Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 95

ERSİN ERTÜRK YAZDI:ACI BAL

Emeklilere zam yapılmadığının yeni farkına varılmış sanırım. ‘’Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız.’’ denildiğine göre. Bu söylemle..

ERSİN ERTÜRK YAZDI:ACI BAL

Emeklilere zam yapılmadığının yeni farkına varılmış sanırım. ‘’Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız.’’ denildiğine göre.

Bu söylemle emeklilerin ağzına bir parmak ‘’acı bal’’ sürülüyor sizin anlayacağınız.

Bildiğiniz gibi acı bal sadece tadına bakanın bile tansiyonunu düşürüp, halüsinasyon görmesini ve uykuya dalmasını sağlar.

O nedenle bu söylemle emeklilerin ağzına bir parmak acı bal sürülüyor ki, halüsinasyon görüp uykuya dalsınlar diye.

Aslında emekliler, yaşayan ölüde haberleri yok yönetenlerin.

Daha öncede maliye bakanı, ‘’maaşlar artmasaydı enflasyonu düşürürdük’’ diye emekliye niye zam vermediğini açıklamaya çalışmamış mıydı?

İyi de, düşürün o zaman elinizden tutan mı var?

Bak emekliler, asgari ücretliler her türlü adaletsizliğe karşın açlık sınırında.

28 Mayıs öncesi, seçim kazanabilmek için har vurup harman savurduğunuz bütçeyi tekrar toparlayabilmek için emekliye vermeyerek maliye politikalarını disipline edebildiniz mi?

Ülke yönetiminde iktisat istikrarın sağlanmasının en önemli koşulu, tam istihdam, fiyat istikrarı ve gelir dağılımı adaletinin sağlanmasıdır. Peki, siz, memura verip emekliye vermezken gelir dağılımını adaletli olduğuna inanarak mı yaptınız zamları?

Peki, ya emekliye vermeyerek fiyat istikrarını sağlayabildiniz mi? Ooooo zamlar hak getire.

***

Ya istihdam yaratabildiniz mi? İşsizlik diz boyu, tüm gençlik dere boyu kavaklar türküsünü çağıra çağıra elini kolunu sallayarak iş arıyor.

****

Asgari ücret ‘’açlık sınırı’’ demektir. Ya asgari ücretin altında geliri olan emekli hangi sınırda?

****

Önemli değil, seçim kazanabilmek için bütçeyi boşaltırken oyunuzu aldık ya emekliler, gerisini siz düşünün. Yerel seçimler var ya, ağzınıza bir parmak acı bal çalındı, teklif meclise Ekim Ayında gelecek bir kez daha oy verin yeter.

Nasrettin Hoca örneği; emekliler duydunuz ya peşin paranın sesini gülersiniz tabi değil mi?

Haydi, yedik acı balı halüsinasyon görerek uyumaya devam.

Ersin Ertürk – Eskişehir – 24 Ağustos 2023

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL