Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 982

ORKAN ALGÜL YAZDI;ERKEN SEÇİM

Sevgili okurlar son dönemde hemen her kesimin laf arası da olsa gündemine gelen ”erken seçim” olgusundan bahsetmekte fayda var.Erken seçimi isteyen grup sandıktan iktidarı devralacağını düşünen millet ittifakı başta olmak..

ORKAN ALGÜL YAZDI;ERKEN SEÇİM

Sevgili okurlar son dönemde hemen her kesimin laf arası da olsa gündemine gelen ”erken seçim” olgusundan bahsetmekte fayda var.Erken seçimi isteyen grup sandıktan iktidarı devralacağını düşünen millet ittifakı başta olmak üzere muhalif siyasi partiler.Partilerin seçimi kazanacağını düşünmeleri ya da aslında düşünmeseler bile meydan okumaları çok doğal.Fakat bizim insanlarımız çok çabuk etkilenip havaya girmede bir numara…

Ekrem İmamoğlu’nu,Mansur Yavaş’ı, Meral Akşener’i ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak masaya yatırdılar.Diyorlar ki bu defa kesinlikle iktidar’ı devralacağız.İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin el değiştirmesinin öncü bir hareket olduğunu bunun devamının geleceğini, ekonominin kötü olduğunu söylüyorlar.Neye dayanıyorlar ? Kendisinin ve çevresinin düşünceleri böyle çünkü.Akşam da evde 2 muhalif kanaldan aldı mı gazı ? Tamam bitti bu iş.

Lütfen Türkiye’yi kendi çevrenizden ibaret saymayın.Hiçbir fikriniz yoksa internet arama motorlarına ”sokak röportajları” yazın bakın bakalım o İstanbul’un kalabalık semtlerinde vatandaş ne düşünüyor.Görün.2021 yılı itibariyle hala hastahanelerden senetle çıkıyorduk.Çöp dağları vardı diyenler.Libya’yı fethettiğimizi düşünenler var.Ezber argümanlara sahip kitleler var.Şehrimizdeki İmamoğlucular bilsin ki İmamoğlu Karadenizli değil Trakyalı olsaydı şuan İBB başkanı muhtemelen Binali Yıldırım’dı.Bunu neden söylüyorum ? Çünkü Türkiye’de seçmeni etkileyen şeylerin başında siyasetçinin etnik kökeni,dini,nereli olduğu geliyor.Memleketçilik olgusu bir hayli fazla.Bu böyle.

CHP Anadolu’da ön yargıları yıktı mı sizce ? Bence hayır.Millet ittifakının adayı Anadolu’da miting yapıp ilgi çekip sempati toplasa 2 gün sonra aynı miting alanında dinsizlikle, teröristlerle işbirliği yapmakla suçlanır ve o sempati çok büyük oranda gider.

Millet ittifakının galibiyet için bir ortağa daha ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Bu DEVA olabilir.Ali Babacan modern bir siyasetçi ve ”Akp’nin ilk yıllarındaki iyi ekonomi Babacan’ın eseri” kalıbından dolayı da arkasında olumlu bir rüzgar olduğunu düşünüyorum.Şuan kuvvetli esmeyebilir ama diğer adayların arkasında böyle bir rüzgar yok.

Tabi seçimi etkileyebilecek tek kişi Ali Babacan değil.Muharrem İnce gerçeği de var işin içinde.Her ne kadar önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçim akşamı yapmış olduğu davranışlar seçmenleri nezdinde güven kaybı yaratmış olsa da.Güçlü hitabeti ve coşkulu mitingleri ile denge değiştirebilir.

Türkiye’de Devlet fazla liberal.Bu çalışma hayatına sirayet eden negatif bir etki yapıyor.Adamın sermayesi yok, eğitimi de iyi değil.Ama herşeyi yapmakta serbest.Devlet ona diyor ki ben sana karışmıyorum.Bu sistemin açığı Belediyeler ve partiler ilçe başkanlıklarınca kapatılmaya çalışıyor.Bütün siyasi parti ilçe başkanlıkları iş ve işçi bulma kurumu gibi.Artık bu iş ”oy karşılığı iş” veya ”iş karşılığı oy” a dönüştü.Bu sistemin kesinlikle değişmesi gerekiyor.Partizanlığı da arttırıyor,tembelliği de.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL