Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 261

BAŞKAN BECAN’A VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK

31 Mart Seçimlerine 5 Gün Kala Uzunköprü Belediye Başkanı ve CHP belediye başkan adayı Özlem BECAN Cumhuriyet Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak mahallesi Yeniköy Çöpköy’de vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Her..

BAŞKAN BECAN’A VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK

31 Mart Seçimlerine 5 Gün Kala Uzunköprü Belediye Başkanı ve CHP belediye başkan adayı Özlem BECAN Cumhuriyet Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak mahallesi Yeniköy Çöpköy’de vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Her gittiği mahallede vatandaşları Sayıştay’ın denetim raporunu halka göstererek “ben haklanmış belediye başkanıyım 5 yıllık karnem elimde!

İstihdam sevgili Uzunköprülüler, istihdam! Şehrimizin belki de en çok ihtiyaç duyduğu konu olarak öne çıkıyor. Hepimizin bir yakını, belki oğlu belki kızı çevre ilçelerde ekmek derdinde… Uzunköprümüzün köyleri her geçen gün boşalmakta. 1985 yılında 52 bin olan köy nüfusumuz şuan 19 bine düşmüş durumda.Kim doğduğu toprağını bırakıp doymak için başka yerlere gitmek ister? Kim vatanından, ailesinden uzakta ekmek derdine düşmek ister? Burada doğan burada doysaydı böyle olmazdı sevgili Uzunköprülüler. Tarımsal üretimin merkezi olan, insan eksen insan bitecek topraklara sahip olanUzunköprümüz bugün göç veren bir ilçe konumunda olmazdı.

 

 

Halkımızın içerisinde olduğu ekonomik darboğaz gençlerimizi büyük şehirlere, memleketinin havasından, suyundan uzak bir şekilde yaşamaya mahkûm ediyor. Biz bu konuda istihdamın önünü açacak her hamleyi hem Belediyemiz yoluyla hem de dış paydaşlarla iletişim içerisinde olarak sağlamanın yoğun gayreti içerisindeyiz. Buradan sizlerle yeni müjdemizi de paylaşmak istiyorum. Uzunköprü Belediyesi yeni kurulacakolan Organize Sanayi Bölgesi’nde tam 4 pay sahibi olarak %26.70’i hisse oranı ile temsil edilecek.

Yani bizatihi yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin Uzunköprü Belediyesi olarak lokomotifi olacağız. Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasıyla onlarca fabrika Uzunköprümüzün havasına, suyuna, toprağına zarar vermeyerek üretim yapacak, halkımıza gelir kapısı olacak ve kısa bir süre içerisinde göç eden gençlerimiz yeniden Uzunköprümüzün sokaklarını adımlayacak.Uzunköprümüz konumu bakımından oldukça özel bir yer. İstanbul’a yakınlığının yanında bir sınır şehri olması bizi özel kılan başlıklar arasında yer alıyor. Bu amaçla attığımız yeni adımlar arasında sınır kapımızın yeniden açılması bulunuyor. Yunanistan Otoriteleri, Ticaret ve Sanayi Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu bir seyirde devam ediyor. Allah’ın izniyle Uzunköprü’nün tüm dinamikleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte sınır kapımızın yeniden açılması bizlere nasip olacak ve tüm bunları hayata geçirmemiz ile Uzunköprümüzün nasıl kalkındığına, nasıl geliştiğine hep birlikte şahit olacağız.

 

 

 

 

 

OSB Atatürk mahallesine bağlı Ördekli göl mevkiğinde kurulacak. OSB için bakanlık onayını aldık. OSB çalışmalarında Uzunköprü Ticaret ve sanayi Odası başkanı İsmail AKALIN ve yönetimine Uzunköprü Ticaret Borsası başkanı Egemen ASLAN ve yönetimine Edirne valimiz Yunus SEZER’e Uzunköprü halkım adına verdikleri destek için  teşekkürlerimi iletiyorum. Çocuklarımızın göç etmesini engellemek için  belediye olarak  OSB’den 4 hisse aldık. Buda%26.70  ediyor.

 

 

DOĞAL GAZ, 2024 YILI İÇERİSİNDE UZUNKÖPRÜMÜZÜN NEREDEYSE TAMAMINA ULAŞACAK.

 

 

 

2019 yılında, göreve geldiğimiz ilk aylarda bütün engellemelere rağmen başlattığımız temas ve çalışmalar ile doğal gazı Uzunköprümüze getirmeyi başardık, İlçemizde doğal gaz çalışmalarını başlattık. Geçtiğimiz 5 yıldan bu yana yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda tam 10 bin 500 haneye ulaşan doğal gaz kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor.

Değerli hemşehrilerim; doğal gaz hattı normal şartlarda UzunköprümüzeKurtbey, Salarlı üzerinden gelecekti. Fakat bu durumda Kırcasalih Beldemiz, Yeniköy Mahallemiz, Demirtaş Mahallemiz, Çöpköy Mahallemiz bu hizmetten mahrum kalacaktı. Biz buna izin vermedik. Çabalarımız doğrultusunda doğal gaz ana hattı şehrimize Havsa istikametinden gelecek, 1 Beldemiz, ve 3 mahallemiz de böylece doğal gaz kullanacak.

2019 yılından beri sürdürdüğümüz çabalarımız sonucunda, an itibariyle Uzunköprümüzün yarısından fazlası doğal gaz kullanıyor. Biz başlattık, biz devam ettireceğiz. Doğal gaz, 2024 yılı içerisinde Uzunköprümüzün neredeyse tamamına ulaşacak.

Uzunköprü temiz enerji ile ısınacak, vatandaşımızın cebi rahatlayacak.Sözlerinden sonra sorualıp yanıtlayan Başkan Becan’a vatandaşlarımız  CHP BAYRAĞI BELEDİYE DALGALANMAYA DEVAM EDECEK diyerek desteklerini açıkladılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL