Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 109

CUMHURİYET DÖNEMİ ŞEHİTLERİNİ AÇIKLADI

İl Genel Meclisi Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu Başkanı Sezgin Gündoğdu, Edirne’deki şehitlerin defnedildikleri şehitlikler hakkındaki raporda, Cumhuriyet tarihinden itibaren Edirne’nin tüm ilçelerinde 228 şehit ve kabirlerinin bulunduğunu açıkladı…

CUMHURİYET DÖNEMİ ŞEHİTLERİNİ AÇIKLADI

İl Genel Meclisi Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu Başkanı Sezgin Gündoğdu, Edirne’deki şehitlerin defnedildikleri şehitlikler hakkındaki raporda, Cumhuriyet tarihinden itibaren Edirne’nin tüm ilçelerinde 228 şehit ve kabirlerinin bulunduğunu açıkladı.

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyonu’nun Edirne’deki şehitlerin defnedildikleri şehitlikler hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu tarafından sunulan raporda, Edirne şehitlerinin hangi şehitlik ya da kabristanlıkta defnedildiği ile kabri yapılı olan şehitlikler ile ilgili komisyon tarafından yapılan araştırma ve incelemeler açıklandı.

“6 İLÇEDE 228 ŞEHİDİMİZ VAR”

Gündoğdu, Cumhuriyet döneminden itibaren Edirne merkez, Keşan, Uzunköprü, İpsala, Havsa ve Meriç olmak üzere toplam 6 ilçede şehit kabirlerinin bulunduğunu açıklarken; “Edirne merkezde 101 şehidimiz, Keşan’da 34 şehidimiz, Uzunköprü’de 39 şehidimiz, İpsala’da 19 şehidimiz, Havsa’da 14 şehidimiz ve Meriç’te 21 şehidimiz olmak üzere toplamda Cumhuriyet tarihinden itibaren Edirne ilimizin tüm ilçelerinde 228 şehidimiz ve şehit kabirleri bulunmaktadır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine sabır diliyoruz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL