Yurt Haberleri Okuma Sayısı: 93

2-8 KASIM LÖSEMELİ ÇOCUKLAR HAFTASI

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) öncülüğünde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye genelinde köprü, bina, anıt gibi noktalar hastalığın sembol rengi “turuncu” ile ışıklandırılacak. LÖSEV öncülüğünde 1 Kasım’dan..

2-8 KASIM LÖSEMELİ ÇOCUKLAR  HAFTASI

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) öncülüğünde 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye genelinde köprü, bina, anıt gibi noktalar hastalığın sembol rengi “turuncu” ile ışıklandırılacak.

LÖSEV öncülüğünde 1 Kasım’dan itibaren ülke genelinde yapılacak turuncu ışıklandırmalarla, löseminin tedavi edilebilen ve önlenebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekilecek.

 

LÖSEV’den yapılan açıklamaya göre, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, kurum ve kuruluşlar, okullar ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenecek etkinliklerle löseminin önemine dikkat çekilecek.Ayrıca Türkiye genelinde tarihi anıtlar, modern yapılar, kamu kuruluşları, özel kuruluşlar, köprü, gökdelen, anıt gibi noktalar 1 Kasım’dan itibaren löseminin sembol rengi “turuncu” ile ışıklandırılacak.Bu farkındalık hareketiyle löseminin tedavi edilebilen ve önlenebilen bir hastalık olduğunu duyurmak, lösemili çocukların zorlu mücadelelerine dikkati çekmek amaçlanıyor.

LÖSEV, bu farkındalığa destek vermek isteyen herkese de 2-8 Kasım’da turuncu kıyafetler ve aksesuarlar takma çağrısında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL