Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 582

ORKAN ALGÜL YAZDI;GELİŞMEYE NİYETİ OLMAYAN ÜLKE

Sevgili okurlar bir süredir fırsat yaratamadığımdan yazamadım. Aslında fırsat yaratamamak Ülkemiz adına üzücü olayların yaşanmasından da kaynaklı.Şaka gibi bir dönemden geçiyoruz.Yangın,sel,mülteci sorunu vs. YAHU BİR ÜLKENİN GÜNDEMİNDE BU KADAR OLUMSUZ..

ORKAN ALGÜL YAZDI;GELİŞMEYE NİYETİ OLMAYAN ÜLKE

Sevgili okurlar bir süredir fırsat yaratamadığımdan yazamadım. Aslında fırsat yaratamamak Ülkemiz adına üzücü olayların yaşanmasından da kaynaklı.Şaka gibi bir dönemden geçiyoruz.Yangın,sel,mülteci sorunu vs.

YAHU BİR ÜLKENİN GÜNDEMİNDE BU KADAR OLUMSUZ UNSUR BİR ARADA OLUR MU ? maalesef oluyor. Doğa olayları tarihte hep var oldu ve var olmaya devam edecek.Biz insanlığa kalan bu olaylara hazır olmak, neticelerin vehametini azaltıcı tedbirler almaktır.Fakat bizim ülkemiz açısından bu durum böyle değil.Sorumlu şahıslar ‘’takdiri ilahi’’ diyerek işin içinden kolayca çıkabilmekte.Evvela bunun önüne geçmemiz lazım.

YOK KARDEŞİM SEN O SORUMLULUK MAKAMINA GELENE KADAR HER TÜR MASA BAŞI OYUNUNU YAP, İLTİMASIN, LİYAKATSİZLİĞİN DİBİNE VUR.KUL HAKKINA GİR.SONRA NEYMİŞ DOĞA OLAYLARI ‘’TAKDİRİ İLAHİ’’YMİŞ.ÖYLE Mİ AKLINIZA GELİYOR İLAHİ GÜÇLER. SINAVLARA, MÜLAKATLARA GİRERKEN, İŞ ARARKEN YAPILAN TÜRLÜ ŞARK KURNAZLIKLARI İLAHİ GÜÇ DENETİMİNE TABİ OLMUYOR HERHALDE.

Memleketin bu halde olmasında birinci neden işte bu benci/senci ayrışmasıdır.Kabiliyet esas alınmadan her yere yetkili kişi atanıyor.Yalnızca devlet mekanizmasının en üstü değil mikro siyasi birim olan Belediyelerde de durum farksız.Bu halkın problemi, kimse kendi vasatlığını kabul etmiyor,her işe ehiliz ve her konuyu biliyoruz.

Son 10 yıl içinde istikrarlı bir şekilde üniversite sınav sorularının çalındığı,mülakatlara hile hurda karıştığı herkesin malumu oldu.Temizlik işçisi bile alırken ayrışma güdülüyorsa kusura bakmayın bu film kopalı çok olmuş.Paspas yapacak adamı bile ayırıyoruz.Yahu Akdeniz bölgesinde çıkan yangın bile karadenizde çıkan selden daha çok ön plana çıkmadı mı ? Niye biliyor musunuz ? Çünkü akdenizde yangın çıktığında medyatik kimseler orada tatildeydi. Geçenlerde sosyal medyada Türkiye ile ilgili esprili bir yorum okudum.Aynen şöyle diyor ‘’Gelişmiş ülkeler,gelişmekte olan ülkeler,gelişmemiş ülkeler… bu üç tanım da Türkiye’yi açıklayamıyor Türkiye daha çok gelişmeye niyeti olmayan ülkeler sınıfında…’’ trajedik bir yorum değil mi _?.

Haluk Levent sanatını icra etmesi gereken biriyken doğal afetlerde kurmuş olduğu AHBAP isimli dernekle direkt gündeme gelip yardıma başlıyor.Bu adam UNICEF mi ? KIZILAY mı ? neden her afette aranan birinci adam haline geldi ? Çünkü güven sağlamış.Yardım yapmasından daha iyi niyetli bir şey kesinlikle olamaz.Yardıma muhtaç kişilere yardım etmek vicdanlı olan herkesin yapacağı bir davranış.Fakat devletin kurumlarıyla yarışacak kadar güven sağlayabiliyorsa bu durumda devletin şapkasını önüne koyup düşünme vakti gelmiş demektir.

Cumhurbaşkanımız yangın mağdurlarına çay fırlattı…Fırlattı demeyin diyenler var.Ne yaptı adam semaverden doldurup ikram etmedi tabi…İster dağıttı diyin,ister savurdu mavurdu.Ne yeriydi ne de sırası.Bir de bir grup şöyle diyor ‘’Cumhurbaşkanımızın danışmanlarında problem var’’ Arkadaşlar Cumhurbaşkanı 40 yıldır aktif siyasetin içinde yangınzedelere çay atayım mı atmayayım mı ? diye danışmanlarına sorar diye düşünüyorsanız tedavi olun.Yoruldu veya hata yaptı demek bu kadar zor olmamalı. Cumhurbaşkanımız yoruldu.Bu bir gerçek.Sandıktan 1. Adam olarak çıkar mı ? Çıkabilir. Görevine devam edecek elbet.Halkın iradesidir.İnsanoğlu yaşlanır,yorulur.Bu çok normal.Hata da yapabilir.Mazeret aramanın lüzmu yok.Önümüze bakıp devlet güvenilirliğini yeniden sağlamak adına neler yapabiliriz ona bakmamız gerek.Örneğin göçmen sorunu siyaset üstü bir sorundur.Birey güvenliğimizi de tehdit eder hale gelirse vay halimize.Siyasi tartışmalardan evvel asgari,ortak yaşam alanlarımızın güvenli sürdürülebilirliğini temin etmemiz gerekiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL