Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 109

SELİMİYE CAMİİ MEYDANINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Edirne’de Selimiye Camisi meydanında bulunan, Osmanlı dönemi eseri 6 asırlık Havlucular Hanı ile Mezitbey Hamamı’nın restorasyon çalışmalarına başlandı.Yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen Selimiye Camisi’nde 2021’de başlatılan restorasyon sürerken, meydan..

SELİMİYE CAMİİ MEYDANINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Edirne’de Selimiye Camisi meydanında bulunan, Osmanlı dönemi eseri 6 asırlık Havlucular Hanı ile Mezitbey Hamamı’nın restorasyon çalışmalarına başlandı.Yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen Selimiye Camisi’nde 2021’de başlatılan restorasyon sürerken, meydan düzenlemesi 2022’de tamamlandı. Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ dediği UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Selimiye Camisi’nin çevresindeki yapılar da eş zamanlı onarıma alınıyor. Bu kapsamda Selimiye Meydanı’nda, 1441 yılında Mezit Bey tarafından yaptırılan 6 asırlık Havlucular Hanı ile Mezitbey Hamamı’nda da Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Aralık ayında çalışma başlatıldı. Söz konusu 2 yapıyla ilgili tamamlanan ihale sürecinin ardından restorasyon çalışmalarına başlandı.

‘TURİZM SEZONUNA KADAR BELLİ AŞAMAYA GETİRECEĞİZ’
Restorasyon çalışmalarını inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, turizm sezonu başlamadan çalışmalarda belli bir aşamaya gelmek istediklerini söyledi. Sezer, “Bugün bizim için çok önemli olan, Selimiye’nin hemen karşısında Havlucular Hanı ve Mezitbey Hamamı’nın restorasyonuna başladık. Biliyorsunuz restorasyonun ihalesi 1 ay önce yapıldı. Hızlı bir şekilde restorasyonuna başladık. Amacımız, turizm sezonu gelmeden burasını belli bir aşamaya getirmek, yani yaz ortasına doğru belli bir aşamaya getirmeyi temenni ediyoruz. Bunun yanında diğer tarihi yapılarla ilgili de çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Onları da inşallah teker teker, milletimizin, ilimizin, ülkemizin hizmetine sunmayı düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL