Eğitim Okuma Sayısı: 137

KURTAR:İYİ DERSLER ÇOCUKLAR

Türkiye Genelinde okullar bugün açılıyor.İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani eylül ayının 3. haftası kutlanıyor.Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Kurtar İlköğretim Haftası ve Okulların açılması nedeniyle bir mesaj..

KURTAR:İYİ DERSLER ÇOCUKLAR

Türkiye Genelinde okullar bugün açılıyor.İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani eylül ayının 3. haftası kutlanıyor.Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Kurtar İlköğretim Haftası ve Okulların açılması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Kurtar mesajında; “Geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın yeni bir eğitimöğretim yılına başlamasının mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Uyum haftası kapsamında, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerimizle 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında okullarımızda eğitim-öğretime başladık ve okullarıyla ilk kez tanışan öğrencilerimizin heyecanına ortak olduk.

Eğitimin temel hedefi; sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir. Ülkemizin geleceği olan tüm öğrencilerimizin, başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu unutmayacaklarına, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin üzerlerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken; derslerinizde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edininiz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.

Değerli Veliler,

Çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin katkısı çok büyüktür. Olumlu ve yönlendirici desteğiniz ile çocuklarınıza yapacağınız rehberlik ve göstereceğiniz alaka onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacağı şüphesizdir. Bunları yaparken okul-aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kurmak yerinde olacaktır.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir. Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci bireyler olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Sınıfa girdiğinizde size bakan her bir çocuğumuz, onlara verdiklerinizle yetişecek ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaktır. Bir çocuğumuzun hayatına dokunabilmek belki de ülkemizin geleceğine dokunmak anlamına gelmektedir. Kendi canımızdan çok daha kıymetli çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda sizlere emanet etmekten gurur duyuyor, bu eğitim-öğretim yılının hep birlikte yeni mutluluk ve başarılara tanıklık edecek güzel bir yıl olmasını diliyorum

Bu duygu ve düşüncelerle, Uzunköprü’müzdeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak, eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefi ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ediyor, 2023-2024 eğitim öğretim yılımızın öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, ilimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL