Doğa Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 402

SALARLI’DA İLK LAVANTA HASADI YAPILDI

İlçemize bağlı Salarlı köyüne ekilen Lavanta tarlalarında ilk hasat 29 Haziran 2022 Çarşamba günü yapıldı.Hasada Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan,Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan,Uzunköprülü İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Sarıgül,Yaşar..

SALARLI’DA İLK LAVANTA HASADI YAPILDI

İlçemize bağlı Salarlı köyüne ekilen Lavanta tarlalarında ilk hasat 29 Haziran 2022 Çarşamba günü yapıldı.Hasada Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan,Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan,Uzunköprülü İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Sarıgül,Yaşar Sasa, Salarlı köy muhtarı Talip Aydın ve köy  muhtarları katıldı.

Burada konuşan Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan;”Yaklaşık 100 dönümlük bir alanda 2 yıl önce başlamıştık bu projeye.200 bin fidan dikmiştik,%80 bir başarı elde ettik. Arkadaşlar bakımını yaptılar,bu yılda ilk defa çiçeklenmesi ve hasadı yapılacak.”dedi.

LAVANTA FİDELERİ 2020 NİSAN AYINDA DİKİLMİŞTİ

2020 Yılının Nisan ayında  Uzunköprü ilçesine bağlı Salarlı köyünde 289 dönüm arazinin 100 dönüm alanına lavanta ekimi gerçekleştirilmişti.

Uzunköprü ilçesine bağlı Salarlı köyünde köye ait olan 289 dönüm arazinin 100 dönümüne ilçe kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan’ın girişimiyle lavanta ekimi yapılmıştı.

Ekimin yapıldığı gün Köy muhtarı Talip Aydın şu ifadelere yer vermişti., “Hayal olan bir projeyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.Bu iş kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan’ın sayesine gerçekleşiyor. Daha önceden Avrupa Birliği ile ilgili yapmış olduğumuz projeydi. Ben gönül rahatlığıyla Avrupa Birliğine yaptıramadığımız projeyi kaymakamımız Hakan Yavuz Erdoğan gerçekleştiriyor. Bu bizim için bir hayaldi ama şu anda gerçek oldu. Bu çalılık arazide yaklaşık 1.5 aydır zirai mücadele veriyoruz. Bugün itibariyle Allah’ın izni ile başladık. Hava şartları çok kötü gitmesine rağmen bu araziyi çok güzel bir hale getirdik.” demişti.

 

Uzunköprü kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ise yaptığı açıklamada “Lavanta ekimi gerçekleştirilen köyde buranın adının ilerleyen yıllarda Salarlı köyü yerine Lavanta köyü olarak anılması için başta köylülerimiz olmak üzere herkes ile ortak çalışma yürütüyoruz. Bugün itibariyle 5 bin adet lavanta ekimini gerçekleştirdik. Hafta sonuna kadar 100 dönüm arazinin tamamını bitirmiş olacağız. Geride kalan 184 dönümlük bir araziyi de sosyal alan olarak kullanıma açmak için çaba sarf edeceğiz.  ”100 dönüm araziye toplam da 200 bin lavanta ekimi gerçekleştirilecek olup 184 dönümlük araziye ise sosyal alan yapılmasını planlıyoruz.’’ demişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL