Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 151

SELİM BEKAR YAZDI:BELEDİYE SEÇİMLERİ YAKLAŞIYOR

Sevgili okurlarım ,31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mali idareler seçimi yaklaştıkça  aday adayları gazetemizi ziyaret ediyor projelerinden bahsediyor.Geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret eden AKP  il genel meclis üyesi Nedret Akbulut; “Partim..

SELİM BEKAR YAZDI:BELEDİYE SEÇİMLERİ YAKLAŞIYOR

Sevgili okurlarım ,31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mali idareler seçimi yaklaştıkça  aday adayları gazetemizi ziyaret ediyor projelerinden bahsediyor.Geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret eden AKP  il genel meclis üyesi Nedret Akbulut; “Partim bana görev verirse Uzunköprü’yü uçururum.” diyerek belediye başkan aday adayı olacağı sinyalini vermişti. Bu sinyali araları açık olan Şadan Atalay’a verdiği kamuoyunda konuşuluyor.

 

Daha öncede gazetemizi ziyaret eden AKP Eski ilçe Başkanlarından Şadan Atalay Uzunköprü Belediye Başkan Aday adayı olduğunu açıklamıştı.Kazandığı takdirde halkın içinde olacağını koltuğunda oturan başkan olmayacağını söylemişti.

 

Atalay ben 4  yıldır  Halkın sorunlarını dinliyor notlarımı alıyorum. Ekibimi de kurdum sokak sokak ,mahalle mahalle gezerek tespit ettim. Kamuoyunla adaylığım açıklandığında vatandaşlarımızın Belediye  Başkanından  beklentilerini paylaşacağım. Dedi.

 

Sevgili Okurlarım, Uzunköprü’nün en büyük sorunu işsizlik diyoruz kurtuluşumuzu Çakmak Barajında buluyoruz. Peki Çakmak Barajı ve Keşan Hamzadere barajı ayı tarihlerde başladı. Hamza dere barajı bitti. Çakmak barajı bitmedi. Keşanlı Çiftçi üç ürün alırken biz bir ürün almaya devam ediyoruz. AK Parti Edirne milletvekili Fatma Aksal, benim dönemimde en çok devlet yatırımını Uzunköprü aldığını sık sık beyan ediyor..  vicdanen Rahatım diyor. Sen rahatsında Çiftçi rahat mı, anne  babalar, evlatlar rahat mı  bir birlerine hasretler.

 

Uzunköprü Tarımla geçinen bir ilçe.Tarımın olmazsa olmazı Su. Çakmak barajı  iletim kanalları, Ergene nehri temizlenmeden göç durmaz. Göçün suçlusu da CHP Değil 22 yıldır iktidar olan  AKP’dir.

 

Sayın Aksal, Geçtiğimiz gün bir beyanatında; “Uzunköprü’ye baktığımda üzülerek söyleyeyim belediye hizmet anlamında en az hizmet alan ilçelerden bir tanesi olduğunu görüyorum. Uzunköprü’yü almak istiyoruz.  Vatandaşlarımızda  Uzunköprü belediyesini  almanız   22 yıldır bitiremediğiniz hizmetleri bitirmeniz gerekmiyor mu? diye soruyorlar?”

 

Sevgili Okurlarım,Gündemin başı Zamlar, emeklisi, işçisi Market market geziyor 1-2 lira nerede ucuzsa ordan alış veriş yapmaya çalışıyor. Mutfakta yangın var.öyle  ufak tefek yangın değil. Emekli evlatlarından yardım almasa açlıktan ölecek.

 

Yüksek enflasyon ile gıda fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 61 artarken, ucuz market olarak tasarlanan ve indirim talimatları verilen Tarım Kredi Kooperatifi mağazaları zamlarda zincir marketlerle yarışıyor. Dana etinden ayçiçek yağına, tuvalet kağıdından kıymaya bir yılda Tarım Kredi mağazalarındaki fiyat artışı yüzde 114’ü buldu. Bir yıl içinde kooperatifte en çok zamlanan ürünlerin başında yüzde 114 artışla dana kuşbaşı eti yer alırken, geçen yıl 400 gramı 51 lira 50 kuruştan satılan dana kuşbaşı bu yıl 108 lira 90 kuruştan satılarak zam şampiyonu oldu. Dana kuşbaşıdan sonra en çok zamlanan ürün ise yüzde 106’lık artışla barbunya oldu. Geçen yıl 33 lira 90 kuruştan satılan barbunya bu yıl kooperatifte 69 lira 90 kuruştan satılıyor.Emekli vatandaş boşu boşuna söylemiyor ölüyoruz diye.

 

CHP İl genel meclis üyesi Ahmet Sarıgül, AK Parti’nin çiftçiye sen yeter ki üret demesine rağmen üreticinin yanında durmadığını iddia etti. Bu iddiasını sosyal medya hesabından paylaşım yaparak dile getirdi.Seçimden önce mazotun litresi on dokuz lirayken şimdilerde Kırk liralara dayandı. Yeni vergiler, alım gücünün düşmesi, artan yoksulluk yeni, yeni zamlar ve bunun sonucunda kimse hayatından memnun değil. zor bir süreç yaşanıyor. üretmek, çiftçiyi şimdiden düşündürüyor. Buğdaya açıklanan fiyat üreticinin emeğinin karşılığını alamadığı ve yüzlerin gülmediği dönem halini aldı. Açıklanan fiyatla bir kez daha Ak parti hükümeti çiftçisini mağdur etti ezdirdi. Ton başına açıklanan priminde acilen revizyon yapılması gerekir. Ayrıca Ülkenin ekonomik tablosunu dikkate aldığımızda Gübre ve mazot desteğinin litre ve kilo bazında verilmesi uygun olacaktır.

Evet şimdi ise yaklaşan Ayçiçek hasadı var.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL