Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 337

SORU CEVAP

2 Şubat 2021 Salı günü yapılan olağan üstü Belediye Meclis toplantısı Belediyenin Sosyal medya hesabından canlı yayınlandı. Hiçbir şey halkımızdan gizlenmeyerek şeffaf şekilde halkımızla paylaşılıyor.   Bende sizlerle gibi  canlı..

SORU CEVAP

2 Şubat 2021 Salı günü yapılan olağan üstü Belediye Meclis toplantısı Belediyenin Sosyal medya hesabından canlı yayınlandı. Hiçbir şey halkımızdan gizlenmeyerek şeffaf şekilde halkımızla paylaşılıyor.

 

Bende sizlerle gibi  canlı yayından izledim. Canlı yayını banttan belki 10 kez dinledim.Söylenen sözleri  doğru yazayım diye.  Notlarımı aldım. Bugünde sizler için yorumlayacağım.

 

Başkan Becan, şeffaf  yönetim diyor. Uzunköprüyü  hep birlikte yöneteceğiz. Muhtarlarımızla, sivil kuruluş başkanlarımızla her meclis öncesi toplanıyorlar.  Yapılanları yapılacakları masaya yatırıyorlar. Uzunköprü için önemli bunlar sözde birlikteyiz değil eylemle birlikte olduğumuzu gösteriyor.

 

Birlikte Hareket ettiğimizin en güzel örneği AK Parti Uzunköprü Belediye Meclis Üyeleri Orkan Algül, Mustafa Ravalı, Fatih Yürekdurmaz ve İsmail Ateş’in Ocak ayı belediye meclisinde Belediye Başkanlık Makamına yönelik 2’si soru, 1’i ise önergeden oluşan talepleri; Başkan Özlem Becan tarafından Şubat ayı belediye meclis toplantısında yanıtlamasıydı.Düşünüyorum da AK Parti Belediyesi olsaydı  Belediye başkanı CHP’li meclis üyelerinin böyle sorularını yanıtlarmıydı. Türkiye Büyük Millet meclisinde CHP Milletvekillerinin verdiği soru önergelerine cevap verilmiyor. Konuyu dağıtmadan devam edeyim.

 

 

Önce ne sormuşlardı, Başkan ne cevaplar verdi.AK Parti Meclis üyelerinin Ocak ayı meclisinde yönelttiği “Kullanılan toplam kredi ne kadardır, nereye harcanmıştır?” soru önergesini cevaplayan Belediye Başkanı Özlem Becan toplam kullanılan kredinin 7 Milyon 403 Bin TL olduğunu açıkladı.

Bu rakamların belediye mali cetvelinde olduğunu, AK Parti denetim kurulu üyesi İsmail Ateş’in bu rakamlara vakıf olmasını gerektiğinin altını çizerek sözlerini sürdüren Başkan Becan;

“Geçtiğimiz belediye meclisinde AK Parti grubunun sormuş olduğu soru önergesine memnuniyetle cevap vereceğim. Ancak sordukları sorular açıkça denetim raporlarında yer almaktadır. Komisyonda yer alan AK Parti belediye meclis üyemiz İsmail Bey herhalde okumamış. Ancak ben yine sorulduğu için söyleyeyim. BİR ŞARKI VAR ZEVKLE DİNLEDİĞİM SÖYLEYEYİM Mİ SÖYLE  BAŞKAN.

Görev dönemimiz içerisinde 3 adet kredi kullanımı olmuştur. Görev süremiz boyunca toplam kullandığımız kredi miktarı 7 milyon 403 bin TL’dir. (Başkan Hanımın Görev süresi 23 ay oldu.sayılı günler çabuk geçiyor. Seçmenin karşısına geçtiğinizde pandemi uzun sürdü onun için Pazar yerini, terminali yapamadık demeyin sakın!devam edelim.canlı yayınlarda bir anlaşılmasa da tekrar tekrar dinlediğim için. Kelimeleri  rakamları doğru yazmaya çalışıyorum.

 

Becan, 1 Milyon 500 Bin TL, 1 Milyon 703 Bin TL ve 4 Milyon 200 Bin TL olmak üzere 3 kalemde kullanılan kredilerin harcama kalemlerine yönelik yapmış olduğu cevap da

“Söz konusu kredilerden 1 Milyon 500 Bin TL ile belediyemizde sıcak para alışı sağladık. Özellikle esnafımızın seçim dönemine de denk gelmesi dolayısıyla belediyemizden birikmiş olan birçok alacağı vardı. Bu kredi ile Belediyemizin esnafa olan ödemelerini gerçekleştirdik.

1 Milyon 703 Bin TL’lik kredi kullanımı ise belediyemizden emekli olan işçilerimizin tazminatların yatırmak adına çektik. Bu kredi doğrudan işçilerimizin hesaplarına aktardık. Üçüncü kredi miktarı olan 4 milyon 200 TL ile asfalt çalışmalarımız için kullanıldı. Asfaltlama maliyeti 6 Milyon 500 Bin TL tutuyordu. Kendi ürettiğimiz asfalt ve parke taş çalışmaları destekledik. Yine hayvan barınağımızı alınan bu krediyle tamamladık.

Avrupa Birliğimi projesi için ödememiz gereken bir rakam vardı, onu ödedik. (Ödediniz de Avrupa Birliğinden gelen para ile ödediğiniz rakamı yerine koymuşsunuzdur.)

 

288 Bin TL tutarında iş makinesi aldık. Toplam olarak yaptığımız çalışmalara baktığımıza 13 milyona yakın maliyetli iş için 4,2 milyon kredi kullandık.”  Bu açıklamaların ardından sizlerde benim düşündüğümü düşünmüşsünüzdür.  37 ay daha görevi olan başkan kaç lira Kredi kullanacak!

 

“Arkadaşlarımız insani kullanımla ilgili bir soru yöneltmişler. Keşan belediyesinin bu konuda yaptığı uygulamayı belirtip bizde de yapılmasını istemişler. Ancak bilmedirler ki Keşan belediyesinden bu karar hala uygulamaya geçmemiştir.

Uzunköprü Belediyesi olarak kanun, çerçevede fakir maaşı, yaşlılık aylığı alanlar, şehit ve gazi ailelerinden 10 m3 kadar su ücreti almıyoruz. Yine yüzde 40 özürlü ve üzeri vatandaşlar ve yanında kalan birinci derece yakınlarından aynı evde kalmak koşulu ile su ücretinin yüzde 50’si alınmıyor.

 

 

AK Parti meclis üyeleri tarafından yine Ocak ayı meclisinde cevaplanması istemiyle yöneltilen;

Atatürk Kültür Merkezine yapılan doğal gaz bağlantı işi hangi firmaya, hangi usulde verilmiştir?

Teklif alınan firmalar arasında kaç tane ilçemiz firması, kaç tane ilçe dışından firmadan teklif alınmıştır?

İhale yapılmış mıdır?”

Doğalgaz’ın Atatürk Kültür Merkezinin tamamına değil sadece kreş dediğimiz gündüz bakım evine bağlandığını belirterek sözlerini sürdüren Başkan Becan;

“Doğalgaz bağlantısı ile ilgili yaptığımız yaklaşık maliyet çalışmasından sonra belirlediğimiz rakamla alakalı olarak kamu ihale sınırı olan 32 Bin 316 TL artı KDV sınırını aşmamasına rağmen, doğrudan temin yerine yine de ihale teklif usulü yaparak 4 firmadan yazılı teklif aldık ve gündüz bakım evine doğalgaz bağlayarak sözleşme imzaladık.

Bu da kredi miktarları gibi denetim raporlarında var. Artık bundan sonra denetim raporlarında göreceğiniz rakamlarla ilgili sorularınızı belediye meclis gündemine almayacağım.”

Sevgili okurlarım gündem çok yoğun. Konu çok . yorum bol. İyi okumalar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL