Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 135

GENCAN AKIN:EDİRNE İÇİN YENİ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ

GENCAN AKIN:EDİRNE İÇİN YENİ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında dün sabah 08.00’da başlayan oy kullanma işlemi akşam 17.00 itibariyle sona erdi ve oy..

GENCAN AKIN:EDİRNE İÇİN YENİ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ

GENCAN AKIN:EDİRNE İÇİN YENİ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında dün sabah 08.00’da başlayan oy kullanma işlemi akşam 17.00 itibariyle sona erdi ve oy sayma işlemi sonucunda, resmi olmayan verilere göre Edirne’nin önümüzdeki 5 yılki belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Avukat Filiz Gencan Akın oldu.Türkiye’nin merakla beklediği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi, dün gerçekleştirildi. Edirne’de oy kullanma işlemi sabah 08.00’da başlarken, vatandaşlar bağlı bulundukları sandıklarda oylarını kullandı. Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalli idareler seçimleri kapsamında oyunu Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu’nda kullandı. Eşi Canan Sezer’le oy kullanmaya gelen Vali Sezer 1146 numaralı sandıkta kullandı. Vatandaşlarla da sohbet eden Vali Sezer oy kullanma sonrasında yaptığı açıklamada, seçimlerin Edirne’de olaysız sürdüğünü dile getirdi.

AKIN ZAFERİNİ İLAN ETTİ
Akşam 17.00’da biten oy kullanma işlemlerinin ardından sandıklar kapandı ve sayım başladı. Sandıkların açılmasıyla öne çıkan adaylar CHP adayı Gencan Akın ile AK Parti adayı Belgin İba oldu. İlerleyen saatlerde aradaki farkı açan CHP adayı Filiz Gencan Akın, sandıkların yüzde 91.51’inin açıldığı dakikalarda yüzde AK Parti adayı İba ile arasındaki farkı 3 bin 816’ya çıkardı. Yüzde 46.55’e, yüzde 42.53’lük oy oranıyla yüzde 4’lük farkın olduğu, saatler gece yarısını gösterdiği dakikalarda CHP adayı Filiz Gencan Akın parti il binasında zaferini ilan etti.

‘EDİRNE İÇİN YENİ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ’
Gencan Akın’ın önde olmasıyla çok sayıda partili ve CHP destekçisi CHP İl Başkanlığı’nın önüne akın etti. Davul ve zurnaların çalındığı, meşalelerin yakıldığı kutlama etkinliklerinin başladığı parti binasında saatler gece yarısını gösterdiği sırada Filiz Gencan Akın vatandaşlara seslendi. Akın, “Bu işi hep beraber başardık. Çok gururlu ve mutluyum. Buradan oy veren tüm hemşerilerime oy vermeyen tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Ben bundan sonra Edirne’nin belediye başkanı olacağım. Hep ne dedik? Ailemiz gün geçtikçe büyüyecek dedik. Biz daha kalabalık olacağız. Daha çok birlikte olacağız dedik. O yüzden bugün de o noktadayız. Hislerimi tarif edemiyorum şu anda. Çok mutluyum ve dediğim gibi artık işimiz bundan sonra başlıyor. Mücadelemiz bundan sonra başlıyor. Edirne için yeni bir gelecek inşa edeceğiz, bunu yine hep beraber yapacağız. Yeni dönemin, söylemlerin eyleme dönüştüğü dönem olacağını dile getiren Gencan Akın, “Bu yeni dönem söylemlerimizin eyleme dönüştüğü dönem olacak. O yüzden bizler çok mutluyuz, çok umutluyuz, çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘EDİRNE VE TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR’
Türkiye’de CHP’nin bir çok ilden zaferle çıkmasına da değinen Akın, “Buradaki sonuçlara odaklandık ama Türkiye’de de çok güzel sonuçlar oluyor. Edirne kazanacak dedik, Türkiye kazanacak dedik, Cumhuriyet kazanacak dedik. Dediğimiz gibi de oldu. O yüzden çok mutluyuz. Burada yereldeki değişim gerçekten çok umut verici. Aynı zamanda Türkiye’de de öyle. Birçok yeri kazandık. Çok mutluyuz. Çok gururluyuz. Bundan sonra artık hem Edirne’de hem Türkiye’de yeni bir dönembaşlıyor. Ve bu yeni dönem hepimiz için çok güzel olacak” diye konuştu.
Kutlamalar partinin önünde bir süre daha devam etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL