Eğitim Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 112

E-SINAV MERKEZİ’DE İLK SINAV YAPILDI

E-SINAV MERKEZİ’DE İLK SINAV YAPILDI ilçemiz Yunus Emre Ortaokulu’nda açılan ve teorik sınavlarda kullanılacak olan E-Sınav Merkezi’nde yapıldı.Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen sınava 40 aday katıldı.Konu hakkında gazetemize konuşan Uzunköprü İlçe..

E-SINAV MERKEZİ’DE İLK SINAV YAPILDI

E-SINAV MERKEZİ’DE İLK SINAV YAPILDI

ilçemiz Yunus Emre Ortaokulu’nda açılan ve teorik sınavlarda kullanılacak olan E-Sınav Merkezi’nde yapıldı.Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen sınava 40 aday katıldı.Konu hakkında gazetemize konuşan Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Kurtar; “Uzunköprü’ de açılan E-Sınav Merkezi’nde ilk kez yapılan MTSK teorik sınavı başarılı bir şekilde tamamlandı.40 adayın girdiği ve iki oturum halinde gerçekleştirilen sınav, Yunus Emre Ortaokulu giriş katında bulunan Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi’nde yapıldı.” İfadelerine yer verdi.

 

E- Sınav, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği merkezlerde ve illerde bilgisayar üzerinden yapılan sınav sistemine verilen bir isimdir.

E- Sınav Nasıl Yapılır?

E-Sınav, basılı evrak kullanılmadan sınav uygulama ve değerlendirilmesi yapılmasına imkan veren her türlü işlemin bilgisayarlar aracılığı ile elektronik ortamda yapıldığı sınavlardır. E- sınavlar bilgisayar başında yapılıyor. Aynı zamanda özel e-sınav yazılımı sayesinde sorulara ileri geri yapılarak seçenekleri işaretleme yöntemi ile cevap veriliyor.Siz sınavı tamamlar tamamlamaz aynı saat içinde sonuçlarınızı alma imkanı bulabilirsiniz. Sınavda başarısız olan bir aday en yakın tarihe yine internet üzerinden randevu alarak sonraki sınava girme imkanı buluyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL