Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 88

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI:AL SANCAK..

“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,.” Dünya da da, biz de de kutlanmakta olan işçi emekçiler bayramı, bu yıl, İstanbul taksim meydanı kapatılarak kutlamaların yapılması  cumhurbaşkanımız tarafından yasaklandı. Taksim..

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI:AL  SANCAK..

“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,.”

Dünya da da, biz de de kutlanmakta olan işçi emekçiler bayramı, bu yıl, İstanbul taksim meydanı kapatılarak kutlamaların yapılması  cumhurbaşkanımız tarafından yasaklandı. Taksim meydanına girişler saraçhaneden başlanarak önlendi.

Çeşitli işçi örğütleri ve  işçi sendikaları İstanbul’un diğer semtlerinde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştılar. Bütün bunların yanı sıra sayın cumhurbaşkanımızın 1 mayıs emekçiler günü için basına verdiği mesajla, bayram tebriği çok dikkati çekti.

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Bu mesajdan da anlaşılacağı gibi sayın cumhurbaşkanımız, “helal rızık peşinde koşan işçi ve emekçilere” ilettiği bu mesajla tüm yurtta şaşkınlık yarattı.

Haram rızık peşinde olup, haram yiyen işçi emekcisinin yerine, haram peşinde koşan, haram yiyen siyasilerimizi unutmuş olması (!) çok acı olmaktadır.

İşçi Bayramı, Osmanlı Devleti sınırlarında ilk kez 1911’de Selanik’teki tütün, pamuk ve liman işçilerince kutlanırken, İstanbul’daki ilk kutlama 1912’de yapıldı.Türkiye Cumhuriyeti’nin Sovyetler Birliği ile dostluk ilişkileri çerçevesinde Ankara’da 1 Mayıs 1922’de İşçi Bayramı kutlandı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ise 1 Mayıs 1923’te resmi olarak bayram kutlaması yapıldı.Taksim Meydanı’nda 1977’de düzenlenen 1 Mayıs programı, üzücü olaylara sahne oldu. Mitingde, DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in konuşması sırasında açılan ateş sonrasında 36 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşanan bu olay gerekçesiyle 12 Eylül askeri darbesinin ardından 1 Mayıs bayram olmaktan çıkarıldı ve kutlamalar yasaklandı.Milli Güvenlik Konseyince 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 2009 yılında “Emek ve Dayanışma Günü” olarak resmi tatil ilan edildi.

En güzel, en anlamlı 1 Mayıs mesajları ve 1 Mayıs sözleri kısa, resimli, farklı seçeneklerle araştırılıyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil olmasının yanında emek ve dayanışmanın sembolü olarak tüm yurtta ve dünyada kutlanılıyor.

Bu günün önemini belirten mesajlardan bazıları;

“ÖzeIde emekçiIerimizin, geneIde dünya emekçiIerinin birIik mücadeIe ve dayanışma günü 1 Mayıs işçi bayramını kutIuyorum.”

“1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

“Ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için canla başla alın ve akıl teri döken; güçlü Türkiye’nin mimarları işçi ve emekçi kardeşlerimin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.”

“Bugün özel bir gün alın terinin gerçek sahiplerinin günü,1Mayıs emek ve dayanışma günü kutlu olsun.”.

“İşçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz.”

“Emeğin, alınterin var olduğu yerde,paylaşma adil olur.Saygı ve sevgi olur.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL