Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 131

ÜRETEN BİR TÜRKİYE, HAKÇA BÖLÜŞEN BİR ÜLKE KURACAĞIZ….

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu,Millet İttifakı İktidarında Tarım Politikamızın ana hatları 30 Ocak 2023 tarihinde  kamuoyuna açıklandı. Buna göre;..

ÜRETEN BİR TÜRKİYE, HAKÇA BÖLÜŞEN BİR ÜLKE KURACAĞIZ….

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu,Millet İttifakı İktidarında Tarım Politikamızın ana hatları 30 Ocak 2023 tarihinde  kamuoyuna açıklandı. Buna göre;

TARIMSAL ÜRÜN ALIM FİYATLARI EKİM ÖNCESİ AÇIKLANACAK. Böylelikle çiftçimiz hangi üründen ne kadar kazanacağını bilecek.

GÜBRE ve TOHUM MALİYETININ YARISINI DESTEK OLARAK GERİ VERECEĞİZ. Böylelikle gübre ve tohum fiyatları yari yarıya ucuzlayacak.

YASADA YAZDIĞİ ŞEKLİYLE ÇİFTÇİLERE HER YIL GSMH’nın EN AZ %1’i DESTEK OLARAK VERİLECEĞİZ. Böylelikle çiftçilerimiz bugün aldığı desteklerin yaklaşık 3 katını önümüzdeki yıldan itibaren almaya başlayacak.

TARIMDA ÇALIŞAN KADIN ve 30 YAŞ ALTINDAKİ GENCLERE SOSYAL GÜVENLİK PRIM DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ. Böylelikle sırt sigortam ödensin diye gençlerimizin asgari ücretle fabrikalarda ve hizmet sektöründe ucuz işgücü olmasını önleyeceğiz. Köyünde kalarak üretici olmasını sağlayacağız. Gençleri Hazine arazisi kiralama, girişim sermayesi ve düşük faizli kredi gibi teşvikler başta olmak üzere desteklerden öncelikli olarak faydalandıracak ve mesleğin gençleştirilmesini sağlayacağız.

Kısacası köyde kalmak ve üretim yapmak cazip olacak.

KÖY OKULLARINI YENİDEN AÇACAĞIZ. Böylece kırsalda yaşamak cazip olacak. Göç duracak, hatta tersine göç olacak. Köyle kent arasındaki eğitim farklılıkları giderilecek. En önemlisi köylerde artık 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim gibi bayramlar kutlanacak.

BÜYÜKŞEHİR YASASI ILE MAHALLE YAPILAN KÖYLER YENİDEN TÜZEL KİŞİLİKLERİNE KAVUŞACAK. Köyde yaşamanın bir anlamı olacak. Köylerin yeniden ortak kullanıma açılacak mal varlıkları olacak. Çiftçi köye verilen destekle yeniden kalkınacak. Yaşlanan köy nüfusu bu sefer gençlerin yeniden istihdamı ile yaşam ve üretim merkezi haline gelecek.

ZİRAAT BANKASINI TEKRAR ÇİFTÇİNİN BANKASI YAPACAĞİZ Bu haliyle tüpçüye, inşaatçıya kredi veren Ziraat Bankası artık sadece çiftçiye çalışacak.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ TARLADA, VETERİNERLER AHIRDA OLACAK. Köylere ziraat mühendisi ve Veteriner ataması yapacağız. Böylelikle bilimsel üretim metotları ile çiftçimiz üretecek.

ÇİFTÇİMİZİN ZİRAAT BANKASI ve TARIM KREDI KOOPERATIFLERİNDEN KULLANDIKLARI KREDİLERİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ Yıllardır düşük ürün fiyatları, yüksek girdi fiyatları ile borçlanan çiftçimizin tüm borcunun faizini silip, anaparayı faizsiz bir şekilde 4 veya 5 yılda yılda 1 defa ödemeli alacağız.

Her 5 yılda bir tarım ve hayvancılık sayımı yapacağız.

Okulda ücretsiz yemek ve okul sütü gibi programlarla sektörü destekleyeceğiz.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nı “Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı” olarak yeniden yapılandıracağız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL