Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 67

SELİM BEKAR YAZDI;“UÇAN TÜRKİYE. UÇA UÇA BİR HAL OLDUK”,

“UÇAN TÜRKİYE. UÇA UÇA BİR HAL OLDUK”,     Sevgili okurlarım, Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali 7-8-9-10 Eylül 2023 Tarihleri boyunca Trakya’nın gündemi olmayı başardı.   Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivalinde Hür..

SELİM BEKAR YAZDI;“UÇAN TÜRKİYE. UÇA UÇA BİR HAL OLDUK”,

“UÇAN TÜRKİYE. UÇA UÇA BİR HAL OLDUK”,

 

 

Sevgili okurlarım,

Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali 7-8-9-10 Eylül 2023 Tarihleri boyunca Trakya’nın gündemi olmayı başardı.

 

Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivalinde Hür gazete olarak stant açarak  okur ve takipçilerimizle beraber olduk.

 

Yüzlerce okurumuz Standımızı ziyaret etti.  Ziyaretçilerimize Nutuk ve Sabriye CEMBOLUK’un Edirne  Kırmızısı Kitabını Hediye ettik. Birçok okurumuz  bu kitabı çok arayıp bulamadığını ifade ederken gazetemize teşekkürlerini ilettiler.

 

Yüzlerce okurumuz ziyaretlerinde şunları söyleyerek beni ve ekibimizi motive ettiler.  Hür gazete ve Selim Bekar’ın canlı yayınlarını takip edip köşesini  Haberlerini okuyoruz, Uzunköprü’nün tüm sorunlarına tarafsız objektif şekilde değiniyor.bir bakıyoruz, ergene nehrinde, bir bakıyoruz tarihi köprüde, bir bakıyoruz yangınların içinde, bir bakıyorsun trafik kazasında, bir bakıyorsun çeşmesi çamur akan köyde, bir bakıyorsun,cenazesini başka bir köyde yıkayan köyde.bir bakıyorsun şehir içi ve köy yollarının bozukluğunu çekiyor. Bir bakıyorsun şehrin ihalesi yapılmayan stadında, bir bakıyorsun, yeni Uzunköprü devlet hastanesi şantiyesinde.  Selim Bekar ve ekibi burada diye bunları söylemiyoruz  gerçek bunlar. gerçekleri paylaşıyoruz.İYİKİ HÜR GAZETE VE SELİM BEKAR VAR.

 

Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali köprü başında artık oturdu. Tüm ülke Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivalin olduğunu biliyor.Eksiklikler var mı olacak, tamamlanır.Uzunköprülü Vatandaş olarak Uzunköprü Belediye Başkanımız Özlem Becan’a ve Uzunköprü personeline emekleri için teşekkür ediyoruz.

 

 

Sevgili okurlarım, ilçe ve ülke gündemine şöyle bir göz atalım.Uzunköprü belediye başkanlığı için  AK Partide Önder Kuruşar, Mustafa Ravalı, Şadan Atalay aday adayı olarak vatandaşı geziyorlar.AK Partide kadın kolları Başkanı Havva keleş, belediye meclis üyesi fatih yürekdurmaz Mustafa Ravalı ‘yla birlikte gezerek    taraflarını belli etmiş durumda.İlçe Başkanı Önder kuruşar’a belediye başkanlığı için partiden vize çıkmamış olsa dahil belediye başkan aday adayı olduğunu çalıştığını Uzunköprülüler görüyor. Şadan A talay ise Ben aday adayı değil Adayım diyerek İki adaya göndermelerde bulunuyor.

CHP’de aday adayı yokmu diye soruyorsunuz Resmi olarak şu ana kadar açıklayan yok sosyal medya hesabından paylaşım yapan inanç  Sülüş  var. CHP’den aday adayım diyor. Uzunköprü ilçe örgütünün CHP’nin kuruluşunun 100.yıl çelenk sunma töreninde yok.neden olmadığını bu köşeden sonra açıklayabilir.

Geçtiğimiz günlerde Kurtbey – Salarlı yolunun ne kadar bozuk olduğunu canlı yayında göstermiştim. AK Parti İl genel meclis üyesi nedret Akbulut’tan beklediğim Asfalt dökümü ve çalışanlarla fotoğrafını maalesef ala göremedim.Nedret Akbulut ‘a yer vermiş iken Gazetemizi ziyaretinde Uzunköprü belediye başkan aday adayım demişti.bu sözünü tek ben ciddiye almışım.

 

AK Partinin gündeminde belediye seçimleri hız kazanırken halkın gündeminde hergün gelen zamlar var.

Benzin istasyonlarında zam öncesi kuyruk

 

Motorine 2,03 liralık zam öncesi akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, “Uçan Türkiye. Uça uça bir hal olduk”, “2023 yılı Türkiyesi evet” diyerek isyan etti.

 

14 Mayıs’taki seçim öncesinde litre fiyatı İstanbul’da benzinde 19,81 TL, motorinde 18,58 TL idi.

Seçim sonrasında geçen yaklaşık üç buçuk ayda zam oranı motorinde yüzde 105’i aştı. Benzindeki zam oranı ise yüzde 95 oldu.

Seçim öncesinde döviz kurlarını rezerv satarak tutan ve vergi indirimleri yapan hükümet, seçimin hemen ardından kuru yükseltmiş ve tarihi vergi zamları yapmıştı.

Aralık 2021’de 10 TL’yi aşarak ilk kez çift haneyi gören akaryakıt fiyatları, sadece 21 ayda dörde katlanarak 40 TL’yi aştı.


sadece akaryakıta mı zam. Marketlere gidenler diyor ki bu gün aldığımızı yarın zamlı şekilde alıyoruz. Market çalışanları da her gün etiket değiştiriyoruz.

Emeklinin  durumu ortada yazmaya gerek yok.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL