Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 98

Müfit DEMİRKOL yazdı; ÇANTA’DA  KEKLİK (!)

ÇANTA’DA  KEKLİK (!) Yarın 31 Mart 2024 , günlerden pazar.. Uzun zamandır, yerel seçimler dolayısı ile ülkemizde inanılmaz vaadlerde bulunan aday adaylarımızın,ve bu aday adaylarına destek veren siyasilerimizin, başta ,..

Müfit DEMİRKOL yazdı; ÇANTA’DA  KEKLİK (!)

ÇANTA’DA  KEKLİK (!)

Yarın 31 Mart 2024 , günlerden pazar.. Uzun zamandır, yerel seçimler dolayısı ile ülkemizde inanılmaz vaadlerde bulunan aday adaylarımızın,ve bu aday adaylarına destek veren siyasilerimizin, başta , cumhurbaşkanlığı kimliğinden sıyrılarak, parti başkanlığı kimliğine bürünen cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son karar günü…

Yarın oylar kullanılacak. Kimi oylar geçersiz olacak. Kimi oylar ise kimlerin ne şekilde kullandıkları belli olmayan oylar olacak.

En büyük şehrimiz İstanbul’un belediye başkanlığını kazanabilmenin, iktidar yolu olacağı görülmektedir.Cumhurbaşkanımız da önce İstanbul büyük şehrin belediye başkanlığını yaparak, oradan da cumhurbaşkanımız olmuş idi.

Ankara ,İzmir belediyelerinin başı olabilmenin iktidar olmak olması, bu yerel seçimlere heyecan katmaktadır.

Nerede ise 18 milyon üzerinde bir nufusa sahip olan metropolümüz İstanbul da yaşamakta olan halkımızın tam 3 800 000 kişisi ne yazıktır ki okuma yazma bilmemektedir.Bu tablonun ne yazıktır ki ülke genelinde de yansıması, ülkemizin ne derecede cahil kaldığının göstergesidir.

İktidar partisinin,izlemekte ve halkımıza izletmekte olduğu sisteme göre “din – inanç özgürlüğü” başta olmak üzere, çeşitli  dini vakıflar , “genç evleri”, “dini cemaatler” kurmak, bunları da önceden planlanmış olan firmalara ihaleler ile iş sahaları açıp , onlardan aldıkları yardım (!) larla yaşatmaları ülkemizin nerelere götürülmek istemesinin bir gerçek görüntüsüdür.

Bütün bunlara ek olarak bu ülkenin geriye gitmesinin ana sebebi de “eğitim sistemi” mizdir. Öncelikle, meslek okulları ve fen liseleri yerine dini okullar açmak, bu iktidarın ana hedefi olmuştur.

Bu ülkemiz ne derecede cahil ve okumamış olmasının en önemli nedeni ise emperyalist dış ülkelerdir. Başta Amerika,İngiltere olmak üzere ülkemiz üzerinde oynanmakta olan bu oyunların ne yazıktır ki ortağı ve “tetikcisi” iktidar partisidir.

Ülkemizde bulunan tüm yeraltı zenginliklerimizi , bu emperyalist devletlerin isteklerine göre değerlendirmek ve kullanabilmek, sadece bu ülkelerin arzularına göre yapılmaktadır. Ne zaman,nerede ve ne kadar petrol çıkarılacağından tutun, hangi maden ocağından hangi madenin ne kadar çıkartılacağı hep bu emperyalist devletlerin kararları doğrultusunda olmaktadır, ve olacaktır.

Yarın yapılacak olan yerel seçimlerde ne şekilde bir seçim olacağı meraklandırıcıdır. Yurdumuza gelen sığınmacılar ile, hava alanlarında vatandaş olmayanların da oy kullandırılabilecekleri de merak konusudur.

Yarın ki seçimlerde kazanacak olanın ülkemiz olması temennimizdir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL