Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 658

İSMAİL MERCİMEK YAZDI;NE KORKUYORSUN

-Aloo..! -A be sen kimsin, baaar biraz duyamıyiiimm. -Benim ben Üsmen Dedem… -Getir kıı,şu kulaklıımı getir takayım gene…Ayvanın birisi mıy mıy konuşşii,duyamıyim … – ……. -Tamam şimdi taktım ciyak ciyak..

İSMAİL MERCİMEK YAZDI;NE KORKUYORSUN

-Aloo..!

-A be sen kimsin, baaar biraz duyamıyiiimm.

-Benim ben Üsmen Dedem…

-Getir kıı,şu kulaklıımı getir takayım gene…Ayvanın birisi mıy mıy konuşşii,duyamıyim …

– …….

-Tamam şimdi taktım ciyak ciyak ötüüyi ,sustur be karı şu meret aleti, ay sokuucam piline de ..Kıs bee kıs şunun sesini…Tamam tamam şimdi iii..Alooooo, kimsin sen beeee?

-Ben İsmail ,İsmaiiill..Nasılsınnn be canım dedem ?

-Oooo nereleeedesin be ayırsıızzzz?Öldü sandım seni,yazıklar olsun sana be Ismayıl ,çok gücendim çokk..Bu numara uzak bi yerden gene ,neden cep telefonun kapalı be uşaam? Nabüüsün,nerelerdesin be zıpır ,gene nelerin peşindesin?

-İyiyim be güzel insan, siz nasılsınız? Bi arkadaşın yanındayım şimdilerde. Az kaldı gelicem yakında.

-Ben de, ninen de iyiyiiiz. Kulaklarım işitmez olduydu ,Memlekete gelince gittim Osman’dan bi işitme cihazı aldım ama tam alışamadım be çocuum, aptes alııken çıkarıim soona unutiim takmayı..

-Anladım canım dedeciğim. Neler var neler yok?

-Memleketin çivisi çıkmış be kızanım..Aberleri izliidim az evvel.Manavgat cayır cayır .Osmaniye,Adana,Kayseri de de ormanlar yanıyıii.Salgın bi yandan,seller öte yandan,Suriyelisi,Afganı,Iraklısı,Afrikalısı beri yandan..Moralim çok bozuk be kızanım, güzelim memleketi ne hale getiidik.

-Ooof offf.

-Oflaaasın tabii..Zamanında üzerinize düşeni yapsaydınız ..Neyse açmayayım ağzımı..

-Ne diyeyim ki canım dedeciğim?

-Sen ve senin gibiler bişey demesin söverim bak. Siz yatın gevşek gevşek. Tutmuşunuz boş işlerin kuyruundan savrulup gidiisiniz.Aslınıza dönün be kendinize gelin..Artık Atatürk gibi düşünün eeeyy.Türkiye deyin,Türk Milleti deyin.Bütün milleti kucaklayın be çocuum.Vanlısı,Diyarbakırlısı,Rizelisi,Malatyalısı,Trabzonlusu,Ankaralısı,Antalyalısı,Edirnelisi ..Kardaşızz kardaaaşşş…

-Ah be canım dedem, hep bu uğurda yaşadım ve mücadele ettim ..

-Sana demiiimm be Ismayıl…Baazıları çok canımı sıkıyı.Senin Bolulu hemşerine kızııyiler ,ötekilerini anladım ama CHP yönetimindekiler neden baaarıyıler anlamıyım.

-Ben kızmıyorum dedem. Tanju Bey böyle söylemeseydi diğerleri ne yapacaklarını söylediler mi sanki? Bu vesileyle herkesin dikkatini çekti.

-Aah be Ismayıl, sırça köşklerinde oturanlar gerçekleri nerden bilcekler. Ben dün gece sizin köy tarafına gideyim dedim. Yollarda bi sürü yabancı gördüm. Candarma naapsın? Yakalıyor gönderiyor gene geliiler. Allah korusun içlerinde ne b.k oldukları belli diil. Köylüler tarlalarına gidemiiler… Yolda gördükerim garip, tuhaf herifler hepsi…

-Sorma be canım dedem.Haklısın..

-Ormanları yakanları da,telefonla foto çekip yangına bakanları da, koronasını daa, sığınmacıları kaçakları ülkeye sokanları da..Burda keyif çatıp,bayramda Suriyeye gidenleri dee ,bunlara göz yumanları da…Olup bitenleri yazmayanlarıdaaa ,maskesiz gezeni dee,Hırsızlık yapanı daaa,torpille memur olanı daa.kul hakkı yiyeni dee,Atatürk’e dil uzatanı daaa, sporcu kızlarımıza laf edeni dee..Taaaa…..

-Aman dedeciğim sakin ol..

-Ne korkuyüüsün beeee…Sen de mi fonlaadan para alııyisin yoksam…Yeterrr be Ismayıl yeterrrrrrrrrr…Görmüüyi misin güzelim memlektimiz ne hale geldi..

-Neyse canım dedeciğim inşallah gelince görüşürüz artık..

-Hee çocuum hee…Allah selamet veeesin..Kal saalıcakla…Geliiken ara beni kızanım…Sana bi viski getirmiştim iişidi şişede…Malum her şeyler sahte ya…

Saygıyla kalın..

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL