Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 356

BASINA AMBARGONUN SEBEBİ NE?

Tarihi Köprü, Muradiye Camii ve Yeni Hastane İnşaatında; Basına Ambargonun Sebebi Ne? Uzunköprü  genelinde çeşitli bakanlıklarca hemen hemen aynı sürelerde başlatılan üç temel çalışma sahasında yerel basına ambargo devam ediyor…

BASINA AMBARGONUN SEBEBİ NE?

Tarihi Köprü, Muradiye Camii ve Yeni Hastane İnşaatında; Basına Ambargonun Sebebi Ne?

Uzunköprü  genelinde çeşitli bakanlıklarca hemen hemen aynı sürelerde başlatılan üç temel çalışma sahasında yerel basına ambargo devam ediyor. Tarihi köprü restorasyonu, Cami Muradiye restorasyonu ve yeni devlet hastanesi inşaatının başlaması noktasında önemli emekleri bulunan Uzunköprü yerel basını, bu üç çalışma sahasında da kamuoyunu aydınlatmak adına çalışmaların hangi aşamada olduğunu sağlıklı şekilde bugüne kadar aktaramadı.

 

Çünkü üç saha da bu zamanda kadar yerel basına hiç açılmadı! Yerel basın, çalışmalara dair görselleri siyasiler ve bürokratların sosyal medya hesaplarından alıntılamak zorunda kalıyor. Hür Gazete  kamuoyunun sesi olarak soruyor, hükümetin üç temel çalışma alanı neden yerel basına açılmıyor? Yoksa kamuoyunda gezen türlü söylentilerin  gerçeklik payı mı var? Hastane inşaatı durdu mu? Tarihi köprü ve Cami Muradiye restorasyonları tarihi dokusuna uygun olarak restore ediliyor mu?

Uzunköprü’nün  tarihi dokusunun temelini oluşturan tarihi taş köprü restorasyonu Eylül 2021 yılında resmen başladı. O tarihten bu yana köprüdeki restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak haber alma ve yaymanın en önemli aksı yerel basın süreçle ilgili sağlıklı bir bilgiye sahip olamadı. O tarihten itibaren etrafı demir levhalar ile çevrilen ve ne tür çalışmaları yapıldığına dair de kamuoyuna hiçbir teknik açıklamanın yapılmadığı çalışmalar ile ilgili yerel basının faydalandığı yegane görsel kaynak bir bürokratın veya siyasetçinin sosyal medyada paylaştığı görseller… Paylaşılan görsellerden elde elden çıkarımlar sonucu çalışmaların ne aşamada olduğunu ‘tahminlere dayalı’ olarak Uzunköprülülere aktarmaya çalışan yerel basın, ilgili şantiyeyi bir teknik sorumlunun refakatiyle gezerek doyurucu bilgiye sahip olamadı. Diğer yandan Cami Muradiye restorasyonu da aynı şekilde ‘gizlilik’ içerisinde devam ediyor. Basın mensuplarının içeriye alınmadığı ve restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak yeterli bilgiye erişemediği bir ortamda çalışmaların hangi aşamada olduğunu aktarmak imkansız hale gelmiş durumda.

HASTANE İNŞAATINDA DURUM FARKLI DEĞİL

En fazla iddianın konuşulduğu bir diğer hükümet yatırımı da yeni devlet hastanesi inşaatı! Kamuoyunda çok kez inşaatın durduğuna dair haberler yapılmasına rağmen ilgili şantiye ısrarla yerel basına açılmıyor. AK Partili siyasiler iddialara yönelik, ‘inşat devam ediyor, sıkıntı yok’ mesajı verseler de yerel basının ‘kendi gözümüzle görelim’ teklifleri hiçbir zaman karşılık bulmadı. Basının alana sokulmamasının sebebinin ‘güvenlik’ olduğu açıklansa da AK Partili siyasetçiler güvenlik kaygısı olmaksızın siyaset yapmak adına şantiyeye girerek, “Sıkıntı yok” mesajı verebiliyor. Hür gazete  kamuoyunun sesi olarak soruyor, hükümetin üç temel çalışma alanı neden yerel basına açılmıyor? Yoksa kamuoyunda gezen türlü tevatürlerin gerçeklik payı mı var? Hastane inşaatı durdu mu? Tarihi köprü ve Cami Muradiye restorasyonları tarihi dokusuna uygun olarak restore ediliyor mu?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL