Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 199

SELİM BEKAR YAZDI:BUGÜNKÜ UZUNKÖPRÜ SİZİN ESERİNİZ DEMELİ!

Sevgili okurlarım, 2019 Mahalli idareler seçiminde AK Partiden Uzunköprü Belediye Meclisine Orkan Algül, İsmail  Ateş,MustafaRavalı , Fatih Yürekdurmazseçilmişti.OrkanAlgül,AK Parti’nin meclisteji grup sözcüsüydü. Belediye ve belediye başkanının icraatlarını sert şekilde eleştirin..

SELİM BEKAR YAZDI:BUGÜNKÜ UZUNKÖPRÜ SİZİN ESERİNİZ DEMELİ!

Sevgili okurlarım, 2019 Mahalli idareler seçiminde AK Partiden Uzunköprü Belediye Meclisine Orkan Algül, İsmail  Ateş,MustafaRavalı , Fatih Yürekdurmazseçilmişti.OrkanAlgül,AK Parti’nin meclisteji grup sözcüsüydü. Belediye ve belediye başkanının icraatlarını sert şekilde eleştirin figür  olarak karşımıza çıkmıştı.

 

20 şubat 2021 tarihinde Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sayın Uzunköprü kamuoyuna duyurudur.2019 Mart yerel seçimlerinden bu yana hizmet verdiğim Belediye Meclis Üyeliği vazifem ve Ak Parti Üyeliğimden istifa ediyorum. Başlangıç itibariyle herkesin arzuladığı üzere bir birliktelik yakalayamamış olmanın üzüntüsü, şahsi tartışma ve bireysel kapris ürünü gündemlerin yoruculuğu ve şahsen iş yoğunluğum nedeniyle bu kararı almış bulunmaktayım.Belediye meclisimiz ve Ak parti Uzunköprü teşkilatına başarılar diliyorum.” İfadelerini kullanmıştı.Orkan Algül’ün istifasının ardından 21 Mart 2021 Tarihinde  Yerine Recep Fincancı meclis üyeliğine seçilmişti.

 

Ak parti meclis grup sözcüsü ve yeni figür Mustafa Ravalıoluyordu.MustafaRavalı  16 Aralık 2021 tarihine kadar  Sosyal medya hesabından  posta Güvercinleri hakkında  paylaşımda bulunuyordu.

Uzunköprü  İlçe teşkilatlında yönetim boşluğundan iyi yararlanan Mustafa RavalıKamuoyunda yer bulmaya başladı.15 Haziran 2022 tarihinde İlçe başkan aday adayı olarak Önder Kuruşar,Mutlu Kırman ve Mustafa Ravalı Genel merkeze gitti. Genel merkez Önder Kuruşar’ı İlçe Başkanı olarak atadı.

 

İlçe başkanı olamayan Mustafa RavalıBelediye Başkan aday adaylığı için hamle yaparak aday adayı olacakların biran önce önünü kesmeliydi.Uzunköprü’de Belediye Başkanlığı için algı yönetimi  yapmalıydı.  AK Parti  genel merkezin aday adayı müracaatlarını almadan Uzunköprü Belediye başkan aday adayı olduğunu ilan etmeliydi.

 

Mustafa Ravalı’ın danışmanları, akıl hocaları onu yönlendiriyordu.Uzunköprü Kamuoyuna  yapacağın  tüm Açıklamalarında, ilanlarında  Uzunköprü  Ak parti belediye meclis üyesi ve belediye başkan aday adayı  olarak yazdıracaksın. El altında fısıltı gazetelerine anket yapılsın diye söyleyeceksin.

 

20 Ekim 2023 tarihinde yazdığım “HALEP ORDAYSA ARŞIN BURADA” başlıklı Köşe yazımda Sevgili okurlarım, Gazetemizin bir anket çalışmasını yapmasını istediniz. Gazetemiz Anket çalışmasının sağlıklı olmayacağını söylesem de yapmamızı ısrarla istediniz. 60 bin Nüfuslu Uzunköprü’de 2019 yerel seçimlerde şehir merkezinde 25,133 oy kullanılmış.Yapılan anketler en az 15 bin olmalı ki sağlıklı bir anket olsun. Öyle en    400-500 kişinin katılımı ile yapılan ankette yanıltıcı olur.

 

Ankete katılanlar bir bakıyorsunuz Uzunköprü ile ilgisi olmayan kişiler, veya a. Partili, B partili aday adayına oy veriyor.

 

Sosyal medya üzerinde haber sitesi ve gazetelerin anket çalışması oluyor. En son AK Parti den kimi tercih edersiniz  bir sitenin sosyal medya hesabından anket yapılıyor. Bu ankette bulunan isimlerin aday adayı açıklaması yok belki aday adayı olmayacaklar. Aday açıklanana kadar Sonuna kadar aday adayı diyen AK Parti Uzunköprü ilçe Başkanı Önder Kuruşar’ın ismi yok.

 

Anketle devam edelim 10 Yıl Uzunköprü belediye başkanlığı yapmış Av. Enis İşbilen,500-600 Kişinin oy verdiği  bir anketi değerlendirerek Adayadayı olacağını net bir şekilde açıklıyor. Hür Gazete İşbilen Aday adayı olacak yazdığımızda birileri aday adaylığını partide açıklamadan aday adayı olduğunu anlamına gelmez diyorlardı.

 

Bugün Adaya dayı partisinde açıklamayan Mustafa Ravalı Aday adayı oluyor? Uzunköprü’nün üzerinde ölü toprağı yok ölü siyasetçi var. Bakın bir şehrin gelişmesinde ekonominin büyümesinde etkin olan Asker,öğrenci Turist geliyor. Biz bunları kaybediyoruz. Bakın Askerlik Şubemiz Edirne’ye taşınıyor. Siyasilerden ne bir tepki ne bir açıklama var. Bugün köyden hallice kasaba diyenler  suçlu değil mi?

 

20 yıl önce sizden geri olan Keşan Bugün Uzunköprü geçmişse suçlusu kim? 20 yıldır Uzunköprü yönetenler değil mi? Bu yazımı okuyan emen belediyeyi suçlamasın. STK’lar, ilçe başkanları, milletvekilleri, idareciler.

Uzunköprü halkı 20 yılda görev yapanları Adalet meydanında toplayarak. Bugünki Uzunköprü Sizin eseriniz demeli!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL