Edirne Haberleri Eğitim Okuma Sayısı: 69

ÜNİVERSİTE DOSTU 7. ŞEHİR:EDİRNE

Edirne, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri [ÖDÜŞ]” 2023 yılı araştırma sonuçlarına göre, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında 85 puanla 7’nci sırada yer aldı. Prof. Dr. Engin Karadağ ve..

ÜNİVERSİTE DOSTU 7. ŞEHİR:EDİRNE

Edirne, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri [ÖDÜŞ]” 2023 yılı araştırma sonuçlarına göre, Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında 85 puanla 7’nci sırada yer aldı.
Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından kurulan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri Eskişehir, Ankara ve Çanakkale oldu. Araştırma sonuçlarına göre Edirne 85 puanla aynı puana sahip Antalya’nın ardından 7’nci sırada yeraldı. Edirne 2022 yılındaki araştırmada ise 8’nci sırada yer almıştı.
https://www.uniar.net sitesinde  paylaşılan araştırma sonuçları ile ilgili değerlendirmede şunlara yer verildi:
“ İlkini 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz ve şehir yöneticilerinin olmasa da -bir kısım ilgili şehir yöneticilerimiz hariç- üniversite tercihi yapan gençlerin yoğun ilgilisi gören “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri [ÖDÜŞ]” araştırmamızı 2023 yılında tekrarlamanın mutluluğunu ve yorgunluğunu yaşıyoruz.
Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralaması Türkiye’de Yükseköğretim alanında şimdiye kadar yapılmış en büyük ve yaygın araştırması olan Türkiye Üniversite Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’nın [TÜMA] bir parçasıdır.
2023 araştırmamızın verilerini 06 Şubat depreminden etkileyen 11 ilimiz dışındaki 70 ilimizdeki üniversitelerde öğrenim gören 40 bin öğrenciden elde ettik. Sonuçlar; ülkemizde öğrenciler öğrenim gördükleri sadece 27 şehirden memnuniyet hissetmektedir. Buna karşın 38 şehir öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olmayıp öğrencilerin bu şehirden ve halkından ciddi anlamda memnuniyetsizliği söz konusudur.
Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri Eskişehir, Ankara ve Çanakkale’dir. Bize göre üniversite şehri olmak sadece üniversite yönetimlerine bırakılmamalıdır. Belediye başkanları, valiler ve şehirlerin kurumsal paydaşları konuya ilişkin stratejiler belirlemelidir. Şehir, şehrin yaşantısı ve kültürü üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsurdur.  Araştırmamızın üniversitelerin, aday öğrencilerin, velilerin ve politika yapıcıların veri ihtiyacını gidermeye katkıda bulunacağını ümit ediyoruz.
Araştırma için herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek alınmamıştır”
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı hakkında
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı/University Assesments & Research Laboratory [ÜniAr] Engin KARADAĞ ve Cemil YÜCEL tarafından kurulmuştur. ÜniAr, üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı olup, Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
İki temel hedefimiz bulunmaktadır; (i) öğrenci deneyimini zenginleştirmek ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli üniversite olma yolunda bir yol gösterici olmak ve (ii) stratejik planlarına ve hizmet kalitesi duyarlılığını artırmak için yönetimlere veri sağlamaktır
ÜniAr araştırmalarında herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek almamaktadır

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL