Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 672

BAŞKAN BECAN:HALKIMIZI BÖYLE ASILSIZ SÖYLEMLERLE KANDIRAMAZSIN

Becan, Ravalı’nın su indirimi söylemlerine yanıt verdi:Halkımı böyle asılsız söylemlerle kandıramazsın. BECAN “Kasım ayı meclisinde oturup konuştuk. Tüm giderleri masaya yatırdık. Yasa gereği maliyetin altında su satamıyorsun. Tüm meclisüyelerimiz zammı..

BAŞKAN BECAN:HALKIMIZI BÖYLE ASILSIZ SÖYLEMLERLE KANDIRAMAZSIN

Becan, Ravalı’nın su indirimi söylemlerine yanıt verdi:Halkımı böyle asılsız söylemlerle kandıramazsın.

BECAN “Kasım ayı meclisinde oturup konuştuk. Tüm giderleri masaya yatırdık. Yasa gereği maliyetin altında su satamıyorsun. Tüm meclisüyelerimiz zammı onayladı. bunların içinde Mustafa Ravalı’da vardı.Ben veririm demekle olmuyor. Biz Çöpköy mahallesinde 20 dönümenerji tarlası yaptık. Şimdi 40 dönüm daha yapacağız. Bu GES projemizbittiğinde elektriği bedavaya getirir, suda gerçek indirimi yapabiliriz” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı’nın “Suda yüzde 50 indirim yapacağız” söylemlerine yönelik açıklama yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, suyun maliyeti altında satışının yapılamayacağına dair kanun olduğunu hatırlatarak “Kanun, suyu maliyetinin altına satamazsın diyor. Biz kanunlara uyan bir belediyeyiz” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar çalışmala-rında hız kesmezken, Uzunköprü  Belediye Başkanı Özlem Becan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı’nın “Suda yüzde 50 indirim yapacağız” söylemini eleştirdi. Uzunköprü Belediyesi olarak sudan kar etmediklerini ve suyun maliyetinin altında satılmasının kanunen yasak olduğunu hatırlatan Başkan Becan, Ravalı’ya seslenerek “AKP’li belediyeler var, Keşan, Havsa yapsın bu yüzde 50 indirimi. Neden yapmıyorlar. Çünkü kanun var. Kanun, suyu maliyetinin altına satamazsın diyor. Bunun için Suyu maliyetin altında mı satıyorsun diye bakar. Biz suyu karla satmıyoruz. Öyle bir kar yok” dedi.

Her Belediye’de vergiler aynıdır

Uzunköprü  Belediye Başkanı Özlem Becan, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Ravalı’nın “Edirne’de, Keşan’da, Havsa’da alınmayan vergi, Uzunköprü’de de alınmaz. Su faturalarında %60 vergi olduğu yalanına inanma” söylemlerine ise şöyle cevap verdi. “bahsedilen belediyelerin su faturalarını size gösteriyorum. Hepsi bu vergileri alıyor. Hiç bir belediye kendi aklıyla vergi tahsil edemez. Vergilerde kanunla çıkar bizlere Rücu etmek düşer. Uzunköprülülerin elinde su faturaları var. Kullandığı suyun haricinde ne kadar vergi verdiğini görüyor. Halkımı böyle asılsız söylemlerle kandıramazsın. AKP’nin grup sözcülüğünü yaptın beş yıl. Neden bunları gündeme getirmedin. Hadi oradan” diyerek hayal satmayın, Uzunköprü’deki başladığınız bir işi bitirin diye yanıt verdi.

“Otomatikman su ücretleri daha uygun olur”

Uzunköprü’de suyun kuyudan çıkarılma safhasında elektrik enerjisi kullanıldığına ve elektrikteki KDV ve ÖTV’lerin kaldırılması halinde suyun maliyetinin de otomatikman düşeceğini ifade eden Başkan Becan, yaptığı açıklamada “Suyu nasıl çıkartıyorsun kuyudan, bisiklet pompasıyla mı çıkarıyorsun. Hayır. Elektrik enerjisiyle çıkarıyoruz. Kırcasalih’ten 21 kilometrelik yoldan su temin ediyoruz. Mutlaka bu maliyeti de koyacağız. Koymadığımız zaman ben ve 15 meclis üyesine bu zarar rücu ediliyor. Bu kanun. Onun için Ak Parti ve İYİ parti üyeleri su zammına oy birliği ile karar verdiler.

Valla onlar hep kanunlara karşı geliyorlar, kanunlara uymadıkları için böyle söylemlerde bulunurlar ama biz kanunlara uyan bir belediyeyiz. Daha öncede söyledik. Elektriğin üzerindeki KDV’yi, ÖTV’yi kaldırırlarsa zaten otomatikman enerji giderleri ineceği için su ücretleri de daha uygun olur. Yani böyle bir çok kalemde indirim yapabilirler. Neden yapmıyorlar, anlamış değiliz. kanunu değiştirmeleri gerekiyor. Sayıştay her yıl belediyemize geldiğinde ilk yaptığı iş budur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL