Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 549

SERDAR MANGA YAZDI:CHALLENGE: ICTEN YIKILAN KALE

Yerel seçim challengina Türkiye’de ciddi bir oy ivmesine sahipken Uzunköprü’de 3. sıraya düşmekten kıl payı farkla yırtan yerel CHP örgütümü; AK Partinin ulusalda dibe vurmuşken yerel teşkilatının 22 yıl sonra..

SERDAR MANGA YAZDI:CHALLENGE: ICTEN YIKILAN KALE

Yerel seçim challengina Türkiye’de ciddi bir oy ivmesine sahipken Uzunköprü’de 3. sıraya düşmekten kıl payı farkla yırtan yerel CHP örgütümü; AK Partinin ulusalda dibe vurmuşken yerel teşkilatının 22 yıl sonra zirveye bu kadar yaklaşmasınımı yoksa daha 10.yaşına varamadan ulusalda çöken ama yerelde belediye başkanlığını kazanan IYI Parti ilemi başlamalı? Hiçbir partici olmamamın rahatlığına rağmen buna karar vermek pekte kolay olmadı açıkçası.

Gazete olarak Özlem Becan’a ağırlık veren bir seçim yayın politikası güttüğümüzden ötürü onla başlamaya karar verdim. Dolayısıyla çevresel gözlem ve duyumlarla yapacağım bu challengımın muhatabı Sn. @özlem_becan’dır. Hatta partidaş muhalifleri olan “muzaffer” isimler de bu challenga iştirak edebilirler.

“Gerçek dostlarını ve düşmanlarını ne zaman tanırsınız” diye krala sormuşlar . “Düşmanlarımı tahta çıkarken dostlarımı inerken” demiş.  Buradan başlamak gerek diye düşünüyor ve  yazımın ana temasını İÇTEN YIKILAN KALE başlığımla eşleştirerek CHP’NIN YERELDE DEVRIK IKTIDAR olmasının sebebini diğer partilere değil ama ÖZLEM BECAN’IN KARGA KILAVUZLARI YÜZÜNDEN ARKASINDAN VURAN PARTİDAŞLARINI ÖNEMSEMEMESİNE bağlıyorum.

“PanArabist Ümmetçisi Tayyipizm’e karşı olan benim gibilerin AKP karşıtı reyleri sayesinde CHP oy oranını standardı olan 25-30 % dan 40-45% lere çıkartıyor ve adayın kalitesine bakmaksızın ceketine CHP yada Atatürk rozeti takan lafazan ya vekil yada belediye başkanı olabiliyor. Dolayısıyla AK Parti’de nasıl ancak Erdoğan murabbasının altından  yapılabilecek siyasal kulluk gerçeği varsa; sizde de samimi bir ulusalcı siyasetinden keza bireysel entrikalarla oynanan en güzel rozetli smokin bana yakışır yarışı var”…..iddiamı 20 yıldır CHP’li dostlara söyler dururum ve çoğu bunu nedense red etmiştir. Ama 31 Mart sonuçlarına dair Özgür Özel’in nihayet 25% lik cam tavanı kırdık itirafı yerel CHP’liler için ütopyadan sıyrılış olmalıdır.

Bu minvalde ne mesleki kariyer ne de siyaset alanında tanınmayan Özlem Becan sanki daha ilk CHP İlçe Başkanlığı adaylığındaki söylemlerinden itibaren yukarıda bahsettiğim realite ile mücadele eder bir görüntü vermişti bana. Haliyle bu konjenkturde yerelde yükselen AK Parti ve hatta IYI Parti rüzgarını snopça kaale almayan, CHP buralarda ceketini assa kazanır görüşü kendi içinde rekabet eder hale geldi. Uzunköprü’de kendilerini Çalışma Grubu olarak adlandıran ve benim AntiBecancılar diye adlandırdığım örgüt içindeki örgütle, İl örgütlerinde kendince ağırlığı olan Recep Gürkan ve ilk sıradan seçilmesine ciddi operasyonel katkı verdiği Milletvekili Ediz Ün ittifakına karşı Özlem Becan ve vurdumduymaz tayfası.

Son 2 yıldır film gibi izlediğimiz şuydu ki: AntiBecancılar seçilmiş belediye Başkanına karşı önceleri hem yerelde hemde genel merkez sathında aleni muhalefet lobisi yapsalarda, en yakın destekçisi olduğunu iddia ettikleri eski başkan Kılıçdaroğlu maestrosu Faik Öztrak bertaraf edilmesine rağmen Becan’ın CHP’deki genel değişim mekanizmasında da ağırlığı olduğunu görünce arka plan salvolarına başladılar. Belediye içinden bilgi sızdırmalar, meclis içinde ayrılık çıkartmalar ve en sonda Becan’ın seçim A-Takımı üzerinde manuplasyonlara başlamalar vs..

Hadi benim gibi 25% lik oy oranının iki misline ulaşmasına katkı veren seçmeni partili değil diye dinlemezsiniz; ama bu iç-entrikaların diğer partilere fayda sağlayacağını söyleyen samimi tabanınızı neden dinlemiyorsunuz diye sorduğum bazı AntiBecancılar; “çünkü bizi dişleri dökülmüş dinazor olarak görse gerek ki  dinlemiyor; ciddiye almıyor” şeklinde yanıt veriyorlardı.

Ve gerçektende bence şimdi siyaset sahnesine girdiğinden beri siyasi becerisiyle yılların yerel CHP ekabirini teker teker oyunun dışına atan ama seçim sathı malinde diğer partilerden keza oyuna tekrar girmeyi bekleyen partidaş muhaliflerinin üstelikte CHP’nin kaybetmesine yol açacak işbirliğiyle koltuğunu IYI Parti’ye kaptıran @Özlem_Becan’ın önünde 2 seçenek var: Siyasete devam edecekse ya iç muhaliflerini stadın dışına atmak yada mutlak biat etmek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL