Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 164

KÖYDE KADES – TRAFİK EĞİTİMİ

KÖYDE KADES – TRAFİK EĞİTİMİ Edirne’de jandarma ekiplerince kırsal kesimde vatandaşlara yönelik aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme ve KADES Uygulaması ile temel trafik kuralları konusundaki eğitimler..

KÖYDE KADES – TRAFİK EĞİTİMİ

KÖYDE KADES – TRAFİK EĞİTİMİ

Edirne’de jandarma ekiplerince kırsal kesimde vatandaşlara yönelik aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında bilgilendirme ve KADES Uygulaması ile temel trafik kuralları konusundaki eğitimler devam ediyor.Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada iki faaliyete ilişkin şu bilgilere yer verildi:

TEMEL TRAFİK EĞİTİM
“Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması olarak can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarının engellenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından Merkez ilçe Üyüklütatar köyünde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik 7Temel Trafik Kuralları, Reflektör, Kask, Yelek ve Emniyet Kemeri Kullanımının Önemi Traktör Rops ve Reflektör Kullanımı, Motosiklet Kullanımında Uyulacak Kurallar hakkında bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır.
Güvenli bir trafik akışının sağlanması ve sıfır kaza düsturuyla meydana gelen can ve malkayıplarının önlenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız olarak devam edecektir.
KADES UYGULAMASI
Edirne İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımıza Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kapsamında Bilgilendirme ve KADES Uygulamasının Tanıtımı bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara verilmeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri tarafından, Bıldır ve Elmalı köylerinde bulunan Halk Pazarlarını ziyaret ederek, satış yapan esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarımıza yönelik6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında broşür dağıtımı, Aile İçi Şiddetin Önlenmesine dair bilinçlendirme ile KADES mobil uygulamasının amaçları ve kullanımı doğrultusunda eğitim ve tanıtım faaliyeti icra etmiştir.
Kadına karşı şiddetin önlenmesi emniyet ve asayişin sağlanarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL