Edirne Haberleri Hayvancılık Okuma Sayısı: 159

SÜT ÜRETİCİSİNE İYİ HABER

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Erken, Trakya Bölgesindeki sanayicilerle yaptığı toplantıda pazarlık usulüyle süt fiyatlarını artırdı. Erken, yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda bölgedeki sıcak süt fiyatının 9 lira..

SÜT ÜRETİCİSİNE İYİ HABER

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Erken, Trakya Bölgesindeki sanayicilerle yaptığı toplantıda pazarlık usulüyle süt fiyatlarını artırdı. Erken, yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda bölgedeki sıcak süt fiyatının 9 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini belirterek soğutma bedellerinin ise bu fiyata dahil olmadığının altını çizdi. Erken, “Ocak ayında ulusal Süt Konseyi’nin açıklayacağı fiyata kadar sıcak süt fiyatımız 9 lira 40 kuruştur. Üreticimize hayırlı olsun” dedi. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Erken, Trakya Bölgesindeki sanayicilerle yaptığı toplantıda pazarlık usulüyle süt fiyatlarını artırdı. Erken, yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucunda bölgedeki sıcak süt fiyatının 9 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini bildirdi.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Erken, gazetemize yaptığı açıklamada, Cuma günü Trakya Bölgesinden süt toplayan sanayicilerle bir toplantı yaptıklarını bildirdi. Yapılan toplantıda pazarlık usulü süt fiyatlarının artırılmasını sağladıklarının müjdesini veren Erken, sıcak süt fiyatının bürüt 9 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini kaydetti. Soğutma bedellerinin belirlenen fiyatın dışında olduğunu da sözlerine ekleyen Erken, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Pazarlık usulü oluşan süt fiyatları Edirne bölgemizde sıcak süt müstahsil fiyatı 9 lira 40 kuruş olarak belirlendi. Soğutma bedelleri buna eklenecek. Bu şekilde pazarlarımızı yaptık. Bu da  yıl sonuna kadar olan bir fiyattır. Yılbaşından sonra hükümetin açıklayacağı fiyatlar geçerli olacaktır. Sıcak süt fiyatları Kasım 15’i itibariyle sıcak süt fiyatları 9 lira 40 kuruş olarak uygulanacak. Bütün üreticilerimize hayırlı olsun.”Ekim ayının 15’inde yapılan zamla çiğ süt fiyatı 8.5 olmuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL