Köy Haberleri Okuma Sayısı: 211

SELİM BEKAR YAZDI:AYDINLIK GELECEĞİ EL BİRLİĞİ İLE KURACAĞIZ

Sevgili okurlarım, 9.9.99 Cumhuriyet Halk partisinin 99.un Kuruluş yıldönümü Kutlandı. Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, “Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”   CHP Uzunköprü..

SELİM BEKAR YAZDI:AYDINLIK GELECEĞİ EL BİRLİĞİ İLE KURACAĞIZ

Sevgili okurlarım, 9.9.99 Cumhuriyet Halk partisinin 99.un Kuruluş yıldönümü Kutlandı. Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, “Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

 

CHP Uzunköprü İlçe Başkanı Muammer Çetiner, Cumhuriyet meydanında konuşması ile Yapılacak genel seçimlerde iktidar Hazır olduklarını tüm ülkemize şu sözlerle açıkladı. CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz.

Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız.

 

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, demokrasi, adalet, üretim ekonomisi, sosyal devlet ve sürdürülebilirliği merkezine alan, toplumsal barışı ve kamu yararını güvence altına alan bir siyaseti inşa etmek idealiyle durmaksızın çalışıyoruz,çalışmaya da devam edeceğiz.

Sevgili Okurlarım,Bugün 12 Eylül 2022 Pazartesi, 12 Eylül Askeri Darbesi’nin üzerinden tam 42 yıl geçti.

 

12 Eylül darbesi istatistiklerine bakıldığında ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:

12 Eylül 1980 darbesi ile 650 bin kişi gözaltına alındı. 230.000 kişi askerî mahkemelerce yargılandı. 95’i işkenceye tabi tutuldu ve işkencede 171 kişi öldürüldü. Yine bu darbe ile birlikte, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 50 kişi idam edildi, 171 kişinin ‘işkenceden öldüğü’ belgelendi. Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı ve 30 bin kişi siyasal sığınmacı olarak yurt dışına kaçtı.12 Eylül 1980-6 Kasım 1983 arasında gözaltında veya cezaevinde ölenlerin sayısı 183 oldu. 12 Eylül mahkemelerin verdiği kararla 18 sol görüşlü, 9 ülkücü idam edildi.

 

 

Sevgili okurlarım, Konudan konuya geçiyorum. Bugün 12 Eylül 2022-2023 eğitim öğretim yılına ilk zil çalması ile başlanıyor. Zil Çalmadan birkaç gün önce Öğrenci velileri ve öğrenciler. Kıyafet ve kırtasiye malzemelerini aldı. Aldı almasına da bütçeleri delik deşik oldu.bu kadar pahalılık. Gecen yıl aldıkları aynı kalemlere yüzde üçyüz zam gelmiş. Gazetemizi ziyaret eden öğrenci velileri  Bizim sesimizi duyan olmaz. Siz gazeteciler sesimiz olursanız yetkililer duyacaktır. Yetkililerden beklentimiz birkez olsun denetim yapmaları.

Okullar açıldığında devletin verdiği bir çok kitaptan öğrencilerimiz yaralanamıyor. Ek kitaplar alınacak. Bakalım nasıl alacağız. Şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Sevgili okurlarım. 9 Eylül  İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılıydı. İzmirliler Kurtuluşlarını çoşku ile kutlarken Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e Selam yolluyorlardı. Evlatların emanetine sonsuza kadar sahip çıkıyor.

 

Sevgili okurlarım,AKP seçim yok diyor da Milletvekilinden il başkanı ve ilçe başkanına kadar herkes sahada.

Gecen Hafta AK Parti Uzunköprü Kadın Kolları Başkanlığı’nın koordinasyonu ile Uzunköprü mahalle ve köy muhtarlarının eşlerine bir kahvaltı organizasyonu düzenlendi.

AK Parti Edirne Milletvekiline bir çok soru sordum. Edirne İlçelerinde en fala yatırımı Uzunköprü aldı alıyor dedi. Ben vicdanen rahatım diyor. Bu kadar hizmetime karşı bir teşekkür ediyorum. Dedi.

Siz değerli Halkımıza Fatma Aksal Vekilimiz Geldiğinde Teşekkür etmeyi unutmayın…

 

15-18 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali için İlçemiz Uzunköprü’de geri sayıma geçilirken, Trakya’nın Tek Kadın Belediye Başkanı ve aynı zamanda Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, yapılacak festivalin ayrıntılarını Uzunköprü yerel basın temsilcileri ile paylaştı.

Festivalin Dünya ve Türkiye’mize tanıtımı yapmak için En iyi programı yapmaya özen gösteriyor.

Bir yandan da Uzunköprü’nün tüm Sokaklarını parke döşemelerini yaparak şehrin vatandaşına verdiği sözü tutuyor. AKP’nin çukur ,çamur diye söz ettiği bir dönemde Başkan Becan ve belediye ekipleri şehrin Tüm Sokaklarını programa alarak yapması vatandaşlar tarafından Bizim kız işini yapıyor.desteğimiz sonuna kadar diyorlar.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL