Yurt Haberleri Okuma Sayısı: 254

TÜKD 8 YAŞINDA!

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ( TÜKD ) 19 Aralık 1949 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kurulmuştur. 3/12/1953 yılında Bakanlar kurulu kararı ile uluslararası faaliyet izni..

TÜKD 8 YAŞINDA!

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ( TÜKD ) 19 Aralık 1949 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilk ve önder üniversite mezunu kadınları tarafından kurulmuştur. 3/12/1953 yılında Bakanlar kurulu kararı ile uluslararası faaliyet izni alan derneğimiz 1955 yılında Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu üyeliğine kabul edilmiştir.Derneğin Uzunköprü Şubesi ise 7 Nisan 2015 yılında kurulmuştu.
Şubenin 8. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Uzunköprü Şube Başkanı Seda Erbil mesajında: “Cemiyetler Kanununun 10. Maddesine göre İcra Vekilleri Heyetinin 3/12/1953 tarih ve 4/19 sayılı kararı ile 25/1/1954 tarihinde uluslar arası faaliyetine izin verilmiştir. Böylece TÜKD 1955 yılından sonra “Uluslar arası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu”nun (IFUW) çalışmalarına asil üye olarak katılmaktadır.
Daha sonra TÜKD 5.2.1970 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına dernek hakkını kazanmıştır(Kararname). 04.08.1975’de Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk adını almıştır. 8 yıl önce bugün Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Uzunköprü Şubesi 07/04/2015 tarihinde kuruluş imzalarını attı. Kurucularımız Saniye Çakır, Elif Çetin Akyurt, Feride Çakır ve Tülay Hoşgör’e Uzunköprü’ye böyle kıymetli derneği kazandırdıkları için minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. Kurulduğumuz günden beri Uzunköprü’de üniversitenin 4 yıllık bölümlerinde okuyan maddi desteğe ihtiyacı olan, başarılı kız öğrencilere el uzattık, sekiz yılda yaklaşık 80 genç kızımız ile geleceğe dokunduk. Gerek Pandemi gerekse deprem nedeniyle Online eğitim dönemlerinde de burslarımız ile kızlarımıza destek olmaya devam ettik.

Şu anda deprem bölgesinde yaşayan 2 kızımız için yardımlarımız devam etmektedir. Genel Merkezimize bağlı 29 şube deprem bölgesinde yaşayan kızlarımız için bir bütün olarak hareket ederek, bir birimize yardım ettik. Atatürk’ün izinde yol alan derneğimiz tüm kadınların güçlenmesini, farkındalıklarının arttırılmasını sağlayacak çalışmalar yapmaya devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL