumuzun berbat durumda olması ile ilğilidir…

Müfit DEMİRKOL Yazdı:MİLLETİMİZİN  İSTEKLERİ  NELERDİR.?

31 Mart yerel seçimlerden sonra, genel anlamda mevcut iktidara ve onun başında bulunanlara millet olarak bazı isteklerin olduğu belirmiştir. Bu istekler, içinde bulunduğumuz ekonomik durumumuzun berbat durumda olması ile ilğilidir.

Öncelikle milletimiz, cumhurbaşkanımızdan israfının durdurularak, acil önlemlerin alınmasını  istemektedir.

Yurdumuzda bulunan göçmenlerin, bir toplanma kampına yerleştirilmesi arzusundan başlanılarak, devletin israflarının acilen durdurulması, beştepe cumhurbaşkanlığı sarayının ya kültür  sitesi , ya da eğitim yeri halıne getirilmesi istenmektedir.

Doğu ve güney doğu anadolumuzda devam etmekte olan olağan üstü hal (OHAL) uygulamasının laldırılarak acil iş sahalarının açılarak işsizliğin sonlandırılması ile tüm yurt çapında eğitim standartlarının teknik düzey de yenilenmesi ilk isteklerin başında gelmektedir.

Yurt dışına yapılacak olan tüm yardımların ve yatırımların ekonomik sıkıntıların bitirilmesine kadar durdurulması ile, lüzümsüz devlet yatırımlarının durdurulması ana isteklerin başında gelmektedir.

Cumhurbaşkanımızın, şatafatlı hayatının derhal bırakılması gerekmektedir. Devlet yetkilileri tarafından kullanılan otomobiller ile, maaşlarının düzenlenmesi nin şart olduğu belirtilmektedir.Örneğin, milletvekilerin maaşlarının öğretmenler maaşı kadar olup, milletvekil emekliliğinin derhal kaldırılması istenmektedir.

Yerel idareci  olan belediye başkanlarının maaşlarının ise asğari ücret tutarında olması, cumhurbaşkanlığı maaşının dünya standartlarına çekilmesinin şart olduğu görüşü hakimdir.

Her türlü dini vakıflar , kurumlar ile inanç ağırlıklı  tüm diğer kurumların kapatılması, uyğunsuz  ve kanunsuz yatırımların yapılmaması, tarım arazilerinin korunması, ormanların, ne sebeple olursa olsun yok edilmemesi gerekmektedir.

Turizm sahalarının ne nedenle olursa olsun imara açılmamaları gerekmektedir.Yapılması gereken önlemleri sıralamak gerektiğinde;

On binlerce Muhtar için ödenen maaş ve SGK primleri,Milyonlarca Öğretmen ve Memur için; Devlet tarafından Sendikalara ödenen sendika aidatları,Her yıl çöpe atılan yüz milyonlarca Ders kitabı..Devleti batırmaya yetecek erken emeklilik sistemi

Bittiğinde sahiplerine milyonlar kazandıracak, ama inşaatın yarı giderini devletin karşıladığı, sadece İstanbul’da bile korkunç rakamlara varan Kentsel dönüşüm hibeleri.,..

Yanlış uygulanan tarım destek ödemeleri.Bir kişinin görevini 3 kişiye pay eden; şişkin memur ve kamu işçi kadroları,,Kendi çevresinde küçük birer saltanatı andıran Kaymakam ve Valilik şatafatları…

Türkiye milli gelirinin yaklaşık yüzde 15’ini israf ediyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, 2022 İsraf Raporu’nu yayımladı. Rapora göre Türkiye milli gelirinin yaklaşık yüzde 15’ini israf ediyor. Bunun rakamsal karşılığı 1 trilyon 81 milyar liraya denk düşüyor.

En basiti olarak cumhurbaşkanımızın “cuma namazı” na gidişinde ki israfı milletimiz tarafından hem şaşkınlıkla hem de acı ile karşılanmaktadır.

Bu israfların bir an önce incelenilerek, gereğinin yapılması milletimizin ortak isteğidir.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL