Yurt Haberleri Okuma Sayısı: 131

113. PAVLİ PANAYIRI SONA ERDİ

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid Han’ın fermanıyla Kırklareli’de 1910 yılında kurulmaya başlanan Pavli Panayırı’nın son gününde büyük kalabalık yaşandı. Panayırın kurulduğu bin 620 nüfuslu Pehlivanköy’de adım atacak yer kalmadı.Osmanlı Sultanı II…

113. PAVLİ PANAYIRI SONA ERDİ

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid Han’ın fermanıyla Kırklareli’de 1910 yılında kurulmaya başlanan Pavli Panayırı’nın son gününde büyük kalabalık yaşandı. Panayırın kurulduğu bin 620 nüfuslu Pehlivanköy’de adım atacak yer kalmadı.Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid Han’ın fermanıyla 1910 yılından itibaren kurulmaya başlanan Pavli Panayırı, bu yıl 113. kez yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerine kapıyı açtı.

 

14-17 Eylül tarihleri arasındaki panayırın son gününde büyük kalabalık oluştu. İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve diğer çevre illerden vatandaşlar panayıra akın etti. İlçeye yüz binlerce vatandaş geldi.Panayır için Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesine gelen vatandaşlar, yoğun trafikle karşılaştı. Uzun süre araç kuyruğunda bekleyen vatandaşlar, bekleyişten sonra panayır alanına giriş yapabildi. Panayırda park yeri olmayınca araçlar tarlalara park etti.Vatandaşlar panayır alanını da doldurdu. Mahşeri kalabalıkta ’İğne atsan yere düşmez’ tabiri de yaşanmış oldu.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Pehlivanköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Abdurrahman Altuğ vatandaşların panayıra katılımının yüksek olduğunu belirterek; “Panayırımızın 113.’sünü kazasız belasız tamamladık.Geçtiğimiz akşam elektrikle alakalı bir sıkıntı yaşandı fakat hemen çözüldü.Gelecek yıl inşallah daha iyi bir panayır geçireceğiz.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL